Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '10

 
Kategori
Siyaset
 

Adım adım şeriata yolculuk…

Adım adım şeriata yolculuk…
 

İki gün sonra 19 Mayıs. Ulu önderimizin Anadolu’ya ayak basışını ve milli mücadele ateşini yakışını kutlayacağız. Laik Türkiye’nin temellerinin atıldığı günün 91. inci yılını idrak edeceğiz. İster istemez, insanlar böyle günlerde bir muhasebe kayıtlarına bakıyor, kendi ile hesaplaşıyor. 91 yaşına gelen bu anlamlı günde neredeyiz?

Milli eğitimde tüm okullar imam hatip oluyor…

Sonunda ilkokullara Arapça sokuluyor. AKP hükümetinin yeni kanununa göre, İlk/orta öğretimde seçmeli ders olacak. Matematik ve fen Arapça anlatılacak.

Örgün eğitimde Arapça dönemini başlatan kanuna göre, matematik, fen bilimleri, fizik, geometri, kimya biyoloji, trafik ve ilk yardım gibi dersler Arapça okutulabilecek. 91 yıl sonra işte geldiğimiz nokta. O gün ulu önderin Anadolu’ya ayak basmasına üzülenler, şimdi son derece mutlulardır. Her şey ortada. Tekke ve zaviyeler tamam, medreseler açıldı. Arapça da tamam. Bir tek hilafetin ilanı kaldı. Her halde referandum istedikleri gibi sonuçlanırsa, hemen akabinde onu da yaparlar.

Şeriata uygun İslami özel sektör geliyor…

İktidar 2004 yılında reddedilen bir yasayı adını değiştirerek meclise getiriyor. AKPnin Baykal’ın kaseti tartışmaları arasında sessiz sedasız meclise taşıdığı yasa İslami özel sektör yaratacak. Milyonlarca dolarlık kaynak ulemanın onayladığı şirketlere akacak. Eğer kanun yasalaşırsa İslami hukuk ile çağdaş hukuk çatışacak.

İşte büyük önderimiz Mustafa Kemal'in 91 yıl önce başlattığı büyük istiklal ve çağdaşlaşma yürüyüşünde bu gün geldiğimiz nokta burası. Bu noktayı hedefleyenler tabiî ki çok mutlular. Peki ya biz Atatürk ilke ve inkılaplarını hayatımıza düstur edinmiş olanlar? Utanalım mı? Yoksa daha fazla bir şeyler yapmak zorunda mıyız?

16:35

17/05/2010

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..