Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Nisan '14

 
Kategori
Yöresel Yemekler
Okunma Sayısı
20443
 

Adana usülü ekşili Kabak

Adana usülü ekşili Kabak
 

MALZEMELER:

4-5 adet orta boy kabak

2 avuç haşlanmış nohut

5-6 yemek kaşığı az haşlanmış yeşil mercimek

1 adet orta boy soğan

2 tatlı kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

1,5 adet limonun suyu

5-6 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı nane

2 kaşık zetinyağ

YAPILIŞI:

Bir adet yemeklik doğranmış soğan iki kaşık zeytinyağında sotelenir. Salçası ilave edilerek bir süre daha kavrulur. İri kuşbaşı doğranmış kabaklar da tencereye alındıktan sonra ara sıra karıştırırak kabakların kendi suyu ile hafif pişmesi ve sararması sağlanır. Daha sonra üzerlerine bir su bardağı sıcak su ilave edilir. Su kaynamaya başladıktan sonra nohut ve mercimekler konulur ve 15-20 dakika kadar orta hararetli ateşte pişirilir. Limon suyu, ezilmiş sarımsak ve bir tatlı kaşığı naneden bir sos hazırlanır ve pişmekte olan kabakların üzerine dökülür. Yemek bu sosla 5 dakika daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır.

Afiyet olsun

 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Toplam blog
: 52
Toplam yorum
: 1
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 1861
Kayıt tarihi
: 24.08.13
 
 

39 yaşındayım. 7 yaşında bir oğlum var. Muhasebe, finans, dış ticaret işleri ile meşgulüm. ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster