Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ağustos '14

 
Kategori
Eğitim
 

Adıyaman’da Eğitim yatırımları doludizgin

Adıyaman’da Eğitim yatırımları doludizgin
 

İnsanın hayatının şekillenmesinde, sağlığın ve eğitimin faydalarını önemsememek mümkün değildir. İnsanlar, mutlu ve sağlıklı bir yaşam sürmek ister; bu nedenle eğitime, gelişime ve değişime sürekli açık ve aç vaziyettedir.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi, İlimiz ’de de sağlık konusunda, çıta hayli yukarıları çıkarılmıştır.

Aynı şekilde eğitim ve öğretimde de çıtanın hayli yukarılara çıkarılması hedefleniyor.

Hep söyleriz ya! “Sınavlarda bilmem kaçıncı sırada yer alıyoruz, acaba ne zaman üst sıralara doğru tırmanacağız?”diye.

Üst sıralara tırmanmanın çeşitli olumsuz nedenleri vardır. Bu nedenler arasında sayılan fiziki yetersiz yapılar sıkıntısının giderilmesi gerekmektedir.

Bu amaçla ve bu hedefler çerçevesinde Adıyaman’da, her mahallede yaşayanların, eğitim ihtiyaçlarını karşılayan ve toplumun ihtiyaç duyduğu çok önemli okul projeleri hayata geçiriliyor.

Çocuklarımızın eğitilmesinde, her yaş gurubundan; ilkokul, ortaokul ve liseye yönelik onlarca okul ve SHÇEK bünyesindeki çocuklarımızın rehabilite edilebilmesi için sevgi evleri yapılmaktadır. Adıyaman’ın dört bir tarafında, eğitim anlamında toplumun ihtiyaçlarına giderecek yatırımlar arasında yer alan onlarca okuldan bazıları tamamlanmış, bazıları da halen inşaatı devam etmektedir.

4 gün önce Atanmışlar, Seçilmişler, onlarca Gazeteci ve Yazarla birlikte, Adıyaman’daki mevcut eğitimle ilgili yatırımlar gözlemlenerek, yerinde incelemeleri yapıldı.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ile beraber, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Murtaza Yetiş, Salih Fırat, AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Fırat, Vali yardımcıları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, basınla beraber yatırımları yerinde gördüler.

Hava sıcakta olsa, başımızdan aşağı terler de aksa, hatta bizi taşıyan minibüsün klimaları yetersiz de olsa, daha da ilginci aracın açılan pencereleri çiviyle sabitlenmiş de olsa; hiçbir şey bu yatırımları görmemize engel olmadı, olamadı.

Gerçekten tamamını görmekte zorlandığımız, biten ve inşaatı devam eden okulları görmekle, son yıllarda eğitim sektöründe ne denli yatırımlar yapıldığına şahit olduk.

Tek tip olan okullar ve birçok lisenin yanı başında yer alan ve öğrencileri her türlü ihtiyaçlarının görülebileceği, binlerce maddi durumu yetersiz öğrencinin barındırılacağı yurtların yapıldığını gördük. Milyon paralarla ifade edilecek eğitimdeki devlet yatırımlarını görünce; ilerleyen yıllarda, aşağılarda bulunan mevcut sıralamamızın değişeceğine olan inancımız arttı. Mevcut dersliklerin artmasıyla beraber, öğrencilerimiz daha nezih ve ferah ortamlarda, daha az kişinin olduğu sınıflarda, öğretmenlerle ders işleyerek başarılı olacaklardır. Zaten beklenen, istenilen, arzu edilen ve olması gereken de budur.

Özellikle Adıyaman Valisi Mahmut DEMİRTAŞ’ın gelmesiyle birlikte, vekiller ve bürokratlarla olan uyumları neticesinde; eğitim, sağlık, gençlik ve spor yatırımlarındaki artış göz kamaştırmaktadır. Bu Adıyaman’ımızı istenilen seviyeye ulaştırmakla beraber; çalışkanlığı ve kararlılığıyla, atom karınca yakıştırması yapılan Adıyaman Valisi Mahmut DEMİRTAŞ’ın, halkın teveccühünü kazanmasına vesile olmuştur.

Sürekli gelişen ve değişen Adıyaman’ımızın büyük şansı olan Valimiz ve ekibiyle, ilerleyen zamanlarda daha da güzel şeyler yapılacağı kanaatindeyim.

Derslikler, pansiyonlar, spor sahaları ve sosyal alanların artmasıyla, yetişecek öğrencilerimiz sayesinde, Adıyaman kabuğunu kıracak, önü açılacak, geleceğe daha güvenle bakacaktır inşallah!

Eğitim, gençlik ve spor yatırımlarının hepsi çok güzeldi, ancak naçizane en çok da hoşuma giden, beğendiğim proje, SHÇEK uhdesinde olan ve kimsesiz çocuklar hedeflenerek yapılan “Sevgi Evleri” ve Rehabilitasyon merkezleri projesiydi. Çeşitli yaş gruplarına yönelik yapılan evler, gerçekten çok güzeldi, amaç itibariyle harika bir proje.

Eğitimdeki gelişmelerle, eğitime esas olacak fiziki mekânlardaki artış ve değişikliklerle, Adıyaman insanı her şeye layıktır. Artık Adıyaman’da da bir şeyler değişiyor, değişecektir de. Bunda Valimizin çok yoğun gayretleri ve emekleri, milletvekillerimizin uğraşları, bu işle iştigal eden herkesin katkıları muhakkak olmuştur. Adıyaman adına herkese teşekkür etmek gerekiyor kanısındayım. Adıyaman hak ettiği yere gelecek, hakkını alacaktır.

Yatırımların gezilmesi sonrasında, toplu olarak Beşpınar Vadisi’nde yenilen yemeğin ve sohbetin güzelliği ise bir başka güzeldi. Adıyaman ciğerleri konumunda olup, nefes aldıracak, çamlar arasında, insanların hoşça vakit geçirecekleri nezih bir mekân, güzel bir dinlenme alanı, insanın misafirlerini rahatça, gönül rahatlığıyla götürebileceği ender bir piknik alanı… Sebep olanlardan, vesile olanlardan Allah razı olsun.

Dedim ya, Adıyaman da bazı şeyler değişiyor. Hele Eğitim yatırımları doludizgin ilerliyor.

Ah bir de yemek esnasında görülen o sinekler de olamasaydı. Çünkü sinekler, neredeyse bizden fazla yemek yiyeceklerdi!:)

 Resim netten alıntıdır

Kerim BAYDAK

kbaydak61-artan@hotmail.com  

 
Toplam blog
: 1022
: 214
Kayıt tarihi
: 06.11.12
 
 

Kerim BAYDAK 01.01.1961  ADIYAMAN  doğumlu.. 2003 yılında Anadolu Üniversitesi  İşletme Fakultesi..