Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ekim '06

 
Kategori
Yöresel Yemekler
 

Adanalı Yaşar 'dan size Özel Adana kebabı tarifi

Adanalı Yaşar 'dan size Özel Adana kebabı tarifi
 

Adana kebabıyla meşhur değilmi? İşte arkadaşım Adanalı Yaşarda bizim canımız ciğerimiz, kebabtan anlar.

Ramazan münesebetiyle sizlere Yaşar arkadaşımın özel adana kebabı tarifini vermekten gurur duyarım.

Bu tarifi kendi evinizde rahatlıkla yapabilirsiniz.

İlk önce malzemeler,

1 kg kıyma(hayvanın antrikot kısmından bir kez çekilimş olacak)

250 gr kuyruk yağ (yani kıymanın 4/1 oranında katıyoruz.)

Kırmızı biber(sıvı yağın içinde 1 sat bekeletimiş,veya biber salçası 1 yemek kaşığı)

İnce kıyılmış maydanoz ,tuz,

İsteğe bağlı 1 veya 1,5 diş sarımsak

İsteğe bağlı l soğan ince doğranmış

(Burda isteğe bağlı malzemeleri sizin damak zevkine göre kebabın içine katabilirsiniz)

Tüm malzemeleri kıymanın içine koyup, çiğ köfte yoğurur gibi yoğuruyoruz. Daha sonra yoğurduğumuz bu karışımı 1 gün buzdolabında bekletiyoruz.

Izgara yaparkende elimizi ıslatıp saç kebab şişlerine saplıyoruz,elimizle boğum.boğum şişe yayıyoruz.

Mangalda ise kebabı sık sık çevirmek zorundayız aksi takdirde bir tarafının pişmesini bekleyip diğer tarafın

Pişmesi için cevirirsek ,kebap şişten dökülür.Onun için Adana kebab pişerken sık sık cevrilmelidir.

Kebabımız piştikten sonra yanına garnütür olarak ızgarada pişmiş domates, biber, maydanoz ve bulgur pilavı ile servis yaparız.

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..