Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Şubat '17

 
Kategori
TV Programları
 

Adı Efsane olabilir ya kendisi?

Adı Efsane olabilir ya kendisi?
 

Değerli okuyucular son haftalarda yeni başlayan dizilere şöyle bir göz atalım. İlk sırada Kanal D’de başlayan ve başrollerinde Erdal Beşikçioğlu’nun olduğu ‘Adı Efsane’. Reytinglerde ilk bölümden itibaren iyi bir başlangıç yaptı demek doğru olur. Behzat Ç’den sonra Erdal Beşikçioğlu kariyerine önemli bir dizi daha ekledi. Eğer bu dizisi de tutmasa zaten artık ‘Bir Erdal Beşikçioğlu dizisi daha yayından kalktı, sıradakini görelim’ demeye başlardı seyirci. Bu arada dizide Erdal Beşikçioğlu’nun ‘Her şey hayırlı olacak’ sözü referandum tartışmalarında seyirciye bir mesajdı. Ve seyirci o mesajı aldı. Bu tarz yöntemler bazen işe yarar bazen de sonunuzun ‘Familya’ dizisi gibi olmasına neden olabilir ama diyim dikkat.

Kiralık Aşk’ın faturası; Yıldızlar Şahidim’e kesildi

Diğer yeni başlayan dizimiz Yıldızlar Şahidim. Karakterler ve hikayeler sanki 2017’de değil de 90’lı yıllardaymışım hissi verdi. Bir pop star ve ona hayran bir kız. Aklıma nedense Tarkan ve evlendiği hayranı Pınar Dilek geldi. Dizi maalesef reytinglerde iyi sonuçlar vermiyor. Zaten bu yılın hatasını yaparak Kiralık Aşk’ı final yapan Star TV yıl içinde daha çok dizini dövecek. Yıldızlar Şahidim dizisinde oyunculuklarını konuşturan tabi ki Mesut Akusta ve Canan Ergüder. Özge Gürel ve Berk Cankat kendilerini geliştirememişler. Dizinin ömrü çok uzun olacağını sanmıyorum. Muhtemelen önümüzdeki hafta ya senaryo değişime gidecek, ya Senarist ve Yönetmen değiştirilecek ya da gün değişimi yapılacak, o da olmasa dizi sektöründe ‘taze kan’ olarak da adlandırılan yeni oyuncular kadroya eklenecek.

Aynı kanal aynı senaryo!

Fox TV’de başlayan ve başrollerinde Cansel Elçin ile Ece Uslu’nun olduğu ‘Dayan Yüreğim’ de reytinglerden nasibini aldı. Ece Uslu’nun çok acele ettiğini düşünüyorum. Geçen sezon bu vakitlerde Karagül’de rol alıyordu yine Cuma günü ve aynı saatte. Ayrıca Mahsun Kırmızıgül’ün ‘Vezir Parmağı’ filmi ile zaten beyaz perdede şuan. Keşke ekran için biraz bekleseydi. Dizi konu bakımından şuan Fox TV’de yayınlanan Umuda Kelepçe Vurulmaz ile benzerlik gösteriyor. Umuda Kelepçe Vurulmaz’da Fırat’ın kardeşi Hasan’a araba çarpıyor. Çarpıp kaçan kişi Milletvekili’nin oğlu. Tabi Hasan’ın babası da Milletvekilinden para alıp olayı kapatmaya çalışıyor karısından ve çocuklarından habersiz. Dayan Yüreğim de de aynı durum var. Berk Atan’ın çarpıp kaçtığı çocuk Elvan’ın yani Ece Uslu’nun çocuğu. Elvan’ın şiddet uygulayan kocası ise bu zengin aileden kan parası adı altında para alıp olayı kapatmaya çalışıyor. Durum bu yani buyurun izleyin bakalım. Her iki dizide de amaç bu çocuklara vurup kaçan kişileri bulup kendi cezalarını elleriyle vermek.

