Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '21

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Adige Peyniri

Adige Peyniri tüm peynirlerin babası olarak adlandırılabilir - peynir mayası, salamura, yumuşak.

Bunu yapmak için sadece süt, peynir altı suyu, tuz ve üretim süreci için sadece yarım saate ihtiyacınız var. Diğer peynir türleri karmaşık teknolojiler, özel enzimler, bakteriler, sıcaklık koşulları ve ürünün olgunlaşması için zaman gerektirir. Adıge köylerinde, peynir altı suyunun hafif kaynayan sütün içine katılmasıyla elde edilirdi.

 Adıge peyniri üretimi için modern teknoloji, yüzyıllardır var olan geleneksel yöntemle karşılaştırıldığında önemli değişikliklere uğramamıştır.

Ayırt edici bir özellik, yalnızca taze inek sütünün pastörizasyonunun otomasyonu ve ayrıca peynirin karakteristik ağ desenini koruyan presleme için plastik kalıplar olarak adlandırılabilir.

 Adıge peynirinin ilk sözü, bazı bölümleri anaerkillik döneminde ve toplumun sınıflara ayrışmasından önce oluşmuş olan Nart destanında MÖ 8-7 yy'da bulunur. 

Yaşlılar, bir savaşçının, uzun bir yolculukta yanına nasıl sadece bir kafa kuru peynir ve bir avuç darı götürebileceğinden bahsederdi ve her zaman dolu ve enerji doluydu. Bir ürünle ilgili bu kadar çok sayıda efsane, Adıge peynirinin tarihinin halkın tarihi, yaşam tarzı ve gelenekleri ile yakından iç içe geçtiğine tanıklık ediyor.

 Adıge peyniri ilk kez 1968'de Shovgenovskiy süt fabrikasında üretime girdi ve daha sonra üretiminde uzmanlaştı. Teknik koşullar endüstri standardı "Peynir, yumuşak, turşu, olgunlaşmadan" tanımlanmıştır.

 
Adıgece peynirini endüstriyel üretime sokma fikri, Adige süt fabrikasının müdürüne aitti. 1980 yılında, Adige peyniri, konuklar ve sporcular arasında çok popüler olduğu Moskova Olimpiyatları'na verildi.

 

 
Toplam blog
: 272
: 734
Kayıt tarihi
: 13.10.07
 
 

1959 Sinop Bektaşağa Köyü doğumluyum. Yaşamda, anlaşılacak bir şeyi olanlara ve bunu öğreti yapan..