Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '14

 
Kategori
TV Programları
 

Adını Kalbime Yazdım / Ömer Ağa’nın ölümü yürekleri dağladı!

Adını Kalbime Yazdım / Ömer Ağa’nın ölümü yürekleri dağladı!
 

Show Tv.in aşk ve Töre dizisi “Adını Kalbime Yazdım” 12.Bölümü ekranlarımızdaydı dün akşam. Ömer Ağa, kardeşi Kadir’e yardım etmeğe gitmiş, çatışmada göğsünden aldığı kurşunla orada “Buraya kadar” der ve ölür. Kadir, ağabeyinin sebep olduğu ölümüne o kadar çok üzülür ki, şok olur, kendini af edemez. Dizinin reytinglerine bakarsak, her iki kategoride ham AB'de, hem de Total'de 8. olmuş.

Kadir, ağabeyinin ölüsüyle hastaneye gider, Celil’i Hanım ağayı almak için konağa gönderir. Ceylan’ı da konağa götürür.

Zilan, annesi ile birlikte babasının hapishane ziyaretinden dönerler ve yeni planlar kurarlar. O sıra Kadir’in gönderdiği Ceylan’ı görürler, annesi bak kocan üstüne kuma getirmiş der.

Halil Ağa, Leyla’yı bombayı patlatarak kurtarmasından sonra, evine getirir. Leyla, siz benim hayatımı kurtardınız diyerek teşekkür eder. Halil ben yapanı bulacağım der. Leyla, Halil gittikten sonra, Ömer’in annesi yaptı bu işe, gidip konuşacağım diyerek çıkar konağa gider.

 

Celil’in haberi vermesiyle konakta panik başlar, Emine Dicle’yi başımız sağ olsun Ömer ağa öldü deyince, düşer bayılır. Zilan, Ceylan’ı hırpalar, ben onun karısıyım git buradan, deyip kovar. Ceylan konağı terk eder.

 

Haberi öğrenen Kureyşa ana hastanede düşer bayılır. Halil Ağaya haberi adamı verir. Hasan da Ceylan’ın annesi Gülbahar ile Suriye’ye kaçar. Kadir, ağabeyinin kanını yerde bırakma cağım diye yemin eder.

 

Leyla, konakta Dicle’ye müdahale eder, Dicle Ömer öldü, acı haberini Leyla’ya verir.  Cenaze konağa getirilir, bütün köylerinin ahalisi akın, akın, avluyu doldururlar, yürek dağlayan uzun hava ağıt tüm izleyenlerin yüreklerini dağladı. Dualar okunur, ölüm şerbetleri içilir, Ömer ağaya ailesi ve tebaası son görevlerini yaparlar. Leyla da pek kimseye belli etmese de perişan olmuştur,  parmağındaki pırlanta yüzüğü, Ömer’in mezarının üstüne toprağa gömer.

 

Kureyşa oğlu Kadir’e, “Dicle’yi bugün nikahına alacağımızı hem köylüye, hem Pehlivan’lara duyuracağız” Der. Kadir, olmaz diye itiraz eder, Ceylan’ı seviyordur. Bu Töre gereğidir, ölen ağabeyin genç karısı bu durumlarda kardeşe verilir. Zilan, duyunca çılgına döner.

 

Halil ağanın amcaoğlu Nasır hapisten çıkar. (Ömer karakterini canlandıran Serhan Yavaş diziden ayrılmasından sonra, boşluğu doldurmak amacıyla, “Nasır” karakteriyle, Erkan Bektaş bu bölümde diziye katıldı.) Zilan, Nasır’ı avucunun içine alıp, bir takım planları vardır.

 

Dicle’nin canımı kıyacağım diye Emin Ali’yi tehdit eder. Binnaz Doktor Leyla’ya telefon eder, Dicle’nin kötü bir şey yapmasından endişesini belirtir. Fidan hanım ağa, kızına ziyaret için konağa gelir. Kızı ile konuşurlar.  Sonra Kureyşa, Dicle Kadir’in nikahına geçecek diyerek kararını bildirir. Bunu kararı duyan Zilan, çok öfkelenir.

Kadir, Ceylan’ın evine gider konuşurlar, Ceylan, İstanbul’a teyzesinin yanına gideceğini söyler. Birbirlerine sarılırlar. Kadir, Zilan’a benim gözümden de gönlümden de düştün, benim karım değilsin, der. Dicle, Kadir’e sen söylersen bu nikah olmaz.  Kadir, “Sen ağabeyimin emanetisin, yengem olarak kalacaksın.” Onları bir arada gören Zilan, Dicle’ye saldırır. Kadir onları zor ayırır.

