Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '11

 
Kategori
Deneme
 

Adı hayat olan usta, her anının fotoğrafını çeker.

Adı hayat olan usta, her anının fotoğrafını çeker.
 

Adı hayat olan usta arkanda. Korkma! Yürü doğru bildiğin yolunda.


Adı hayat olan usta, her anının fotoğrafını çeker.

Hani bazen insanın içini bir isyan duygusu yakar ya, alev alev... Ya da " Allahım! Ben her şeyin doğrusunu yapayım diye debelenip dururken; hayat tüm yanlışlarını sıralıyor karşımda..." diye hayıflanıp durur ya; bir başına... O insana benden selam söyleyin. Hiç tasalanmasın kendisi. Çünkü adı hayat olan usta, her anının fotoğrafını çeker; Aklı olanın, hakkı yanmasın diye...

Hani bazen zalimin zulümü, mazlumu inim inim inletir ya... Mazluma söyleyin; olanı dert etmesin gönlüne. Çünkü o fotoğrafı da çekip, yolladı en uygun adrese yine; adı hayat olan usta.

Hani onun bunun hakkını yiyen haramzade var ya...; Değmeyin onun keyfine; o, " Yaptığım yanıma kar." diye düşünür; ama... Yaptığı yanına kalmasın diye, yine iş başında adı hayat olan usta.

Çok sevdin ama vefasıza düştün... Çok güvendin; ama gafil avlandın... Çok çalıştın; ama karşılığını alamadın. Dert ettiğin şeye bak canım! Söyle adı hayat olan ustaya. Çekiversin bir fotoğrafını. Sevgini, emeğini, hep doğru olan niyetini; bir fotoğrafla ölümsüzleştiriversin.

Yetimin hakkını mı yediler? Kimsesiz bir garibin canına mı kıydılar? Haklı olanı haksız mı saydılar? Kaldır kafanı. Bak hemen karşına. O anın da fotoğrafını çekmiştir adı hayat olan usta. Sen hiç korkma!

Hırsızın çaldığı kalmaz yanına. Yiğidin ahı ulaşır yerine. Namusun belası gitmez öteye. İftiraya da uğrasan, aman ha bezme.Adı hayat olan usta senin bir adım ötende. Basar da basar makineye; yanlışın resmi düşsün diye önüne.

Fakirin ekmeği zenginin cebinde. İşçinin parası yetmez keyife. Keyfi gani olanın çekeceği var yarına. kimse görmez beni diye; tamah etme ucuza. Adı hayat olan usta, gördü ya seni... Sana bir tek o yeter. Çünkü: keser döner, sap döner. Gün gelir hesap döner.

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..