Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mart '11

 
Kategori
Sinema
 

Adı kaybedenler klübü

Adı kaybedenler klübü
 

Tolga Örnek’in yönettiği "Kaybedenler Kulübü"nün Nejat İşler, Yiğit Özşener, Ahu Türkpençe, İdil Fırat, Serra Yılmaz, Erdal Küçükkömürcü gibi güçlü bir oyuncu kadrosu var. 

Nejat İşler'i başarısından dolayı kutlamamak elde değil üstlendiği bir çok rolün yanı sıra aklımda kalan ‘Barda’ filmiyle filmin sonunda fark etmeden tırnaklarımı yerken bulmuş ve Nejat İşler’in oyunculuğuna hayran kalmıştım. 

Bir rolün hakkı bukadar iyi verilirdi o kadar profesyonel bir oyunculuk sergilemiştiki filmi izlerken tüyler ürperken ve alt üst olan psikolojimi film konusunun yanı sıra filmi birebir yaşatan Nejat işler’in ve diğerlerinin profesyonel oyunculuguna bağlamıştım… 

Kim ne derse desin Nejat işler’in yer aldıgı filmlerde her rolü hakkıyla vermesi ve yer aldıgı projelerde her rolü profesyonel şekilde birebir yaşatması bana ‘Javier Bardem’in filmlerini izlerkenki o tadı veriyor . 

Rolün hakkını vermek bu olsa gerek. 

Gelelim Kaybedenler Kulübüne … 

Son zamanlarda izlemekten cok keyif aldıgım ve çoğu insan gibi kendimden birşeyler bulduğum bir filmdi Kaybedenler Kulübü... 

Issız Adam filmini izlerken bulmuştum en son bu tadı . 

Yalan değil herkes Cemal Hünal’ın Alper'inde Melis Birkanın Ada karakterinde kendinden gizliden gizliye birşeyler bulmuştu. 

Ve hatta etrafta bir süre sonra fenomen olan ve hatta ‘böhh’ dedirten Issız adam modelleri dolasmaya başlamıştı… 

İşte Kaybedenler Kulübü’de yıllar önce izlemekten keyf aldıgım ve herkesin kendinden , geçmişinden birşeyler buldugu bu filmin tadını vermişti bana , hergün başka kadınlarla yalnızlığını gidermeye çalışan Kaan’ın, aradığı aşkı Zeynep’te (Ahu Türkpençe) bulması ve aralarındaki hayat görüşü farklılığına rağmen bu aşkı tutkuyla yaşamaya çalışırken … 

Güzel kapakları, dolu içeriklerine karşın hiç satmayan kitaplar basan altıkırbeş yayınevinin sahibi Kaan ile sıkı bir plak koleksiyoncusu Mete’nin, Hayatın yazılı ve yazısız kurallarını yerle bir ettikleri sıradışı radyo programını konu alan filmde, varlık içinde yokluk çekenlerin doyumsuzluğunu, iğneli bir dille anlatılıyor. 

Kent FM bünyesinde gerçekleşen , önceleri yerlerde sürünürken aykırı konuşmalarla ve toplumun konuşmaya cesaret edemediği konularla sanki bir yerde oturmuş konuşuyorlarmış vede kimsenin bundan haberi yokmuş gibi doğal bir üslupla sundukları program bir anda , çoğu zaman hiçbir şey anlamadan dinleyen halk sayesinde tüm günün birincisi seçilir ve her kesimden dinleyicinin tutkusuna dönüşür . 

Başarı beraberinde RTÜK’ün tepkilerini de getirecektir. 

Para almayı esaret olarak görerek reddeden bu iki kafadar, ‘Sizinle yatmış mıydık’ sorusuyla ‘sayın  

dinleyenleri’karşılayarak , akıllarına geleni söylerler... 

Programın şöhreti hızla yayılırken Kaan ve Mete eski hayatlarına aynen devam ederler. 

Kaan Çaydamlı ve Mete Avunduk’un hiçbir kurala bağlı kalmadan içlerinden geleni konuştukları gerçek radyoculuk serüvenini anlatan KAYBEDENLER KULÜBÜ, baştan sona yalnızlık dolu… 

Evinde ‘balyoz’ bulunduranları kınayan, Erol Egemen’in kimliğini sorgulayan ve sistemin kurallarına başkaldıran KAYBEDENLER KULÜBÜ keyifle izlenilecek bir yapıt . 

Basında öne çıkartılan ve ön yargılara sebep olacak cinsellik unsurunu da mizahi şekilde ve zarafetle sunulmuş bence. 

Atilla Dorsay’ında dediği gibi ‘Sevişme sahneleri çok estetik verilmiş.Hiç rahatsız etmiyor’. 

Yaşamış oldugumuz toplumdaki iletişimsizliğin içinde iletişimin ne kadar önemli olduğunu ve belirli bir kesim tarafından şikayet edilen , tepkilere neden olan şeylerin aslında nekadar bizlerden , hayatımızdan bir parça oldugunu gösteriyor. 

Bu anlamda filmde birçok gönderme var. 

Bu filmde onlar, bütün toplumsal değerlerin dışına çıkarak özgür olmaya çalışıyorlar. 

Ekip Film’in ‘Tedirginlikle sunduğu’ yapımda, yaş sınırı 15 ve üstü. 

Toplumsal mesajların yanı sıra güncele dair taşlamaların mevcut oldugu filmde kahkaha atmamak mümkün değil. 

Filmin güldürü yönü inanılmaz güçlü. 

Sivri cümlelerin kullanıldıgı film, izleyiciyi güldürürken aynı zamanda düşünmesini de sağlıyor. 

Bu başarılı yapıttan dolayı Yönetmen ve rolleri ile birebir bütünleşen Oyuncuları tebrik ediyor ve izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. 

Keyifli Seyirler… 

 
Toplam blog
: 58
: 3499
Kayıt tarihi
: 16.11.10
 
 

Mersin Üniversitesi Turizm Otelcilik Konaklama işletmeciliği mezunuyum. ..