Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '09

 
Kategori
Futbol
 

Adnan beye temiz bir saha lütfen

Adnan beye temiz bir saha lütfen
 

Fortis Kupası gruplarında çeyrek final’e kalan takımlar belli olduktan sonra kura çekimi de yapıldı ve eşleşmeler de belli oldu. Bundan önce, daha bu sezonun başına kadar bu kupayı‘’Rezerv lig’’ olarak gören 4 büyüklerimizin büyükleri, grup birincisine verilen 750 .000 yı kaçırmamak için rezervlerine pek dokunamadılar. Hatta maçların hemen hepsini ideal kadrolarına yakın kadrolarla oynayıp, hemen hemen hepsini de kazandılar ve grup birincisi olarak parayı bir güzel cebe indirdiler. Bu kupada şampiyon olanın kazancı 3.000.000 a kadar çıkıyor. Eh bu krizde hani küçümsenecek az bi para da değil.

Öyle rezerv’le, stok’la, yedek’le falan oynamayı hiç birinin gözü yemedi.

Benim çeyrek final maçları başlamadan takıldığım 3 şey var.

1 – Bu ‘’rezerv’’ kelimesine tutuldum bir kere. Anlamı, saklanmış, biriktirilmiş, yedek. Futbol için, hele yedek futbolcu için yakışıksız bir kelime. Hangi futbolcu rezerv edilmek için transfer edilir ki?. Veya saklanmak için. Dışa açıldıkça kültürümüzün arttığını sanıyoruz da, güzel Türkçe’mize o rezevr futbolcular kadar ayıp oluyor.

2 – Dördüncü futbol büyüğümüz Trabzonspor’un grubunda ilk 3 e giremeyip, elenmesi ve onca transfer yapıp, bu kupadan 5 kuruş alamadan elenmesi, şaşırtıcı olmaktan ileri, endişe vericidir. Ölçü olmaz demeyin. Bu gruptan çıkamayan bir Trabzon’un bu kadrosu, ligi nasıl bitirirse bitirsin demek ki Avrupa için hiçbir şey ifade etmiyor. Ligde hakem hataları olmasa ilk devreyi lider bitirmesi gerektiği ifade edilen bu güzide kulübümüzün 2. yarıda nasıl bir performans göstereciğini ve finaldeki sıralamasını merakla bekliyorum.

3 – Kuralar çekildikten sonra Sivasspor’la eşleşmekten ne düşündüğü sorulan Galatasaray başkanı Sn. Adnan Polat’ın ilk cümlesi ve tek yorumu şu olmuş :

‘’İnşallah sporcu sağlığını etkileyen şartlarda oynamayız’’!!!

Bence bu turda 3 büyüklerin 3ü de tur atlayacaktır ama yine de en kötü kurayı yine de Galatasaray çekmiştir. Adnan Bey bu sözleri bu can sıkıntısının ifadesidir. Bu güne kadar Sivasspor tüm başarısına rağmen G.Saray’ı hiç yenmiş midir?. Hayır yenememiştir. Adnan Bey neden böyle söyler?. Kış kıyamette o saha canını sıkar.

Peki geçen hafta Fenerbahçe Tokat’ta günlük güneşlik mi oynadı?. Hayır. Tipi var mıydı?.

Saha karla kaplı mıydı?. Birkaç defa oyun durdu mu?. Durdu. Fenerbahçe daha önce Sivas’ta Kupa maçı oynadı mı?. Oynadı. Kar tipi var mıydı?. Vardı. Göz gözü görmüyordu. Maç kaç kaç bitmişti?. Fener 4-0 kazanmıştı. Ee o zaman?.


Geçen yıl ligde maçlar ertelenirken, çok daha kötü şartlarda Sivas-Trabzon maçı oynandı mı?

Oynandı. Futbolcular donma tehlikesi geçirdi mi?. Kulakları bile kırıldı.

Sivaslı futbolcuya ayıp olmuyor mu?. Onlar bundan sonra her maçı böyle oynayacaklar.

Adnan beyi ben hep başarılı bulurum da o bunları bilmez mi?. Bilir. Peki neden böyle konuşur?

Bu hafta Sivasspor hasılatı kaldırmak için maçı İstanbul’da oynayabiliriz dedi mi?. Dedi.

Adnan bey ortaya bir yem atıyor işte. Bakarsın bir takılan olur.

Yoksa söylenecek tek söz var :

Adnan Bey’e karsız, temiz bir saha. Fazla soğuk bir olmayan bir de hava.

Galatasaray’ın diğerlerinden ne ayrıcalığı var?.

 
Toplam blog
: 465
: 918
Kayıt tarihi
: 15.01.09
 
 

İstanbul doğumluyum.. İstanbul'un  tramvaylı döneminden bu şehirde yaşıyorum. Gençlik yıllarında ..