Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Aralık '06

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Aday sizin konuğunuzdur

Aday sizin konuğunuzdur
 

İlanı verdiniz. Sorguya tıklayıp, başvurulara bakıyorsunuz. Yağmur gibi CV yağıyor. İnsan kaynakları uzmanınız varsa ne ala, yoksa siz veya görevlendirdiğiz bir yetkiliniz bunların içinden istediğiniz özellikleri en çok taşıyanları ayıklamaya çalışıyor. Zaman zaman olumlu şekilde kafanızı sallamanın yanında, bazen kahkaha bazen de homurtulu biçimde süren bu işlemler pes noktasına geliyor ve artık bu kadarı yeterli deyip, çizgiyi çekiyorsunuz.

Aradığınız özelliklere uygun 5-10 başvurunun çıktılarını alıp, şirket sekreterine bu arkadaşları çağıralım diyorsunuz. Burada önemle vurgulanması gereken hususlar:

1. Adaya esnek davranın. Öncelikle aradığınız gün gelmesini istememelisiniz. Ona asgari bir gün hazırlık zamanı tanıyın. Heyecanı gitsin, giyinsin kuşansın, temizlensin. Sizin planladığınız görüşme saatleri içinde ona uygun bir saati seçmeye özen gösterin ki, ona vereceğiniz değeri sizi görmeden anlasın.

2. Şirketinizin sekreteri, şirketin yerini iyi tarif edebilsin. Eleman adres ararken kan ter içinde kalmasın, geç kalma mahcubiyeti hiç yaşamasın.

3. Pozisyonuna uygun bir mülakatçı atayın. Direk size bağlı çalışacaksa mülakatı sizin yapmanız uygun olur. Bazı şirketler, adayı, seçildiği taktirde amiri olacağı şahıs tarafından mülakata alma yanlışını yapabiliyor. "Aslanı kediye boğdurmayın."

4. Unutmayın adayı henüz işe almadınız. Yani o sizin konuğunuz. Konuklarınıza nasıl davranıyorsanız adaya da öyle davranın. Sekreterin kibarca "hoş geldiniz" dedikten hemen sonra iş başvurusu için gelindiğini öğrenince yüzü düşmesin. Basılı başvuru formunu uzatıp sevimsiz bir sesle, "bunu doldurun" diyerek alakayı kesmesin. Sonra gerçekten çok utanabilir. Adayı görüşme yapılacak yere davet etsin, oturacağı yeri göstersin, ne içeceğini sorsun.

5. Mülakatçı adayın yanına gidecekse; Aday 5 dakika yalnız bırakılsın, ortama alışsın, heyecanı geçsin. Acele etmeyin..

6. Aday mülakatçının yanına gidecekse; mülakatı yapacak olanın yanında konu ile ilgisi olmayan, çalışan veya ziyaretçi olmamasına özen gösterilmelidir.

7. Mülakatçı bir gün öncesinden hazırlığını yapmalıdır. Adayın özgeçmişi okumalı, notlar çıkarmalı, doğaçlama yerine işe ve yeterliliğe uygun sorular hazırlamalıdır.

O gün siz pek çok aday ile görüşeceksiniz, ancak aday sizin sunduğunuz pozisyona girebilmek için tek görüşme yapacak. Siz ondan daima güçlü ve şanslısınız. Ona kendini yeterince ifade etme fırsatını vermelisiniz. İşe alınmasa dahi şirketinizin ona verdiği değeri daima anımsamasını sağlayabilirsiniz.

SONRAKİ YAZI: İŞ GÖRÜŞMESİ

 
Toplam blog
: 36
: 1522
Kayıt tarihi
: 11.12.06
 
 

Zaman yolculuğu yapmak isterseniz, kendinizden yaşça büyük insanların deneyimlerinden yararlanın...