Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Aralık '08

 
Kategori
Siyaset
 

Adaylarımız harıl harıl çalışıyorlar

Adaylarımız harıl harıl çalışıyorlar
 

Karanlıktan çıkılmalı


Belediye başkan adayları çalışıyorlar. Hem de harıl harıl. Neler mi yapıyorlar?

Öncelikle birer maske takıyorlar yüzlerine. Bazılarının hiç yüzü de yok, bazılarınınsa birden çok yüzü var! Davranışlar yapmacıklaşıyor, hareketler yapmacıklaşıyor. Sahtecilik almış başını gidiyor.

Şimdiden kapı kapı; ev ev, dükkan dükkan, sokak sokak dolaşıyorlar. Adam adama yakın markaja almaya çalışıyorlar her seçmeni. Yalan ve iftiralar üretiyorlar kahpece yöntemlerle. Birilerinden öç alma, öfke ve kızgınlıklarını kusma hırsıyla, kırmızı görmüş boğa gibi saldırıyorlar. Öfkeleri, kinleri, hırsları akıllarının önüne geçmiş durumda. Nefret ettikleri bazı dostlarını çok sever oldular bugünlerde. Hani en çok düşmanca baktıkları insanlara, bir önseçim falan yapılsa, seçimde defterini dürmek hesabıyla tam destek verecekler. Bunu da açıkça ifade ediyorlar.

İnsanlarımızın yoksulluğundan, işsizliğinden, bilmezliğinden alabildiğine yararlanmaya çalışıyorlar. Bugünlere kadar hiç selam vermedikleri insanlarla dost oluyorlar, akraba oluyorlar birdenbire.

O kadar yardımsever, o kadar iyiliksever oldular ki; hastası olana yardıma koşuyorlar, borcu olana yardıma koşuyorlar. Bu konuda ellerini ateşe değirmiyorlar. Tefeci yöntemlerle, yardımcı olmaya çalışıyorlarmış gibi görünüp, çıkar sağlıyorlar. Kredi kartından satış yapmış gibi görünmek, borçluları birbirine kefil ettirip kredi çektirmek, açık senetlere imza attırıp ödünç altın, para vermek gibi yöntemleri var. Korktuklarını bildikleri insanların başlarına da mafyavari yöntemlerle biniyorlar. Tehditlerin bini bir para. Kendilerinin ve yakınlarının traktörleri ile tarla sürüyorlar, ekin ekiyorlar. Arabalarla iş görüyorlar.

Onlarca hatta yüzlerce gencimizi işe alacaklarmış. Gençlerimiz sır gibi saklamak zorunda işe alınacaklarını. Saklamazlarsa sihir bozulacak. Kendileri gibi daha birçok arkadaşına aynı sözlerin verildiğini öğrenecekler.

Kendilerine oy vereceğine dair söz almaya, yemin ettirmeye çalışıyorlar seçmenleri. Kutsal kitabımızı bile politikaya alet etmek isteyenler var. Şimdiden söz vereceksek bunun adı seçim olabilir mi? Siz sandığa giderken bakacaksınız adaylara; kim daha dürüst, kim daha doğru, kim daha çalışkan, kim daha bilgili, daha deneyimli, kim daha iyi temsil edebilir yaşadığımız beldeleri. Ona göre seçim yapacak, oy vereceksiniz. Şimdi yapılacak bir yanlışın telafisi yok beş yıl boyunca, biliyorsunuz bunu siz.

İşini gördükleri insanların listesini tutuyorlar. Şu kadar insana hizmet götürdük diyorlar. Ne kadar da şanslısınız daha şimdiden hizmet alıyorsunuz. Bırakalım da çocuklar seçildiklerinde de kendilerine ve yandaşlarına hizmet götürsünler azıcık.

Oysa onların asıl görevi seçilirlerse hizmet götürmek beldelerine. İşleri güçleri; şimdiden çalışmalarını bu yönde yoğunlaştırmak, projeler üretmek, beldelerinin ve belde sakinlerinin ihtiyaçlarını, sorunlarını tespit etmek, tespit ettikleri ihtiyaç ve sorunlara çözüm üretmek olmalıdır.

Yaşadıkları birimlerin her türden hizmet almasının, kalkındırılmasının, geliştirilmesinin, güzelleştirilmesinin önünde birer engel oluşturmaya çalışan, sadece bireysel çıkarlarını ön planda tutan kişi ve grupları çok yakından tanıyor ve izliyor halkımız. Halkımızın bu tayfaya, hak ettikleri karşılığı 29 Mart günü ummadıkları biçimde vereceğine inanıyor ve güveniyoruz.

 
Toplam blog
: 190
: 3134
Kayıt tarihi
: 28.09.07
 
 

Emekli öğretmenim. Yurdunu, ulusunu seven, her konuda sorumluluk sahibi gençler yetişsin istiyorum. ..