Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Kasım '17

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Adım Adım Kredi Notu Öğrenme

Adım Adım Kredi Notu Öğrenme
 

Başta bankalar olmak üzere, tüm finansal hayatımızın belirleyici konumunda olan kredi notu, birkaç pratik yöntem ile sorgulanabilmektedir. Birçok kişi kredi notu sorgulama işlemleri için bankaya başvuracağını düşünse de, bu yanlış bir bilgidir. Çünkü, bankaların Findeks sistemi üzerinden yaptıkları sorgulama yöntemleri, bir miktar ücret karşılığında kişilerin sorgulamasına da açılmıştır. Bundan dolayı, hem Findeks sisteminden hem de aşağıda belirteceğimiz yöntemleri kullanarak kredi notunuzun kaç olduğunu öğrenebilirsiniz.

SMS İle Kredi Notu Sorgulama

Kredi notum kaç diyen kişilerin kullanabileceği en basit yöntem cep telefonu ile yapılacak sorgulama yöntemidir. Vodafone, turkcell ve Türk Telekom hat sahiplerinin yapabilecekleri bu sorgulama yönteminde, cep telefonunuzun kısa mesaj bölümünü açmalı, ardından da 11 haneli TC vatandaşlık numaranızı yazıp bir boşluk bırakıp doğum yılınızı yazmalısınız. (Örnek; 11111111111 1966) Kısa mesaj hazırlandıktan sonra da, bu mesajı 1122’ye göndermeniz yeterlidir.

Cep telefonunuzdan yardım alarak yapacağınız sorgulama işleminde, sizden 9 TL bir ücret talep edilecektir. Hattınızın Lira bakiyesinden ya da faturalı hat kullanıcısıysanız faturanızın güncel tutarına bu ücret yansıtılarak, sorgulama işlemi tamamlanacak, sonucunuz da kısa mesaj ile size iletilecektir.

İnternet Bankacılığından Kredi Notu Sorgulama

Tüm bankalar, hizmetlerinden faydalanan müşterilerine hızlı işlem yapabilmeleri için internet bankacılığı hesabı sunmaktadır. İnternet bankacılığı hesabı olan kişiler, diğer bankacılık işlemlerin yanı sıra, son düzenlemelerin ardından Findeks puanı sorgulama işlemlerini internet bankacılığı hesaplarından kolay bir şekilde yapabilmektedir. 9 TL ücret karşılığında yapılacak sorgulama işleminde, internet bankacılığı ekranından Findeks sayfasına girmeli ve buradan kredi puanı sorgulama sekmesine tıklamalısınız.

Findeks Kredi Puanı Sorgulama

Yukarıdaki yöntemler ile yapacağınız sorgulama işlemleri, doğrudan Findeks kayıtlarını sizlere sunacaktır. Bu yöntemlerin yanında sizler de doğrudan Findeks puanı sorgulama yapabilirsiniz. Findeks’in internet sitesine giriş yaptıktan sonra, varsa oluşturduğunuz hesaba giriş yapmanız yoksa da TC kimlik numaranız ve kişisel bilgileriniz yardımı ile bir Findeks hesabı oluşturmanız gerekmektedir.

Hesabınıza giriş yaptıktan sonra yapacağınız işlemler oldukça basittir. Ekranın sağ kısmında kredi notunuz ile ilgili bir rakamsal tablo olacaktır. Burada, adınıza yapılmış herhangi bir sorgulama varsa, en sonuncusu baz alınarak ifade edilecektir. Sizler yeni bir sorgulama yapmak için kredi notunu güncelle seçeneğine tıklamalısınız. Ardından sizden ödeme yapmanız istenecektir. Ödeme işlemlerinde banka kartınızı ya da kredi kartınızı kullanabilirsiniz. Ödeme tamamlandıktan sonra farklı bir siteye giriş yapmanıza gerek kalmadan, aynı ekrandan kredi notu sonucunuzu görebilirsiniz.

Ücretsiz Kredi Notu Öğrenme

Yukarıdaki yöntemlerde ortalama olarak 9 TL’lik bir ücret talebi bulunmaktadır. Ücretsiz kredi notu öğrenme konusunda arayışı olan vatandaşlarımız, bankalar ya da herhangi bir kurumdan yapılacak sorgulamalardan sonra ücret ödemeden sonuçlarını öğrenebilecektir. Çünkü, tüm sorgulamalar, Findeks sorgulamalarında kayıt altına alınmaktadır. Bundan dolayı, kredi başvurusundan sonra ya da ticaret sırasında adınıza yapılan KKB sorgulamasının ardından Findeks hesabınıza girerseniz, geçmiş sorgulamalara ulaşabilirsiniz.

 

Tufan DEMİRCİ

https://finanskredirehberi.com/kredi-notu-ogrenme-yollari-ve-yontemleri-nelerdir/

 

 
Toplam blog
: 3
: 2275
Kayıt tarihi
: 06.11.17
 
 

Uzun zamandır açık hava reklam sektöründe dijital pazarlama ve satış uzmanı olarak çalışmaktayım...