Masum adından söz ettiriyor

Ve BLU TV’de başlayan ‘Masum’ dizisi. Kadro sağlam. İlk tanıtımda bile kaliteli bir şey izleyeceğimizin müjdesini veriyor. Toplam 8 bölümden oluşacak ve sadece 60 dakika çekilecek. 150-160 dakikalık dizilere göre oldukça rahat bir nefes aldıracak seyirciye. Bu durumda internetle haşır neşir olan seyirciye çok iş düşüyor. Umarım izlenme oranları yüksek olur ki sektör açısından yeni umut penceresi olur.

Gazeteciliğe hakaret eden oyuncular

Bu köşemde size birebir yaşadığım bir olayı anlatayım. Şuan en çok izlenen bir dizide rol alan bir oyuncuyla yeni filmi için röportaj yapıyorum. Oyuncunun bana söylediği şey şu:’’Röportajı baskıya vermeden önce ben görebilir miyim. Normalde bu isteğe çok kızan biriyim. Ancak çok ısrar etti. Bende biten röportajı onun isteği doğrultusunda değiştirmeyeceğimi belirterek gönderdim.  İki saat sonra aldığım mesaj şu : ‘’Beni biraz daha ön plana çıkarır mısın. Haber kısmında sadece 2 yerde ismim geçmiş. Şu attığım yeni fotoğraflarımdan şunu şunu koyabilir misin’’.vs vs en son tepki gösterdim ve maalesef bu dediklerini yapamam çünkü haber sadece sizin üzerinize kurgulu değil. Diğer Oyunculara haksızlık olur. Ayrıca film geri planda kalır. Bu oyuncu arkadaş güya darılmış ve çocuklar gibi küstüğünü söylüyor.

İnsanları kendi çıkarları uğruna kullanmaktan vazgeçmeyen ve sektörde oyuncuyum diye gezenlere kaldı bu camia.

TRT Müzik ilaç gibi geldi

TRT Müzikkanalının yeni yayın dönemindeki iddialı programlarından biri olan ve sunuculuğunu Ekrem Arpak’ın yaptığı  '' Saz İle Söz İle '' programı her Pazartesi TRT Müzikte yayınlanıyor. Bu kadar içimizin dışımızın dizi olduğu şu ekranlarda farklı bir şey izlemek isteyenlere tavsiye ediyorum.Türkü dolu sohbetlerin dost meclisi olmaya devam eden Saz İle Söz ile kulağınızın pasını silecek. Ben izlerken çok keyif aldım. Ülke gündeminde zaten bir referandum tartışmasıdır giderken ‘’Yahu TV’de farklı ne var’’ diye soranlara işte TRT Müzik işte Saz ile Söz ile. Ne yalan söyleyeyim şimdiye kadar müzikte ön plana çıkan Arpak Kardeşlerden Ekrem Arpak’ın samimiyeti konuklarına sorduğu sorular müziğin yanı sıra hoş bir sohbette sunuyor izleyiciye. Arada bir ihtiyaç var böyle programlara. TV yöneticilerine duyurumdur.

Tebrikler Fatih Belediyesi

Bir belediye düşünün radyoculuğa ve radyolara verdiği önem. Hangi belediye mi ? Tabi ki İstanbul  Fatih  Belediyesi. Bu yıl 5.düzenleyeceği ‘Sihirli Mikrofon Radyo Ödülleri töreni’ 9 Şubat  Perşembe akşamı Zorlu PSM’de yapılacak. Ben başta bütün adaylara başarılar dilerim. Ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir beyi tebrik ederim. Çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yapıyorlar. Ülkede yeni radyocuların yetişmesine motive ve moral kaynağı oluyor. Bir aksilik çıkmazsa bu güzel gecede bende yer alacağım. Gözlemlerimi baştan sona size aktaracağım. Haftaya yeni bir yazıda görüşmek üzere.

YUSUF KARAKAŞ / MİLLİYET BLOG

 

 
Toplam blog
: 17
: 1193
Kayıt tarihi
: 08.01.15
 
 

Konya Selçuk Üniversitesi Gazetecilik mezunu. İzmit Uluslararası Sahne Sanatları Derneği Temel oyun..