Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mayıs '16

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Adıyaman 1. Fırat Şiir Akşamları

Adıyaman 1. Fırat Şiir Akşamları
 

Şiir, dilin anlam, ses ve ritim öğelerini belli düzen içinde kullanarak bir olayı, ya da bir duygusal ve düşünsel deneyimi yoğunlaşmış ve sıradanlıktan uzaklaşmış bir biçimde ifade etme sanatıdır.

Şiir, duyguları harekete geçirir, şiir sevgidir, şiir hissetmektir.

Şiir dünyaya farklı gözlerle bakmak, farklı pencereler açmaktır, kalbe, yüreğe dokunmaktır.

Şiir onlarca, yüzlerce duyguyu kısa, ritmik, ahenkli ve insanı derinden etkileyen, sarsan, hislere tercüman olarak insanlara sunmaktır.

Şiir, insanları birçok alanda duygulandırmaktan ziyade, düşünmeye zorlamaktır.

Sevgi, hüzün, mutluluk, aşk… gibi tüm duyguları içinde barındırmayı başarabilen bir sanat dalı olan şiir, ön yargılardan uzak, sükunetle yaklaşmayı gerektirir.

Zaman içerisinde bu ses, ritm ve ögelerinden faydalanmak amacıyla yoğunlaşan duygu seline başka insanlar da dâhil edilmek istenir. Bu çerçevede, hemen birçok yerde şiir yarışmaları, şiir geceleri, şiir şölenleri düzenlenir.

Sayısız değeri olan Adıyaman'da, bu değerlerini, geleneksel hale getirmeyi düşündüğü “1.Fırat Şiir Akşamları” adıyla düzenleyeceği şiir yarışmalarıyla, ilimize gelecek olan şairlere tanıtmak için güzel bir çalışma başlatmıştır.   

TYB Adıyaman Şubesi, “Fırat Şiir Akşamları” adıyla yeni bir yarışma düzenledi. Bu yıl ilki düzenlenecek olan şiir şölenine, tanınmış 20 ye yakın şair davet edilmiştir. Düzenlemiş olan şiir yarışmasının sonuçlarının açıklanacağı ve dereceye girenlerin ödüllerinin verileceği gecede Adıyamanlıları onurlandıracaklardır.

Muhtelif şehirlerden ve muhtelif şairlerden gelen 130 şiirin katılımının olduğu yarışma da, Adıyaman’dan ve TYB merkezinde oluşturulan komisyon tarafından incelenerek dereceye girenleri seçmişlerdir.

8 Mayıs Pazar gecesi, Adıyaman Konferans Salonu'nda düzenlenecek olan ödül dağıtım ve davet edilen şairlerin şiirler okuyacağı 1.FIRAT ŞİİR AKŞAMLARI ŞİİR GECESİNE aşağıda isimleri yazılan şairlerimiz katılacaklardır.

D. Mehmet Doğan

Bahattin Karakoç

İbrahim Eryiğit

Mustafa Aydoğan

Talat Ülker

Şakir Kurtulmuş

Mehmet Avcı

Hava Avcı Köseoğlu

Hünkâr Dağlı

İsmail Tunç

Mehmet Emin Gayretli

Abdulkadir Nur Gördük

Mehmet Oymak

Ve Adıyamanlı şairler ile dereceye giren şairler katılacaklardır.

O gece, söz şairlerin olacaktır.

O gece, söz şiirlerin olacaktır.

O gece, söz namluya sürülecek.

O gece, sözü pişiren ustalar sizlerle olacak.

Şiirlere doymak, şiir gibi bir akşam yaşamak istemez misiniz?

O halde şiir severleri, şiirle tanışmak isteyenleri, farklı ağızlardan şiirler dinlemek isteyenler için, işte size adres, Adıyaman Belediye konferans Salonuna bekliyoruz.

08.05.2016 Pazar akşamı saat 20.00 de yapılacak olan 1.FIRAT ŞİİR AKŞAMLARI ŞİİR GECESİNE ve ödül dağıtım törenine hepiniz davetlisiniz.

 

Kerim BAYDAK

kbaydak61-artan@hotmail.com

 
Toplam blog
: 1022
: 214
Kayıt tarihi
: 06.11.12
 
 

Kerim BAYDAK 01.01.1961  ADIYAMAN  doğumlu.. 2003 yılında Anadolu Üniversitesi  İşletme Fakultesi..