Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '18

 
Kategori
İnançlar
 

Adem Atamızın Hayatının Tüm İnsanlar İçin Önemi

Adem(as), ilk insan olarak kabul edilmesinden ötürü ayrı bir yeri olsa da esasen bütün insanlar için yaşadıkları çok önemlidir. Çünkü, Adem(as) gelip geçen tüm insanlar için büyük anlam taşımaktadır. Aynı zamanda da, diğer evlatlarına karşı nasıl insan olacaklarına dair de izler bırakmıştır. Yalnızlık, gurbet, pişmanlık gibi büyük dertlere biz evlatlarından önce sahip olmuştur. 

Adem(as), cennette çeşitli nimetler içinde bulunurken, Allah ona kendisinden bir eş yarattı. Adem(as) ile Havva böylelikle eş oldular. Bilindiği üzere, dünyaya indiler ki, inişleri farklı bölgelere oldu, bu nedenle hem gurbeti hem pişmanlığı hem ayrılığı bir arada tattılar. 

İnsanın ilk imtihanı da, Adem(as) ile Havva'nın yasak meyveyi yememesi konusunda oldu. Ancak, pişmanlıkla tevbe eden Adem(as)i, Allah affetti. Ve buyurdu ki; insanlar tevbe ettikçe affedeceğim. Dolayısıyla, dünyaya gelen her insan bu imtihanlara tutulmaktadır. Kimi pişman olmayıp şeytana kapılmaya devam ederken hatta şeytanlaşan insanlardan olurken, kimi de Adem(as) gibi hata benim deyip itiraf ederek tevbe edenlerden olmaktadır.

Unutulmamalıdır ki, her insan hata yapabilir, kusursuz insan olmaz, ancak tevbe etmek de insan olmanın gereğidir.

 
Toplam blog
: 36
: 251
Kayıt tarihi
: 08.04.13
 
 

Anadolu kültüründeniz efendim! Merhametli ama kötülüğe karşı keskin kılıncız. İnsanı nedir insan ..