Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '15

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Adıyaman’da Kitap Yolculuğu-1-

Adıyaman’da Kitap Yolculuğu-1-
 

Adıyaman tanıtım etkinlikleri kapsamında ciddi manada çalışmalar yapılmaktadır. Özellikle son 3 yıl içerisinde büyük bir atağa geçen Adıyaman’ı her alanda tanıtma çalışmaları arasında bir yenisi daha tamamlandı.

13-17 Mayıs 2015 tarihleri arasında silinen hatıralarımızın canlandığı, Adıyaman Hısnı Mansur Kale’si (gerçi Kale’den eser kalmadı, ama halen o isimle anılmaktadır) Sanat sokağında, 2. Adıyaman Kitap Fuarı düzenlendi. Kitap ile okuyucu arasında bir yolculuğa çıkan kitap fuarında ziyaretçiler, gönüllerince kitaplarla baş başa vakit geçirdiler. Kimi zaman kitapları şöyle bir karıştırırken, kimi zamanda beğendikleri kitapları yazarına imzalatarak aldılar.

Bu konuda geldiği günden bu yana Adıyaman’ın tanıtımı anlamında hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ve ekibinin samimi, gayretli ve sabırlı çalışmaları sayesinde, her geçen gün daha iyi, daha profesyonel, süreklilik arz eden, kalıcı bir kazanım arz edecek şekilde, geleceğe yol almaktadır. Kitap fuarına sağlanmış katkılarından dolayı, belediyenin gelecek yıl artık inisiyatifi ele alarak, fuarı kendilerinin düzenleyebileceği izlenimini veriyordu.

5 gün boyunca devam eden Kitap Fuarında, Adıyamanlıların böylesine etkinliklere ne kadar aç olduğunu ortaya çıkardı.

İlki 2014 yılında Hükümet Konağı Bahçesinde yapılan 1. Kitap Fuarında farklı bir konsept söz konusuydu. Cicili bicili, albenisi olan, kitapların yanında gelenlerin ilgisini hayli çeken Osmanlı türü evlerin yanı sıra; bu yıl, penceresi olmayan, taziye çadırları gibi insanın içinde sıcaktan kavrulabileceği, stantların kurulduğu sıra sıra çadırlar vardı.  Tecrübe edinildiği, daha iyi, güzel ve kaliteli olması düşünülürken; aksine daha farklı mekânda ve ortamda, daha farklı bir konseptle, tuhaf bir şekilde çadırlarla devam etti. Etkinliğe katılan ziyaretçilerin kendi aralarında fısıldaşmalarına ve birbirleri arasında bu işin ilgililerine yaptığı sitemlerde, daha büyük bir beklenti içerisinde oldukları gözlemlemek mümkündü.

İşin açıkçası, kitap okumayı seven ve kitapla olan yolculukta yerini alan bir Adıyaman olarak, 2. yapılan Kitap Fuarında, insanların ilk günden itibaren artarak devam eden

katılımcı trafiğinde, üst seviyelerde ilginin olduğunu görmek, edinilen kitap okuma bilincinin, kültürünün ve eğitiminin geliştiğine şahit olmak, insanın mutlu olmasına yetiyordu.

Yaklaşık 70 yayınevinin, 30’dan fazla yazarın yanında, Adıyamanlı 20’in üzerinde yazar ve şairin katılımıyla güzel bir tablo sergiliyor olması; gelecekte yapılacak olan kitap fuarlarındaki kitap yolculuğu için, bizlere büyük bir moral kaynağı oluyordu. Bu arada Adıyamanlıların ev sahipliğinde, şehrimize iştirak eden yazarların mutluluğu ve memnuniyetleri, Adıyaman Kale’mizin kaybedilmiş olan Kale kimliğini bir nebze de olsa sanırım bize unutturabilecektir. Kale Sanat Sokağı olarak Belediyenin yanı sıra, belki birçok sivil toplum kuruluşların sanatsal etkinliklerine ev sahiplik edecek olmasıyla, gözde olan mekânlardan bir olacağı kanısındayım. Nitekim öyle de oldu. Adıyamanlılara farkındalık oluşturacak şekilde, kitapseverlerin ayağına kadar gelen yayınevleri, yazarlarıyla beraber kaçırılmayacak bir fırsat oluşturdular.

İnsanın en sadık ve iyi arkadaşlarından olan kitap dostluğunu pekiştiren kitap yolculuğundaki bu kitap fuarının kalıcı olabilmesi, hemen bütün katılımcıların ortak düşüncesiydi. Kitap yolculuğunda yapılan Adıyaman 2. Kitap fuarındaki ortak paydamız olan ve Adıyaman’ın tanıtılmasındaki son halka olan etkinlikteki izlenimlerden bu günlük bu kadar. Bir sonra ki yazımızda, kitap fuarındaki düzenlemeleri, yaşananlar, yapılanlar, yapılması gerekenler ve mekânla ilgili olacaktır.

…Devam edecektir.

 

Kerim BAYDAK

kbaydak61-artan@hotmail.com

 

 
Toplam blog
: 1022
: 214
Kayıt tarihi
: 06.11.12
 
 

Kerim BAYDAK 01.01.1961  ADIYAMAN  doğumlu.. 2003 yılında Anadolu Üniversitesi  İşletme Fakultesi..