Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '20

 
Kategori
Futbol
 

Adım Adım Zirveye

Galatasaray, Hatayspor karşısında son haftalardaki başarılı performansının gerisinde kaldı ve zorlandı. Bunun temel nedeni, Hatayspor’un Cim Bom’un son haftalarda karşılaştığı takımlara göre daha iyi ve daha diri bir görüntü sergilemesiydi.

Gerçekten de konuk takım iyi bir maç çıkarttı. Eğer son tercihlerde ve son vuruşlarda başarılı olabilselerdi, maçın sonucu daha farklı olabilirdi. Bu anlamda Galatasaray’ın aldığı 3-0’lık galibiyetin büyük bir önem taşıdığını belirtmek gerekiyor.

Esasen son tercihler ve son vuruşlardaki başarısızlığı Galatasaray da yaşadı ki bu, sarı- kırmızılıların son zamanlarda sık yaşadıkları bir durum. Nitekim Cim Bom, Hatayspor karşısında da son maçlardaki kadar olmasa da net pozisyonlar bulmayı başardı ama bunları son derece kötü vuruşlarla harcadı. Örneğin zor pozisyonda harika bir gol atan Diagne, daha uygun durumdaki iki pozisyonu kötü vuruşlarla değerlendiremedi. Özellikle 52. dakikada kale önünde bomboş pozisyonda topu dışarı vurması inanılır gibi değildi.

İşte bu kaçan pozisyonlar, Hatayspor’un oyunda kalmasına neden oldu. Özellikle ikinci yarıda konuk takımın daha etkili olduğunu gördük. Galatasaray orta sahası, bu devrede rakibine gerekli reaksiyonu gösteremedi. Esasen Fatih Terim bu bölümde, yani ikinci yarının ortalarında orta sahaya bir takviye yapabilirdi. Sarı - kırmızılılar belki o zaman oyunu daha erken koparabilirlerdi.

Galatasaray’ı rahatlatan ve oyunun gidişatını değiştiren, Pablo’nun kendi kalesine attığı gol ve kırmızı kart oldu. Böylece sarı- kırmızılılar, zorlandıkları bir karşılaşmadan 3-0’lık bir galibiyetle ayrılmayı başardılar.

Bu karşılaşma özelinde özellikle değinilmesi gereken bir kaç isim olduğunu düşünüyorum. Orta sahada özellikle ilk yarıda başarılı bir maç çıkartan Feghouli, ilk golde Diagne’ye zor ama güzel bir pas gönderdi. Diagne de zor pozisyonda mükemmel bir gol attı. Gerçekten ustalık gerektiren tam bir golcü vuruşuydu. İkisini de tebrik etmek gerekiyor. Ama böyle zor bir pozisyonu golle sonuçlandıran Diagne, çok daha kolay pozisyonlarda da topu ağlara gönderebilmeli. Öte yandan Falcao’nun yokluğunda Diagne’nin sıraladığı bu gollerin, kendisinin geleceği ve kariyeri adına oldukça önemli olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

Üçüncü golü atan genç Kerem Aktürkoğlu’na da değinmeliyiz. Genç futbolcu güzel bir gol attı. Zor zamanlar geçiren kulüplerimiz için gençlerin başarılı olmaları çok önemli. Kerem de bu maçta attığı bu güzel golle gelecek adına umut verdi. Dilerim yolu ve bahtı açık olur…

En son kaleci Fatih’e değinmek istiyorum. Fatih, bu karşılaşmada da yine hiç güven vermedi. Şu haliyle Galatasaray’ın kalesini koruyabilecek bir durumda gözükmüyor.

Evet, 3-0’lık skor kesinlikle kimseyi yanıltmamalı. Lakin Galatasaray’ın zorlandığı bir karşılaşmadan böyle farklı bir skorla ayrılması da kendileri adına büyük bir artı. Sezon başından beri her anlamda büyük sıkıntılar çeken, pek çok olumsuzluk yaşayan ve eleştiriler alan Galatasaray, bu galibiyetle 23 puana ulaştı ve zirveye ortak oldu. Bu, tartışmasız şekilde büyük bir başarıdır. Emeği geçen herkes büyük bir tebriği hak ediyor…

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..