Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ağustos '10

 
Kategori
Futbol
 

Adnan Polat nerede hata yapıyor?

Adnan Polat nerede hata yapıyor?
 

İnternetten..


Sayın Adnan Polat'ı çok severim, hemen her Galatasaraylı gibi.. O'nun Galatasaray aşkı, Galatasaray'ın haklarını savunmada gösterdiği özenli hafif saldırgan ve savaşçı ruh, Galatasaray her ihtiyaç duyduğunda parası ve zamanıyla her kademede göreve talip olması gibi özellikleriyle içimizde coşmaya hazır yarı fanatik sevgimizi coşturmasıdır onu sevgili kılan.

Kuşkusuz ki doğruları çok Adnan Polat'ın.. Ancak bunun olması, yanlışlarını kapatmaz. Dedim ya; Adnan Polat'ı çok severim hemen her Galatasaraylı gibi, başkan olmasını da isteyenlerdendim, ancak şunu da söylemeliyim ki bugün gelinen noktada Adnan Polat'ın hatalarının önemli bir yeri vardır.

Yanlış transfer seçimleri veya yanlış takım kurulması mıdır sebep? Hayır. Bazen her düşündüğünüz ve uygulamaya koyduğunuz tüm iyi niyetli çabalar beklediğiniz doğrultuda netice vermeyebilir. (Örneğin FB İspanya'nın gol kralını aldı ama olmadı.)

Yanlış kadro oluşturmalar ya da kulüpteki idari hatalardan dolayı değil; taraftarı yanlış yönlendirdiği için hatalıdır Adnan Polat. Her kritik noktada gereken müdahaleyi yapacak cesareti göstermek yerine tribünlere oynadığı için hatalıdır Adnan Polat. Galatasaray'da "futbol şubesinden sorumlu yönetici" olmakla, "başkan" olmayı aynı sandığı için hatalıdır Adnan Polat. O, Galatasaray yönetimlerinin ve taraftarının her zaman ihtiyaç duyduğu bir yönetici profilidir. O'nun gibi tribünlere oynayanlar her yönetimde olmalı ancak başkan olmamalıdır. Galatasaray, Galatasaray gibi yönetilmediği için bitmektedir! Galatasaray başkanı amigo değildir. Bir amigo tarzıyla yönetilen bir kulübün tribünlerinde, çoğu maçta bir küfür makinesi gibi çalışan taraftar kümelerinin oluşması da son derece normaldir ve utanç vericidir. Bunun için hatalıdır Adnan Polat..

Adnan Polat, yenilgilerin asıl sebebinin Galatasaraylı futbolcuların moral kondisyonlarının ve disiplinlerinin ilgili kademelerce iyi yönetilememesi olduğunu görmek yerine suçu başkalarına atmayı yeğlemiştir. Beşiktaş'ın Samsun maçıyla başlayarak kaybettiği o meşhur şampiyonluktan bile ders almamıştır. Galatasaray yöneticisi oturaklı olur, konuştuğu zaman insanlar hak verir. Galatasaray başkanı, çocuk gibi ağlayan, ağlama sebebine kesin ve net gerekçeler de gösteremeyen basiretsiz bir yönetime izin vermez. Geçen sezon yaşananları, federasyonla sebebi belirsiz kavgaları (yanlış hatırlamıyorsam yayın parasının erken ödenmemesi gizli sebep gibi algılandı) hatırlayınız. Bunun için hatalıdır Adnan Polat..

