Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Necip Köni - Adana / TR

http://blog.milliyet.com.tr/necipkoni

22 Mayıs '10

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Adana Metrosu en nihayet çalışmaya başladı

Adana Metrosu en nihayet çalışmaya başladı
 

** ADANA METROSU - Mayıs - 2010 **


Merhabalar...

Evet, yılan hikayesine dönen " Adana Metrosu " en nihayet 15.Mayıs.2010 tarihi itibarı ile Adana' lı hemşehrilerin hizmetine girmiş oldu... Hayırlı ve uğurlu olsun..!

Kısaca sizlere bilgi mahiyetinde özetlemek gerekirse şayet;

* Yapımına 1996' da başlanan " Hafif Metro " sistemi. Adana' yı kuzey - güney yönünde katetmektedir. 1988 yılında oldukça hatalı olarak projelendirilen, 1996 yılında yapımına başlanan, pek çok defa yapımına ara verilen, halen de tam olarak bitmemiş olan, metro mu, hafif raylı sistem mi tartışmaları devam eden ve Türkiye' nin en kötü 10 işi arasına giren 21 yıllık bir metro yapım projesidir.

* (13, 5-Km) uzunluğa sahip bir güzergahda, " Ruh ve Sinir Hastalıkları "Hastahanesinden başlayıp, Seyhan ilçesini yani Adana' nın Seyhan nehirine göre batı yakasını katedip, Seyhan nehiri üzerinden Yüreğir ilçesine girip yani Adana' nın Seyhan nehirine göre doğu yakasında " Akıncılar " durağında son bulan bir metro hattıdır. Bunun (6-Km) si yer altından tünel, diğer (7, 5-Km) si ise köprülü viyadük ve hem zeminden teşekkül etmiştir.

* Toplam (13-Adet) duraklı metro hattının, (4-Adet) durağı yer altında tünel olarak, (5-Adet) durağı köprülü viyadük üstünde, geriye kalan (4-Adet) durağı ise hemzemin peron şekinde inşaa edilmiştir. En uçtaki iki istasyon arasını yani " Ruh ve Sinir Hastalıkları " ile " Akıncılar " istasyonlarını (25-dakika) da katedecektir.

* Her bir katar yani tren (2-Adet) dizi, (4-Adet) vagondan oluşmaktadır. Bu hatda (8-Adet) katar yani tren yolcu taşıyacaktır. Ayrıca (1-Adet) katar trende yolcu ve trafik durumuna göre yedek olarak devreye sokulduğunda toplam (9-Adet) metro treni hizmet verecektir. Tam kapasite çalıştığında günde (750.000) yolcuyu taşıyacaktır.

Şayet, Adana metrosunu gözünüzde canlandırmak istiyorsanız, aynen İzmir " Bornova- Fahrettin Altay " ve İstanbul " Aksaray- Yeşiköy Atatürk hava limanı " hatlarının bir benzeri gibidir. (Hafif raylı sistem metro)

Ne diyelim artık..? İyisi ile de kötüsü ile de memleketimize ve bütün vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olsun..! Mühim olan bir projenin ve eserin ortaya çıkartılıp, faydalanılmasıdır..!

Türkiye'de ki (En Güzel Raylı Sistem) Hangi Şehirde?

İstanbul
19.4%
Ankara
17.5%
İzmir
9.0%
Bursa
11.0%
Eskişehir
19.2%
Kayseri
14.1%
Konya
5.6%
Adana
4.2%

Yapılan son anketlerden alınan değerlerdir...

* KAYNAK *

http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?t=73775&start=20

Sevgiler, selamlar ve saygılarımı sunarım...

NECİP KÖNİ - ADANA / TR

* RESiM * NECİP KÖNİ - Arşivi

* GALERİ RESiMLERİ * NECİP KÖNİ - Arşivi

 
Toplam blog
: 298
: 8548
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

Necip KÖNİ - İnşaat Mühendisi olup, güzel sanatlar onun bir hobisidir. Resim yapmak (karakalem çalış..