Kureyşa, ağa yüzüğünü Kadir’in parmağına takar. Kadir, “Ben hep bunu istemiştim, bedelinin ağabeyimin canı olduğunu bilseydim hiç istemezdim.”

Emin Ali, Kureyşa’nın küçük kızı Diyar’a telefon açar, seni bir göreyim der.  Daha sonra da kapıya dayanır, kaçıracaktır. Diyar, kapıdaki görevlileri atlatır ve Emin Ali’nin yanına gider. Emin Ali, kıza eter koklatarak bayıltır, atar arabasına kaçırır. Yolu Jandarma kesmiştir. Ehliyet, ruhsat kontrolü yapar. Emin Ali, sakın uyanma diye dua eder. Kontrolden kolayca geçer, yırtar.

 

Halil ağanın adamı Leyla’yı sağlık ocağına götürür, getirir. Akşama Ceylan gelir, beraber çay içerler. O sıra Halil ağa gelir, Dicle’nin durumunu konuşurlar. Leyla, profesyonel yardım alması gerekiyor. Halil, Dicle rahmetlinin kardeşiyle evlenecek, deyince bunu duyan Ceylan gözyaşlarını tutamaz. Leyla, isyan eder, kızın hayatını mahvedeceksiniz, der. Halil konuşmalarıyla Leyla’ya adeta mutluluk dersi verir. Leyla, Ceylan’ın Kadir’e aşık olduğunu anlar.

Halil ağa annesine Fidan’a, köyü ara Nasır’ın karısına gözaydın de, der. Köyde Nasır’ın hapisten çıkmasıyla şenlik vardır, davul zurna eşliğinde horonlar oynanıyordur. Halil ağa geçmiş olsun amcaoğlu, öptürmek için el uzatır.  Nasır uzatılan eli öpmez, sarılır ve horana katılır.

 

Halil ağanın getirip götürme işine Leyla çok sinirlenir, kapımda da koruma bekçi istemiyorum. Halil ağa bir sürpriz yapar, bahçesine siyah burunlu bir Sivas kangal yavrusu getirtir. Leyla yavru Kangal’ı görünce inanılmaz sevinir, kucaklar okşar, okşar. Leyla adını Topaç koyar. O sırada dışarıdan arabasından Nasır onları gözler, demek kız bu der, bir kötülük düşünmektedir. Çıkışta Halil ile konuşurlar, Nasır, “Senin olanların yarısı benim” der. Aralarında tatsız bir konuşma geçer, tartışırlar.

Zilan Dicle’ye, “Ben senin yerinde olsam kendi rızamla giderdim, yoksa sonu çok kötü olacak, haberin olsun”. Dicle, git işine seninle uğraşamayacağım. Cevabını verir. Zilan, odaki dolaptan bir tabanca alır, çıkar. Bu ara Kureyşa Hanım ağa gelir. Emine’den kahve ister.

 

Zilan, Dicle’nin odasına gider, tabancayı başına dayar.

Emin Ali, yırttık, yırttık diye sevinerek giderken, Diyar baygınlıktan uyanır, beni nereye götürüyorsun, annem dönmüştür, her yerde beni arıyorlardır, telefonum nerde diyerek bağırır, yalvarır, dil döker. Direksiyona müdahale eder, neredeyse araba yoldan çıkıyordu. Emin Ali kızı arka koltuğa iter, Diyar çaresiz kalır ve bölüm burada biter.

Dizi heyecan vermeye başladı. Nasır Leyla’ya bir kötülük yapacak mı? Hasan, Ceylan’a gelmezsen anneni öldürürüm tehdidini yerine getirecek mi?  Zilan, Dicle’ye tabanca ile öldürecek mi? Emin Ali, Diyar’ı nereye götürecek? Birçok soru işaretleri var, önümüzdeki bölümlerde nasıl çözülecek, hep birlikte göreceğiz.

 

Serhan Yavaş ile bu dizide buraya kadarmış. Başarılı oyuncuya bundan sonraki çalışmalarında kolaylıklar dilerim. Mardin yöresinde hayat şartlarının zor olması nedeniyle diziden ayrılmış. Kar, kış hakikaten yörede çalışmak zor. Tavsiyem bundan sonra İstanbul dışına çıkmasın!

İyi seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Face : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Not: Görseller internetten ve Dizifilm.com’ dan alınmıştır.

 

  

 

 

 

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..