Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Kasım '14

 
Kategori
Güncel
 

Adıyaman güzel olaylarla gündeme gelmelidir

Adıyaman güzel olaylarla gündeme gelmelidir
 

“…Adıyaman da SSK! Binasının çatısını aktaran işçilerin haliydi beni bu gülme ve ağlama durumuna düşüren. Tamamen İş Güvenliğinden uzak mı uzak bir tablo!

Bir işçi en tepede çatıda oturmuş vaziyette. Beline takılmış iki tane ip, biri çatının sağ ucunda, diğeri sol ucunda çalışan işçilerin beline takılmış kader ipiydi.

Çatıdan aşağıya ikisi düşecek olsa bir tane işçi onları tutacak. Görende heybetli biri sanır.

Hani çatının bacasına felan bağlasalar neyse. İşçinin canı bu kadar ucuz. Taşeron firmanın yaptığı bu iş affedilecek bir şey değil.

Allaha şükür ki kazasız belasız o gün işleri bitmiş. Bu olay televizyona yansımasaydı diğer günde aynı şekilde devam edecekti. İş güvenliği kuralları çerçevesinde diğer günlerde işler devam etmiş. SSK. İl müdürünün söylemleri bu da. Tek iş olsun, nasıl olsun yaparız canımız pahasına durumu, bu iş. …” diye devam ediyor. İşin aslı pek öyle olmasa da…

Alıntı kısmî yazı, Yazar M.K.’ın köşesine konu olmuş bu olay. Ancak SGK, halen eski ismiyle SSK olmuş.

Belki yanlış, belki eksik, belki bilerek yapılan bir hata ve tedbirsizlik olarak adlandırılabilecek bir takım hadiselerin meydana gelmesi, genel itibariyle ulusal basında zor duruma düşülmektedir.

İster iş güvenliği, ister kişisel anormallikler, insanî değerler zafiyeti olarak adlandırılabilecek olaylarla şehrimiz haksız bir şekilde ön plana çıkmaktadır.

Adıyaman’ımız hep olumsuz haberlerle Türkiye gündemini meşgul emek zorunda mı?

Türkiye ve dünya, hep, yanlış, üzücü, sıkıntı verici, rencide edici, savunulacak bir tarafı bulunmayan bariz hatalar ve sıkıntılarla tanımak zorunda mıdır?

Doğru-yanlış, eksik, fazla, asparagas ya da pek etik olmayan bir çok haberle, Adıyaman muhtelif zamanlarda, gerek yerel ve gerekse ulusal, görsel ve yazılı basında yer alarak, Türkiye gündemini meşgul ediyor.

Geçmişte, Kahta’ da … adlı kızın canlı olarak gömülmesi…

Kuyumcuların soyulması…

Bir Üniversite öğrencisinin kaldığı evin bodrumunda doğum yaparak, çocuğunu bodruma bırakması…

Cinnet, cinayet, intihar, tecavüz olayları…

Siyasi alanda yaşanmış bazı hadiseler ve daha niceleri…

Bu yaşanmışlıklarla şehrimizin imajına zarar getirdiğini söyleyebiliriz.

Hâlbuki medeniyetler, barış, huzur ve kardeşlik şehri olarak sürekli dile getirdiğimiz ve bununla övündüğümüz, övünç kaynağımız olan çok kıymetli ve güzel ve özel değerlerimiz mevcuttur.

Doğru olsun veya olmasın, bu tür olumsuz haberler, hem başkalarının şehrimiz hakkındaki bakış açılarını değiştirmekte, hem de şehrimize olumsuz anlamda değer katmaktadır.

Bu tür olumsuz haberler, sosyal anlamda, insanlar arasında sıkıntılar meydana getirmekte, başka olacaklara emsal teşkil ederek, daha faklı olayların ortaya çıkmasına sebebiyet vermektedir.

İnsanlar toplu yaşamak zorunda olduklarından, elbette bir takım olumsuzluklar yaşanacaktır. Ancak bu tür olumsuzlukların giderilmesini üstelenmiş olan asayiş, güvenlik, rehabilite edici çeşitli kurum, kuruluş ve kolluk kuvvetlerimiz bulunmaktadır.

İlgili yerlerle istişare edilerek, toplumun sosyal yaşamını sıkıntıya sokmayacak, düzenlemelerden sonra, haber değeri var ise, haber yapılması gerekir.

Eksik-fazla, doğru-yanlış yapılan bir haberde, şehrimizin ve insanımızın büyük bir zarar göreceği, telâfisi zor problemlerin ortaya çıkacağı aşikârdır.

Oysa sevgi, saygı, hoşgörü, tevazu, sosyal yardımlaşma ve dayanışma yönleri yüksek, devletine, milletine, aklî, idarî ve itikadî dini hassasiyetlerine sıkı sıkıya bağlı olan şehrimizin, bu tür olumsuz haberlerle yıpratılmaması, başkalarının yazılarına konu olmaması gerekir.

Şehrimizde çok güzel şeyler de olmaktadır inanın. Şehrimizin güzellikleriyle, doğru, düzgün haberlerle gündeme gelmesi gerekir.

 NOT: Resim netten alıntıdır

Kerim BAYDAK

kbaydak61-artan@hotmail.com

 

 
Toplam blog
: 1022
: 214
Kayıt tarihi
: 06.11.12
 
 

Kerim BAYDAK 01.01.1961  ADIYAMAN  doğumlu.. 2003 yılında Anadolu Üniversitesi  İşletme Fakultesi..