Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '14

 
Kategori
Deneme
 

Adem'le Havva efsane mi; dedesini bilmeyenler 200 bin yıl önce yaşamış ilk insanı nasıl biliyorlar?

Adem'le Havva efsane mi; dedesini bilmeyenler 200 bin yıl önce yaşamış ilk insanı nasıl biliyorlar?
 

Kutsal kitaplar olmasa biz Âdem’i bilecek miydik? Kutsal kitaplara da insanlığın bir kısmı inanmıyor. Bu durumda ilk insan Âdem’in gerçekliği tartışılır değil mi? Zaten Âdem neslini anlatan şeyleri okurken görüyorsunuz. 900 yıl yaşamış, boyu bilmem kaçmış… Masal gibi geliyor insana ki ihtimal ki masaldır. Elbette ilk insan vardır ama adı Adem değil belki Badem’dir.

“Kutsal kitaba inanmıyor musun?” Ben inanıyorum da inanmayanlar ne olacak. Onlara göre Âdem hikâyeden ibaret. Ama kazılarda fosili bulunsaydı. Fosilinden yaşı ıvır zıvırı bulunsaydı, hani bilim de yanılır ama yine de daha inandırıcı olurdu.

Ne zaman, hangi çağda yaşadığı bile bilinmiyor.  İnsan (taksonomik adıyla Homo sapiens "akıllı insan" veya "bilen insan"), Homo cinsi içerisindeki yaşayan tek tür. Anatomik olarak 200.000 yıl önce Afrika'da ortaya çıkmış ve modern davranışlarına 50.000 yıl önce kavuşmuştur.

Dik duruşa, görece gelişmiş bir beyine, soyut düşünme yeteneğine, konuşma (dil kullanma) kabiliyetine sahiptir. Bu yetenekleri Dünya'daki diğer türlerden farklı olarak kullanış amacı geniş araç-gereç yapımına imkân sağlamıştır. Kendisinin farkında olması, rasyonelliği ve zekâsı gibi üst düzey seviyede düşünmesini sağlayan özellikler insanı "insan" yapan özellikler olarak sayılmaktadır.

 200 bin yıl önce yaşamış ilk insan Âdem hakkında 50 yıl önce yaşayan dedemizden daha fazla bilgiye sahibiz. Allah Allah! Allah Allah! Komik ötesi! Âdem nesli efsane mi derken efsaneye de haksızlık ediyoruz galiba. Dine bakma, din kabuldür kardeşim; Allah öyle demiş sen de inanıyorsan tamam diyeceksin. Böyle bir şeyin bilimsel gerçeklikle uzaktan yakından alakası olmaz. 900 yıl yaşayan adam olur mu ya! Âdem babamız 900 yıl yaşmışsa niye biz 90’ı görmeden ölüyoruz ki? Üstelik o zamanlar ne doktor var ne ilaç. Ve üstelik o zamanlar dinozorlar adamı çiğnemeden yutuyorlar. Etrafta öyle insani özellikleri tam birisi olmadığına göre belki de adama benzeyen ilk insan benim, nerede benim Havva’m hahahahaha!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..