Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '12

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Adanmışlık her şeyi mümkün kılar..

Adanmışlık her şeyi mümkün kılar..
 

Yaşam Koçu İnci Aktaş

Bir şeyi yapabileceğini de düşünseniz yapamayacağınızı da düşünseniz iki durumda da haklısınız…

Henry Ford

Bir şeyin olmasına izin veren de buna engel olan da hep bizim düşüncelerimizdir. Genellikle başarmak istediğimiz şeyler konusunda hayal kırıklığına uğrarız…Çünkü hayal kırıklığına uğramayı bekleriz. Oysa beklentilerimizi olumlu yönde tutarsak ne kaybederiz?..Ben negatif beklentiden bir şey kazananı henüz görmedim. Siz gördüyseniz lütfen bana yazın.

Biz genelde başarısızlıkta çok başarılı oluyoruz. Bu nedenle size bir tek başarıyı yasaklıyorum. Başarısızlıkta başarılı olmayı..

Başarılarımıza zihnimiz ve düşüncelerimiz aracılığıyla tavan koyuyoruz. Bir şeyin nasıl yapıldığını bilmiyorsak o bizim için imkansız oluveriyor bir anda. Oysa limitlerinizin ne olduğunu onlara ulaşmadan asla bilemeyiz.

Hiç kimse Çanakkale Savaşı’nda Seyit onbaşının 270 kg.’lik mermiyi nasıl kaldırdığına akıl erdiremiyor değil mi? Bu nedenle bir şeyin sizin için imkansız olduğuna karar vermek için çok acele etmeyin.

Çünkü yeteri kadar adanmışlık her şeyi mümkün kılar…İnci Aktaş

Sadece hep aynı yolu denemekten vazgeçmeliyiz. Hep aynı yolu deneyerek farklı sonuçlar bekleriz. Elbette farklı bir sonuç elde edemeyiz. Sonra yeteneksiz olduğumuza karar veririz. Sonra aynı yolu kullanarak bir daha deneriz fakat aynı yol önceden olduğu gibi şimdide sonuç vermez ve yeteneksiz olduğumuz bir kez daha kanıtlanmış olur. İşte yeteneksizlik hep aynı yolu deneyerek farklı sonuçlar almaya çalıştığımızda ortaya çıkan bir durumdur.

Bir şeyi başarmak istiyorsanız onun mümkün olduğuna ve sizin de bunu yapabileceğinize inanmanız gerekir.

Bazen bir şeyi yapamamanız için gerçek büyük nedenleriniz olabilir. O zamanlarda bile insanlara bunu başaramayacağınız söylemeyin. Tek bir seçeneğiniz bile varsa onu da o anda kaybedersiniz. Ve asla önceden bahaneler üretmeyin…Bir tane bile bahaneniz varsa buna daha sonra ihtiyacınız olacaktır.

Ve son söz; asla denemeyi bırakmayın ve asla bırakmayı denemeyin…çünkü yetenek sizsiniz…

Sevgiyle Kalın,

İnci AKTAŞ-Yaşam Koçu Ve NLP Uzmanı Bursa


 

 
Toplam blog
: 76
: 1085
Kayıt tarihi
: 28.11.10
 
 

İnci AKTAŞ 1984 yılında Bursa'da doğdu. Uludağ Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. İstanb..