Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Aralık '13

 
Kategori
Haber
 

Adnan Şenses vefat etti

Adnan Şenses vefat etti
 

Adnan Şenses'i kaybettik


ADNAN ŞENSES VEFAT ETTİ

Haberi okuduğum zaman çok üzüldüm. Renkli kişiliği yanında hoşgörülü esprili bir sanatçıydı. Türk Sanat Müziğinin önemli isimlerinden biriydi. Ünlü müzisyen ve bestekârlığı yanında söz yazarlığı ve sinema oyuncusu olarak da, adından bahsettirdi. 21 Ağustos 1935 tarihinde Bursa’da doğan sanatçı yakalandığı mide kanserinden kurtulamadı ve 25 Aralık 2013 de İstanbul’da hayata gözlerini yumdu. Ailesinin, Sanat camiasının ve sevenlerinin başı sağ olsun. Allah gani, gani rahmet eylesin.

NAHİDE ÇELEBİ

Adnan Şenses hayatını kaybetti

Bir süredir tedavi altında bulunan Adnan Şenses yaşamını yitirdi.

Bir süredir tedavi altında bulunan Adnan Şenses yaşamını yitirdi. Ünlü sanatçının aniden fenalaşarak yoğun bakıma alındığı ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı belirtildi.

ADNAN ŞENSES KİMDİR?

21 Ağustos 1935'te Bursa'da dünyaya gelen Adnan Şenses, ilkokula Ankara İsmet İnönü İlkokulu’nda başladı. Adnan Şenses, tahsilinin devamını İstanbul'a taşındıkları Karagümrük İlk ve Ortaokulu'nda tamamladı. Ailesinin isteği üzerine marangozlukla ilgilenen Şenses, 1956 yılında çevresinin sesine verdiği ilgi doğrultusunda müzik hayatına atıldı. İlk musiki derslerini Suzan Yakar Rutkay'dan aldı.
 
İlk önce Ankara Radyosu'nda çalışan Şenses, 16 yıl burada hizmet etti. Ardından, ünlü gazinolarda çalıştı, 47 film çevirdi ve birçok albüm yayımladı. 2013 yılında Sezen Aksu'nun hediye ettiği "Bekleyemedin Mi" ve "Kaybolan Yıllar" isimli şarkılarının da bulunduğu "Adnan Şenses Bir Efsanedir" albümünü yayınladı. Albümde Sezen Aksu dışında Selami Şahin ve Selçuk Tokay gibi isimlerin de şarkıları bulunuyor. 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..