Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '19

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Adet Ağrılarına 5 Çözüm

1- Protein kaynaklarını kullanmayı ihmal etmeyin: Yumurta, balık kırmızı et, mercimek, nohut, kurubaklagil gibi kaynaklar B6 vitamininden zengin olup yoğun ağrılı bir adet dönemiyle baş etmeniz konusunda size yardımcı olacaktır. Fakat bu tip protein kaynaklarını tüketmekten kaçınıyor veya sindirim problemi yaşıyorsanız; ıspanak, kırmızı biber, kırmızı pancar, fındık gibi besinsel kaynakları beslenmenize ilave edin.
 
2- Mayıs papatyası çayını tercih edin: Rahimdeki spazmın hafifletilmesi adına adet dönemi boyunca günde 3-4 fincan ve birkaç adet dönemi boyunca tekrar edildiğinde ağrının yoğun bir şekilde ortaya çıkmasını engellemeye yardımcı olacaktır.
 
3- Kırmızı yonca çayını ihmal etmeyin: Bitkisel östrojen özelliğine sahiptir ve vücuttaki östrojenik algılayıcı hücrelere bağlanarak adet döneminde salgılanan östrojen hormonunun bağlanmasını kısmen engeller ve ağrının azaltılmasına yardımcı olur. Bu nedenle adet dönemlerinde her gün 2 fincan kadar tercih edilmelidir
 
4- Zencefil kullanın: Uluslararası birçok çalışmada zencefilin ağrı kesici nitelikte olduğu vurgulanırken, 18 yaş üzeri 108 kız üzerinde yürütülen bir çalışmada kurutulmuş zencefil kökü adet döneminden önceki 2 günden başlayarak adet dönemi boyunca 3 gün boyunca uygulanmış ve adet ağrıları etkili ve güvenilir bir şekilde azaltılmıştır.  Günlük 1 silme tatlı kaşığı kurutulmuş zencefil kökünü sizlerde adet dönemi boyunca kullanmayı ihmal etmeyin. 
 
5-  Kalsiyum ve D vitamini : Yapılan birçok çalışma, kalsiyumun yeteri kadar D vitamini ile birlikte kullanıldığında dünya kadınlarının yüzde 8 ila 20'sinin yaşadığı adet ağrılarını çözmeye yardımcı olabileceğini de ortaya koyuyor. Bu nedenle belirli aralıklarla kan değerlerinize baktırarak eksikliği konusunda duyarlı davranmayı ihmal etmeyin.
 
  • Bu bilgiler hastalığı tedavi edici değildir, sadece koruyucu önlemlerdir. Hastalığınız varsa doktorunuza danışınız.
 
Toplam blog
: 54
: 1390
Kayıt tarihi
: 19.10.16
 
 

2011 yılında Başkent Üniversitesi'nden mezun oldu ve yine aynı yıl Acıbadem Sağlık Grubu'nda hala..