Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ekim '12

 
Kategori
Siyaset
 

Adını Barzani koydum

Adını Barzani koydum
 

NE ANLADIN?


2011’de NATO’dan barış, istikrar ve bölgede dini hoşgörüyü teşvik rolüyle ödül alan “Adını Barzani Koydum”un başrol oyuncusu Mr. Barzani, yeni sezonda çokça adından söz ettireceğe benziyor.  Mr. Barzani 2012 yılı sonlarında vizyona girmesi beklenen yeni projesi “Türkiye Seninle Gurur Duyuyor”un galası için Ankara’ya geldi. Esenboğa’da deve kesilmemesi şaşkın bakışlara sebep oldu. Kandil’in tozuyla, binlerce izleyicinin alkışları arasında sahneye çıkan Mr.Barzani, sözlerine hangi dağın yeli olduğunu, hangi sudan içtiğini açıklayarak başladı…

Kısacası olay şu;

Bugün Kuzey Irak petrollerinin tek hakimi Bay Barzani ile Türkiye Cumhuriyeti’nin, Irak Merkez Yönetimi rızası olmadan petrol alışverişi devam ediyor ve Türkiye en büyük alıcı durumunda. Irak’ta idam cezasına çarptırılmış Cumhurbaşkanı yardımcısı Maliki’de Ankara da hara almış, at koşuyor. TC Dışişleri Bakanı, Irak Merkezi Yönetiminden müsaade almadan gerçekleştirdiği Bay Barzani ziyareti yüzünden neredeyse tutuklanacaktı… Geçtiğimiz haftalarda Irak hükümeti tarafından Türkiye Cumhuriyeti’ne “NOTA” verildi. “Ne notası, müzik notası mı” der gibisiniz.

Herhalde Irak’ta 2. bahar yaşanacağını hesap edenler olacak ki, yakın gelecekte Irak’ın toprak bütünlüğünü kaybederek, 1919 Paris Barış Konfreransı’nda bahsi geçen Kürt Devleti’nin kurulacağını öngörüyorlar. Peki bu devleti kim yönetebilir? 3 olasılık var; 1. Suriye’li Kürt Lider Mişal El Tammo, 2.Irak’lı Kürt Lider Bay Barzani, 3.İmralı’da af bekleyen Öcalan!!!

Mişal El Tammo bu işi yapmak için yeterli imkanlara sahip değil, çünkü geçtiğimiz yıl öldürüldü. Esad’a karşı Kürtleri’de birlikte hareket ettirebilmek gerekirdi değil mi? Bay Barzani 2005’ten beri Özerk Kürt Bölgesi’ni yönetiyor ve milyar dolarlık petrol rezervlerine aşireti ile konmuş durumda. Apo’ya gelince, Oslo’da ki görüşmelerin bir yerde tıkandığı kesin ve pkk üzerinde ki etkinliği tartışma durumunda. Soru; Pkk militanları Barzani aşiretine geçer mi? Kandil dururken, Türkiye Cumhuriyeti’ne sulh uğrar mı?

Sulh hesabını yapanların; “TSK sınır ötesi operasyon yapamaz, o yüzden Barzani’yi pkk ile mücadele de kullanalım, sonrasında kurulacak Kürt Devleti başkanı müttefik olur, teröre sıfır sorun politikası uygulanır.” Gibi bir düşünce ile hareket ediyor olması muhtemel.

Ancak, Barzani yalnızca aşiret reisidir, Irak halkı topyekün petrole konmasına itiraz edecektir. Peşmergelerin teröre destek olmaması beklenerek, bu ülkeye sulh uğramaz! Olan, bizim güzel mehmetçiklere, polisimize, masum halkımıza, analara, babalara, eşlere, sevgililere, bedelini bedeni ile ödeyenlere ve geride bıraktıklarına olur!…

Ak’lıma gelmişken; kongre’de ki 3 geçersiz oy içinde parm’ak izi almasalar bari…

 
Toplam blog
: 43
: 543
Kayıt tarihi
: 03.05.11
 
 

 İsyancı ruhlu, demokrat, kendi çapında yazar... ..