- Kategori
- Türk Mutfağı
Adana kebabı sevenlere tarif
adana kebap
Henüz adana kebabı yememiş arkadaşlarım için gerçekten büyük bir kayıp olduğunu bilmelerini isterim. Dün pazar günü olması sebebi ile biraz değişiklik olsun dedik ve havanında güzel olmasını fırsat bilerek piknik yapmaya karar verdik ve olmazsa olmaz adana kebap lezzetini tattık sizler içinde tarifi paylaşmak istedim.
Malzemeleri :
- 8 Adet Çarliston Biber
- Yarım tatlı kaşık kimyon
- Yarım tatlı kaşık toz acıbiber
- Yarım tatlı kaşık acıbiber
- 1 Demet maydonoz
- 1 Adet Kuru soğan
- 4 Adet Domates
- 500 gram dana kıyma
- istenilen miktarda pide
- Yassı şiş ve yeteri kadar tuz
Yapılışı: Kıymayı bir kaba koyuyoruz daha sonra soğanı ince ince doğruyoruz. Daha sonra kıyma, acı biber, pul biber, kimyon ve tuz ilave ederek yoğuruyoruz. Şişleri yağladıktan sonra kıymayı 8 veya 9 porsiyon şeklinde şişlere diziyoruz. Yıkanmış domatesleri ve biberleri ikiye bölüp ızgaranın kenarına diziyoruz. Bir yandan da pideleri kızartıyoruz pişirdikten servise hazır hale getiriyoruz.
Kaynak: adana kebap tarifi