Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '11

 
Kategori
Seçim
 

Adaylar ve reklamlar

Adaylar ve reklamlar
 

uygun


Liste savaşları bugünlerde bitecek. Aman yarabbi, neler göreceğiz, neler işiteceğiz. Biz ne kadar vekillik meslek değildir, millete hizmetdir desek, de bu hiç bir zaman böyle olmuyor.

Siyasi partiler yasası çıkacak, Toplamda on kişilik lider ve parti meclisi kontenjanın dışında , tüm adaylar, kesinlıkle, illerin ön seçim şartına kesin bağlanacak.

Vekillere devlet memuru maaşından fazlası ödenmiyecek, ihalele yasası çıkacak, AB normlarına uygun naklen canlı yayımlanan ihaleler yapılacak ve ülkem yeni bir ufka açılacak.

Bu noktada acaba kaç kişi vekillik yapmak ister, kaç kişi aktif siyaset, le uğraşır .İşte o zaman hizmet yarışı başlar.
Kızalım kızmıyalım, seçimlerdeki yarış " KOLTUK" kavgasıdır. Listeler kesin açıklandığında, gürlüyenler, muhalifler, sürpriz çıkış yapanlar, acımasız eleştirenler, hep koltuk hırsı içindir.

Adaylar belirlenecek , son şeklini lider ve parti meclisi verecek . Kafadan PM üyelerının yarısı kesin aday olur, önemli bir bölümünü lider seçer, benim yerımi garantile başkan diyen, sivil toplum organızasyonları başkanları, hatırlı ağır toplar, ben olmazsam olmazcılar, hatırı kırılmıyanlar, yenilık adına bir avuç yeni isimle adaylar kesinleşir.

Hizmet yarışı olsa dört yılda her vekilin adını ezberleriz. Tek bir önerge sunmuyan, sadece ballı emekliliği hak kazanmak için mutlu olan vekillerimiz yokmu. Ballı vekil emekliliğini kaldıracaksın, vekillik yaptığı süre eğer emekli değilse, çalışan süre sayılacak .Hangi statüde prim ödüyorsa emeklilik hakkını normal kazansın.

Seçmen gri gözleriyle bakar, yenilik, yenilenme göremez, çok hayret ettiği Allah Allah çektiği, dünkü çocuklar bile liste başıdır, yada garantili bölgeden sırası iyidir, haydi hayırlısı der.

Önce bir hafta curcuna, kopar, reklamlar biter, gerçek sahnede perdeler açılır, vaadler, gönül almalar, artık bırakalım dargınlıkları partimize çalışalım arkadaşlar tavsiyeleri , uyarılar derken, seçim sathına girilir.

İşte böyle işler bizde demokrasi, çok bekleriz ileri demokrasiyi, çok bekleriz siyasi partiler yasasını, çok beklemek kaderimizdir bizim.

Bir işadamımız, Kürt kardeşlerimizle referandum yapalım diyor, işte geldiğimiz nokta, herkese KÜRT kartımı vereceksin gel oy kullan diye, tüm ülkedeki KÜRT kardeşlerımiz için şeffaf seçim sandığımı kuracaksın. HAYIR birlikdeyiz sonucu çıkarsa tüm açılımlar, rafamı kalkacak? Barış partisinin en iddalı ifadesinin BÖLÜNMEYİ ağzımıza almayız yeminleri ne olacak?

Danıştay, kamu hastanelerindeki, uzman doktorların, özel muayehane açabileceğie karar verdi. Tam gün yasası akamete uğradı. Bu hiç olmadı. Kamu hastanesıne gelen , memur, emekli, öğrenci, fakir halkımız.Kimden para alacaksın. Bıçak parası, ofisime gel, devri başlıyacak. Sağlıksız toplum sağlıksız ülke olmaz bu karar olumsuz.

Irakda, Libya, da petrol var, müdehale sıcak yapılıyor.Petrol yoksa gösteriler devam ediyor.Ortadoğunun yenı formülü bu.

Her şey gönlünüzce olsun.




 

 
Toplam blog
: 233
: 364
Kayıt tarihi
: 02.07.09
 
 

Satış ve pazarlama uzmanıyım. Büyük ve yerel şirketlerde bölgesel ve ulusal satış ve bayii organizas..