Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mart '09

 
Kategori
Siyaset
 

Adana-Sarıçam seçimlerinde kim önde?

Seçimlere üç gün kala artık tarafların netleştiği, karasız seçmen sayısının iyice azaldığı şu günlerde, Sarıçam'da adaylar seçim çalışmalarını tamamlamak üzere. AKP, DSP ve MHP'nin kıyasıya yarıştığı Sarıçam'da halk bu seçimi DSP'nin kazanacağına inanıyor. DSP Sarıçam Belediye Başkan adayı Celal Güven'in kazanacağına kesin gözüyle bakılmasının sebeplerinden biri bölgedeki işsiz sayısının yüksek olması. Çünkü Celal Güven işsizliğe çözüm bulacağını ve bu çözümün işsizlere kısa bir eğitimle gerçekleşeceğini, bu eğitimin ardından Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikalara eğitimli işçi alınacağını söylüyor. Halk bunu mantıklı bir çözüm olarak görüyor ve oyunu kime vereceğini mantıklı vaatlere göre belirliyor.

DSP'li Başkan adayı Celal Güven'in Sarıçam seçimlerinde önde olmasınının bir diğer nedeni de ülke genelinde olduğu gibi Sarıçam'da da çiftçilerin zor durumda olmaları. Yağmur yağdı, bereket var, mahsul iyi yetişecek. Fakat Sarıçamlı çiftçi buna rağmen nasıl geçinecek? Sarıçamlı çiftçi, oyunu Celal Güven'e vereceğini söylüyor. Bunun en büyük nedeni, normal hayatında Celal Güven'in de çiftçilikle uğraşıyor olması... Sarıçamlı çiftçi, "çiftçinin halinden en iyi çiftçi anlar" diyor ve oyunu DSP'ye vereceğini söylüyor.

İlçedeki seçimlerde AKP Sarıçam Belediye Başkan adayı Ahmet Zenbilci ve MHP Sarıçam Belediye Başkan adayı Sinan Gül de iddialı. Oylar yaklaşık bir hafta öncesine kadar birbirine yakın gözüküyordu. Ama son birkaç gündür, yani seçimlere ramak kala Celal Güven'li DSP, aradaki farkı iyice açtı. Adana'nın yerel internet sitelerinde Sarıçam seçimleriyle ilgili haberlerin altındaki yorumlar, ayrıca sokaktaki vatandaş, ilçedeki seçimleri DSP'nin kazanacağına inanıyor. AKP ülke genelinde yaşadığı oy kaybını Sarıçam'da da yaşıyor. MHP, Adana Büyükşehir seçiminde çok iddialı, Büyükşehirde iddialı olan MHP Sarıçam'da da iddialı, fakat Celal Güven sayesinde, DSP Sarıçam'da açık ara önde gidiyor. DSP'nin Sarıçam'daki isbetli kararı bu partiyi ilçede birinci parti yapacak gibi görünüyor. Vatandaş, sandık günü Güven'e oy vereceğini, DSP'nin Sarıçam ilçesinde sanıktan birinci parti olarak çıkacağını söylüyor.

29 Mart Günü, her şey sandıkta belli olacak. Seçim günü sandığa gitmeyi unutmayın. Sarıçam'ın ilk başkanı şimdiden hayırlı olsun. Sağlıcakla kalınız.

 
Toplam blog
: 301
: 1086
Kayıt tarihi
: 02.05.07
 
 

"1988 Adana doğumluyum. Oldukça başarılı bir öğrencilik serüvenimin ardından eğitimimi noktaladım..