Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '15

 
Kategori
Güncel
 

Adana'da neler oluyor?

Adana'da neler oluyor?
 

Adana da yurtta kalan madde bağımlısı 3 genç kız gece dışarı çıkma izni alamadıkları 3 güvenlik görevlisini bıçaklamış. 15 ve 17 yaşları arasında değişen genç kızların madde bağımlılığını nasıl tedavi ediyorlar, bilemiyorum ama. Şiddet ve istismara maruz kalan gençler, haliyle daha agresif oluyorlar, yurtlarda en azından bir doktor ve psikolog danışman olmalı. Gençlerin sadece yurtta kalmaları, ailelerinden alınıp korunmaları yetmez, ilaç kullanıyorlar mı, kullanıyorlarsa nasıl? Bir veya çeşitli hap vererek değil, mutlaka gözetil-meliler. 
 
Nasıl bir agresif tutum ve saldırıdır ki, 3 tane güvenliğe bıçakla saldırıyorlar. 18 Yaş altı, rüştünü ispat etmemiş olmaları, az cezayla kurtulmaları anlamına geliyor. Genç kızlarımız yarının anneleri olacak, olacakta nasıl! Madde bağımlısı, toplumdan dışlanma, aile ve çevre istismarı, sevgisizlik vs vs. Yurt görevlileri; Olayların bir aydır devam ettiğini, madde bağımlısı olduklarından dolayı da kontrol altına, alınamadıkları bilgisini vermiş.
 
Danimarka da bu tür vak'alarda, psikoloji uzmanları ve doktorlar yurt yetkilileri ile el ele çalışmaktadırlar, yan destek de her zaman asayişi sağlayan polistir. Orada madde bağımlısı olan gençleri direkt olarak maddeden men etmezler, hastanın durumuna göre yattığı hastahane veya klinik 1 gram dahi esrarı, psikolojik destek aldığı uzman doktor ve hemşirelerce verilir, tedavi kesin sonuç vermiş mi derseniz % 80 olarak, okuduğum gazeteden biliyorum.
 
Empati kurarak, bu 3 genç problemli kızın, güvenlik güçlerine kesici ve delici aletlerle hangi cesaretle saldırmalarına aklım şaştı desem? Peki ya diğer hastaları sindirmeleri, onların üzerinde egemenlik kurmakta ne demek oluyor? Allah muhafaza, ileri de nasıl evlilik yapıp, çoluk çocuğa karışacaklar, hatta, evlenecekleri şahsa, anne, baba, kardeşlerine dahi zarar verirler ki!? Devlet madem yurtlarda mağdur ve mağdureleri ayrı, ayrı bir takım çatılar altında topluyor, o çatılara doktor ve ruh sağlığı eğitmenlerinden de atamaya mükelleftir. Ve böylesi geçlerimiz MUTLAKA TEDAVİ OLMALILAR! Toplumumuzun bozulmasını istemiyorsak, hemde acilen el konup tedavi olmalılar, saygılarımla..
 
Toplam blog
: 425
: 412
Kayıt tarihi
: 24.02.13
 
 

37 Yıldır  yurtdışında yaşıyorum , 1000 den fazla şiirim var,  çeşitli edebiyat sitelerinde, derg..