Galatasaray başkanı sürekli olarak "ikincilik Galatasaray için başarısızlıktır" demek yerine "Galatasaraylı olmak demek adam olmak demektir" veya benzeri bir söylemde ısrar etmelidir. Galatasaraylılığı ön plana çıkarmalıdır Adnan Polat, her şart altında Galatasaraylı olmanın gururunu. Galatasaraylı olmak duygusu bambaşka bir asalettir. Tarihten gelir; "Türk olmayan takımları yenmek" olan kuruluş amacından gelir; Galatasaray adının, yaptığı ilk maçta Rum ekibini 2-0 yenerken doğmasından gelir; yut dışında galibiyet alan ilk Türk Takımı olmasından gelir; Metin Oktay’lardan, Baba Gündüz’lerden gelir. Galatasaraylı olmanın verdiği keyif, dünya sıralamasında 1. sıraya yükselen ilk ve tek Türk Takımı olmasından; Balkanlar'da UEFA Kupasını kazanan başka bir takım yokken bu kupayı kazanmış bir takımın taraftarı olarak, hayallerine bile bu kupayı koyamayanların varlığını bilmekten gelir. Galatasaray başkanı bunları ön plana çıkarandır, amigo türü açıklamalar yapan değil, bıraksın da onu yönetimdekiler veya başka konumlardakiler yapsın. Bunun için hatalıdır Adnan Polat.

Galatasaray’da oynayan sporcu da Galatasaraylı olmak zorundadır. Çocukluğunda hangi takımı tutarsa tutsun, Galatasaray’da oynuyor olmak, Galatasaraylı olmak, yani o asil ruha sahip olmak demektir. Faul yaptığında rakibini yerden kaldırmaktır. Galatasaraylı oyuncu mahalle kabadayısı değildir, kendisine teslim edilen formanın asaletini düşürmez. Galatasaraylı oyuncu, “topçu” değil, “sporcudur”. Galatasaraylı oyuncu, Metin Oktay ile aynı formayı ıslattığını bilendir. Galatasaraylı oyuncu, sahadan tribünlerdeki Galatasaraylılara baktığında onların tezahüratlarıyla tüyleri diken diken olan, onların kendilerinden önce de var olduğunun ve sonra da var olacağının farkında olan, onların sevgisine layık olmak için varını yoğunu ortaya koyandır. Hakeme bağırıp duran, her pozisyonda eli havada, rakiplerle dalaşan, her kavganın yaratıcısı haline gelmiş, sahtekar "topçu"ları bünyesinde barındırmamalıdır Galatasaray. (Sadece Keita iyi bir örnek olmuştur ancak bunun daha çok ticari maksat içerdiği bilinmektedir). Centilmenlik liginde birinci olamıyorsa Galatasaray, başarılı değildir. Bunun için hatalıdır Adnan Polat.

Nedenini kimsenin anlayamadığı bir şekilde Galatasaray'ı (İstanbulspor'dan sabıkalı) Adnan Sezgin'e teslim ettiği için hatalıdır Adnan Polat. Taraftarı bu konuda aydınlatmadığı, sürekli yapılan yanlışlara rağmen bunda ısrar ettiği için hatalıdır.

Ekonomik gerekçelerle büyük oyuncu transferini yapamayacağını, gençlere ve umut veren futbolculara yöneleceğini ve ana esaslarıyla mevcut kadroyu kullanacaklarını belirtmeliydi Adnan Polat. Bunu eknomik gerçekleri bilen herkes anlayabilirdi. Her transfer sezonunda büyük oyuncularla başlayan pazarlıkların, sezonun sonunda sakat veya takımlarında oynatılmayan oyuncularla sonuçlanması sebebiyle hatalıdır Adnan Polat. Taraftara umut dolu mesajlar verip, arkasından başarısız transferleri gerçekleştirerek taraftarları hayal kırıklığına uğratmıştır. Bunun için hatalıdır Adnan Polat..

Galatasaray Türkiye değildir. Türkiye'de çeşitli takımlara gönül vermiş milyonlarca sporsever vardır. Hepsi Türkiye'dir. Galatasaray bir kültürdür! Galatasaray Türkiye olduğu için değil, Türkiye'ye her zaman öncülük yaptığı için Galatasaray'dır.

Galatasaray değerlerini dalgalandırmayı ilk görev edinmediği için hatalıdır Adnan Polat..
 
Toplam blog
: 293
: 1063
Kayıt tarihi
: 07.11.08
 
 

Sporun bir kavgadan çok; ahlak, mücadele, eğitim, zeka ve dürüstlük olduğuna inanıyorum. Doğaya, ..