Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ağustos '16

 
Kategori
Gelenekler
 

Adetler yüzünden evlenemeyen gençler

Adetler yüzünden evlenemeyen gençler
 

ADETLER YÜZÜNDEN EVLENEMEYEN GENÇLER


"İçinizdeki bekarları, kölelerinizden ve cariyelerinizden salih olanları evlendirin. Eğer yoksul iseler, Allah onları lütfü ile zenginleştirir. Allah lütfü bol olandır, bilendir.”

Nur, 32

Toplumumuzda adet, gelenek ve görenekler yüzünden evlenemeyen maalesef bir dünya gencimiz var. Toplumumuzda insanlar çevrelerine sırf gösteriş yapmak için evlilik müessesesini kullanmaktadırlar. Bundan dolayıdır ki birçok birbirini seven gençlerimiz ya maddiyat yüzünden ya da adetler yüzünden evlenememek de, birbirine kavuşamamaktadır.

 

Hazreti Peygamber'in "Nikâhın hayırlısı, kolay olanıdır." hadis-'i şerifi unutulmamalıdır. Evlilikte Mutluluğun tek başına altın, çeyiz, otomobil veya ev ile elde edilemeyeceği açıktır, "Evlilik, karşılıklı hoşgörü, sevgi ve saygıdadır." 

     Günümüzde kız istemelerinde Kriter erkeğin devlet işinde çalışıyor olması halini aldı. Erkeğin ahlaklı olması ya da maneviyatlı olması maalesef toplumumuzda çok da önem arz etmemekte. Oysa rızkı veren Allah'tır. Bugün erkeğin maddi durumu iyi olabilir ama bunun gelecekte de iyi olup olmayacağı Allahü Teala'nın takdirindedir.  Maddi durumu şu an zayıf olduğundan dolayı kız verilmeme yanlış bir harekettir. Erkeğin ise gelecekte maddi anlamda iyi olup olmaması yine Allahü Teala'nın takdirindedir.

 

      Yaşlı bir amca  nasıl evlendiğini anlatırken: “Karımı nikahta gördüm. Şimdiki gibi zor değildi evlilikler. O zamanlar kimse bu kadar eşya, altın istemezdi. Bir bilezik, bir fistanla aldım karımı” diyordu.

      Annelerin düğün öncesi kızlarına verdiği öğütler akla ziyan. “Koparabildiğin kadar kopar. Ne alabilirsen al. Kız alıyorlar kolay mı?”…Yangından mal kaçırıyor sanki. Sanki düşman evine yıkıma gidiyor!

      Netice ‘de Genç çiftler, birbirlerinin yüzüne bakınca muhabbeti değil, taksitleri düşünüyorlar

     Not: Bu yazının yazılmasında  https://cahidesultan.net/2014/05/26/zorlasan-dugunler-kolay-biten-evlilikler/ sitesinden alıntılar yapılarak faydalanılmıştır.

 

 
Toplam blog
: 358
: 662
Kayıt tarihi
: 22.12.12
 
 

4 Aralık 1982'de Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde doğdu.Tavşanlı Fevzi paşa ilköğretim okulu,İmam h..