Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '09

 
Kategori
Futbol
 

Adios "Luis Aragones"

Ne Fenerbahçe'ye ne de Türk Futbolu'na hiç bir şey kazandıramadan apar topar ülkesine dönen Aragones'in her ne kadar tecrübeli bir spor adamı olarak lanse edilse de futbol bilgisinden gerçekten şüphe ediyorum. Aragones, sezon başından beri yaptığı icraatlarla; başarılı, istikrarlı, çoşkulu ve en öenmlisi Avrupa'da tanınmaya ve başarı kazanmaya başlayan Fenerbahçe'ye son 6 yılın en kötü sezonunu yaşatmıştır. Ayrıca "dede" lakaplı bu teknik adam; futbolcuların performanslarının düşmesine, taraftarın her geçen gün takımdan uzaklaşmasına ve camia içindeki çoşkunun kaybolmasına sebebiyet vermiştir.

"Avrupa şampiyonu büyük teknik direktör" olarak ülkemize gelen Aragones'in teknik direktörlük kariyerine kulüpler düzeyinde göz atıldığında daha önce çalıştırdığı 12 takımın 9'undan sezon sonu bitmeden ayrıldığı ve Barcelona ve Atletico Madrit dışında önemli takım çalıştırmadığı ve en önemlisi Barcelona'yı çalıştırdığı sezon takıma tarihinin en başarısız sezonlarından birini yaşattığı görülmektedir.

Kulüpler düzeyinde 2-3 kupa dışında parlak bir başarısı olmayan Luis Aragones; İspanya Milli Takımı'nı da futbolcuların üstün kalitesi, başarıları ve istikrarlı futbolları şampiyon yapmıştır. Ayrıca İtalya, Fransa, Almanya, Portekiz ve Hollanda gibi üst takımların eski güçlerinde olmaması Euro 2008' İspanya'nın işini kolaylaştırmıştırııp şampiyonluğa ulaştırmıştır.

Aragones Türkiye'de bulunduğu geçen süre içerisinde başarısız olmuştur. Doğrusunu söylemek gerekirse başarılı olmak için değil başarısızlık için başarısız olmak için elinden geleni yapmıştır. Futbolculara hep mesafeli yaklaşan, onların sorunları ile ilgilenmeyen, bazılarını aylarca kadroya alnayan veya oynatmayan, forma dağıtımında adil olmayan Aragones, geçen yıl Avrupa'da ilk 8'e kalan takımı yerle bir etmiştir. Fenerbahçe'yi çalıştırırken sanki İspanya'nın sıradan takımlarından birini çalıştırıyormuş havasında olan Aragones bütün sezon boyunca; futbolcuları, yönetimi ve taraftarı resmen uyutmuştur. Sözün özü başarısız olmuştur.

Ülkemizde dedeler genelde sevilir ama biz seni hiç sevmedik. Adiós "Luis Aragones".

 
Toplam blog
: 2
: 350
Kayıt tarihi
: 02.06.09
 
 

17 Nisan 1984 Mardin'de doğumlu olan Gökmen ÇAKMAK; ilk, orta ve lise öğrenimini İzmir'de tamamla..