Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Adım adım resimli çikolatalı Marshmallow tatlısı tarifi

Adım adım resimli çikolatalı Marshmallow tatlısı tarifi
 

Dünyada yaygın olarak "Smores Dip" diye de bilinen ve çok sevilen, bu aşırı kolay, maliyetsiz ve bir o kadar da lezzetli ve havalı tatlıyı, Sevgililer Günü'nden bir gün önce Snapchat (Usengecsefiniz) ve Periscope (Usengecsef) üzerinden yaptığım canlı yayınlar esnasında hazırlarken, ağırlıklı olarak gençlerden oluşan izleyici kitlemin yaptığı birbirinden şeker yorumları ve maruz kaldığım çılgınca ilgili görmeliydiniz. 5 dakikada hazırladığımı ve fırında marshmallowların üzerini sadece 7 dakikada nar gibi kızarttığımı da izledikten sonra, bir de pişmiş halini yayınlayınca, herkesin dibi düştü haklı olarak. Diğer sosyal medya hesaplarımda da paylaştığımda, canlı yayınlarımı kaçıranlardan gelecek ısrar ve soruları tahmin ettiğim için, bir yandan adım adım fotoğrafladığım, hatta Youtube kanalım "Üşengeç Şef" için de videoya çektiğim bu tarifi işte şimdi sizlere de anlatıyorum.



Fırından çıkınca, üstü çıtır çıtırken, kendisi hala ılık ılık ve altları erimiş haldeyken yenmesi çok keyifli olan tatlının malzemelerine gelirsek...
 

Adım Adım Resimli Anlatımıyla Çikolatalı Marshmallow Tatlısı Tarifi

Malzemeler:
(2 kişilik)
 

1 paket 70 gr'lık Haribo Marshmallows 

1 paket 80 gr'lık sevdiğiniz çeşitte Çikolata 

Arzu ederseniz mevsimine göre ince dilimlenmiş çilek veya muz (Ben bu seferlik eklemiyorum) 

Olası sorularınızı hemen cevaplamaya çalışayım: 

Bu tatlı için, "fırına girebilecek" özellikte cam veya seramik orta boy bir kase gerekli. Bunu bulamıyorsanız, 2 adet tek kişilik kase de kullanabilir, bu sayede herkes için ayrı porsiyonlar hazırlamış olursunuz.

Ben kare paketli Fıstıklı Damak kullandım, bir sonraki seferde de Fıstıklı Damak Bitter Çikolata da kullandım, o da çok yakışıyor. Herkes en sevdiği çikolatayla yapmakta serbest, damla çikolata bile olur:)

Marshmallow olarak, arzu ederseniz, Haribo'nun benim kullandıklarım gibi kalpli olanlarını ya da silindir şeklindekileri de kullanabilirsiniz tabi ki. Büyük marketlerde oluyor. "Yok, ben her ikisini de bulamadım "derseniz, Eti Puf'un alt bisküvisini, sünger gibi olan yerinden ayırın. Açık bölümü alta bakacak şekilde, çikolatanın üzerine o pofuduk kısımları dizerek de yapabilirsiniz.

Meyve konusuna gelince, bu tatlıya en çok çilek dilimleri yakışıyor ama mevsimi olmadığı için, illa meyveli yapmak isterseniz çikolatanın üzerine 1 kat olacak şekilde, muz dilimleri de serebilirsiniz.

Şimdilik başka sorunuz yoksa, haydi işe koyulalım. Zaten başlamamızla bitirmemiz bir olacak:)



İlk olarak, fırına girmeye uygun bir kasenin dibine, kullanacağımız çikolatayı minik minik kırarak seriyoruz. Eğer damla çikolata kullanıyorsanız, ufalamaktan da kurtuldunuz demektir. Oh mis! :)



Böylesi yeterli..

Bir yandan da bir kesme tahtası veya tabak içinde normalde kalın ve pofuduk olan marshmallowlarımızı, daha rahat erimeleri için, bir bıçak yardımıyla enden ikiye keselim.



Kullanacağınız kaseye göre, bazen pakettekilerin tamamı tek sefer için fazla gelebiliyor, merak etmeyin, çok hızlıca yapıldığını gördükten sonra hiç üşenmeyeceğiniz için, kalan kısmını bir dahaki seferde de değerlendirebilirsiniz:)
 

Şimdi kestiğim, yani bıçak değen yerler alta bakacak şekilde (ki açık olan yerlerinden rahatça eriyebilsinler), çikolataların üzerine sık şekilde tek sıra halde diziyorum. Eğer çilek ya da muz kullansaydım, çikolatalarla marshmallowların arasında onları da dilimleyip dizebilirdim.



Fırınımı da bu esnada zaman kazanmak için ,180 C'ye ve mümkünse ızgara moduna getirip, içi boşken 5-7 dakika ön ısıtmaya başlıyorum.



Hazırladığım tatlımı, içerisi istediğim sıcaklığa gelen fırınımın, orta tepsisine yerleştirip kapağını kapatıyorum. 180C'de yaklaşık 7 dakika kadar, yani aslında üstü kızarıncaya ve altı eriyinceye kadar pişiriyorum.

İşte Çikolatalı Marshmallow tatlımız hazır. 

Çok çok sıcakken değil ama, soğumasına imkan vermeden, henüz ılıkken ve altları hala erimiş haldeyken yemenizi tavsiye ederim. İster çatalla, ister en sevdiğiniz bisküviyle "pançoya dip sos" alır misali dalarak. :)



Aynı tatlının videolu tarifine Üşengeç Şef Youtube kanalımdaki şu yayınımdan da ulaşabilirsiniz.

Hepinize şimdiden afiyet şeker olsun! :)

-------------------------------------------------
Değerli Okuyucularımdan Minik bir Rica:

Eğer yorum yazmak ya da soru sormak isterseniz, öncelikle şuraya tıklayarak, bloguma üye olmayı unutmayın ki, yazılarınız "Adsız" çıkmasın ve ben de sizi tanıyabileyim, olur mu? :)
 
Toplam blog
: 230
: 5958
Kayıt tarihi
: 03.04.13
 
 

Öncelikle "Üşengeç Şef"e olan ilginiz için sizlere teşekkür ederim. "Şef" denilince aklınıza heme..