Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ocak '11

 
Kategori
Siyaset
 

Adaylığın rengi

Adaylığın rengi
 

Nevşehir müzesinden


Ak Parti Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, çok kültürlülüğün sembol kenti Mardin’de, dükkanlarını süsleyen esnafa tepki gösterdi: “Modernleşelim diye özünüzden uzaklaşmayın” Milliyet 

Seçimlerin gittikçe yaklaşmakta olduğu ve ön seçimin yapılıp yapılmayacağı belli olmadığı şu günlerde, adaylık düşünen milletvekilleri suyun başındakilere mesajlar veriyorlar. Bireysel çıkar açısından düşünülecek olunursa haksız da sayılmazlar. Şu kritik günlerde parti yöneticilerinin rengine ve suyuna göre hareket etmek adayların gelecekleri açısından önemli. Bir iki söz, bir iki demeç mahalli gazetelere, çabuk yer alabilecek sivri demeçler ulusal gazetelerde .Sonra kah yeşile, kah yeşilin koyusuna, kah kırmızıya, kah sarıya boyanıveriyorsunuz. 

Mardin, Türkiye mozaiğini temsil ediyor . Çeşitli din ve etnik kökenli insanların yaşadığı tarih ve kültür açısından zengin bir ilimiz. Medeniyetler çatışması değil, medeniyetlerin uzlaşması olarak kalması gereken bir yöre. 

Süsleme her şeyden önce bir sanat, el ve kafa becerisi. Sanat, geçmişten olduğu gibi içinde yaşadığı ortamdan izler taşır. 

Kültürün yozlaşmasına, kaybolmasına karşı çıkmak ayrı, onun ayrıştırılmasına çalışmak ayrı. 

Zaman içinde kültürler sürekli birbirinden etkileniyor. Birbirinden alışveriş yapıyor. Hele bir arada asırlarca yaşamış ve yaşamakta olan kültürler bu durumu sürekli kendi içinde taşıyor. 

Binlerce yıl çeşitli medeniyetlerin yaşadığı güzel Anadolumuz , dünyanın en zengin kültürüne sahip. Bu gün bile, binlerce yıl ötelerden izler taşır. 

Konu anlayışla, Anadolu’da ne kadar eski uygarlıkları taşıyan eser varsa yok edelim görüşü ne kadar mantıklı ? 

Öte yandan dünya böyle davranışları da görmedi değil. Afganistan’da Taliban’ın, Buda heykellerini, Irak’ta tarihi Babil’e kadar uzanan kütüphanenin Amerika tarafından bombalanması örneği yaşandı. 

Yılbaşına karşı çıkmak anlaşılacak bir konu değil. Yeni yıla veya yılbaşına kullandığımız takvim açısından bakmalı. Takvim, her şeyden önce zamanı ve onun değerini hatırlatıyor. Ayrıca dünya ile beraber yaşıyoruz. Dünyadan ayrılmak, soyutlanmak niye? 

Bizim kültürümüz köklü , eski ve zengin. Bir iki ağaç süslemekle, ışık yakmakla kültür bozulur mu? 

“Seçmene selam göreve devam” anlayışı, vekilin, seçmenin arkasında mı, yoksa önünde mi olması gerektiği sorusunu akla getiriyor. Hüseyin Seyfi. 

 
Toplam blog
: 498
: 1546
Kayıt tarihi
: 12.08.07
 
 

Öğretmen Okulunu ve İktisat Fakültesi Kamu yönetimi bölümünü bitirdim, eğitimciyim, İyi derecede ..