Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '12

 
Kategori
Kitap
 

Adıma imzalanan "Ve Maç bitti"

Ve Maç Bitti isimli ilk kitabını geçenlerde yayınlayan Çağlar Baştoklu ile beraber spor yaptığımız salonda karşılaştık. Ağabey yazdığım kitabı sana armağan etmek isterim dediğinde hem şaşırdım, hem çok mutlu oldum. Üstelik adıma imzalamış olduğunu fark ettiğimde bir o kadar da duygulandım. 

Şanssız sakatlığı onun basketboldan çok erken kopmasına neden oldu. Basketbolu o kadar çok seviyor ve istiyordu ki sakatlıktan kurtulmak için ne denli çabaladığına bizzat şahit oldum. Ancak salonlara dönmeyi başaramasa da spordan asla kopmadığını bu eseriyle bizlere göstermiş oldu.

Ve Maç Bitti sporun içinde olan olmayan herkesin mutlaka okuması gereken bir kitap. Elime almamla bitirmem bir oldu desem yalan olmaz. Yalın anlatımı, akıcı ifadesi ile bir solukta okunacak bir eser. Hem ebedi, hem akademik anlamda yararlanılabilecek, kah duygulandıran, kah güldüren ama çoğunlukla anılarınızı tazeleyen bölümlerle dolu. Üzerinde emek harcandığı belli olan araştırmalar ile de iyi bir kaynakça. 

"Ve Maç Bitti" bir ilk eser olarak Çağlar Baştoklu'nun kendine çizdiği yeni spor yolu'nun güzel bir habercisi gibi. Üstelik sporun eksik edebi yönüne önemli bir tamamlayıcılık rolü üstleniyor.

 
Toplam blog
: 2
: 420
Kayıt tarihi
: 18.08.10
 
 

Basketbol, fotoğraf, kitaplar.....