Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ekim '08

 
Kategori
Tarih
 

Adolf Hitler

Adolf Hitler
 

Adolf Hitler'in bebekliği


1. Bölüm.

Adolf Hitler'in çocukluğu ve soyağacı

20 Nisan 1889

Şeytan’ın dünyaya insan kılığında indiği kara gün olarak tarih de yerini aldı. Oniki sene içinde ellisekiz milyon insanın ölümüne sebep olan Adolf Hitler’in doğduğu gündür o gün.

Cumartesi akşamı saat 18.30 da, Avusturya’nın Braunnau am İnn şehrinde Alois ve Klara Hitler’in dördüncü çocukları olan Adolf doğar.

Babası gümrük memuru, annesi ev hanımı olan „minik“ Adolf tüm bebekler gibi sevimlimi sevimli bir bebekmiş. İleriki yıllarda milyonlarca kez öldürttüğü çocuklardan, gaz odalarında vahşice boğdurduğu, kurşuna dizdirdiği anne ve babalarından dolayı öksüz-yetim bırakacağı bebeklerden, hiçbir farkı yoktur.

Altı öz kardeşten dördüncüsü olan Adolf’ün abisi ile ablası Gustav ile İda Hitler iki yaşında, Otto Hitler ise kundakta ölürler ( Difteri ). Kendisinden beş yıl sonra dünyaya gelen Edmund ise altı yaşında hayata gözlerini yumar ( kızamık ).21.01 1896 da doğan Alois ve Klara çiftinin son çocukları Paula ( Adolf’ün kız kardeşi ) 1960 yılında Berchtesgarden’de vefaat eder.

Kısaca: Altı kardeşten sadece ikisi yaşar ve bunlardan biri Adolf Hitler’dir. Burada insanın aklına ister istemez şu geliyor;

- „Sanki Tanrı bu aileden bu canavarın çıkacağını biliyormuş da yanlışlıkla yanlışlarını almış yanına.“

Altı yaşındaki Adolf, Fischhalm İlkokuluna başlar. Zeki, terbiyeli, uslu, söz dinler, hareketli ve dissiplinli olduğu söylenen küçük Hitler, babasının Lambach kentine atanmasından sonra okulunu değiştirmek zorunda kalır. Babasının mesleğinden dolayı sık sık taşınan Adolf'ün okulda ki performansı etkilinmez. Aksine git gide daha iyiye gider notları. 1897-98 okul yılında aldığı karnede 12 dersini de pekiyi ile tamamladığı görülür. Bu tarihlerde kendisine ileride ne olmak istiyorsun diye soranlara, Manastır Başrahibi olmak istediğini söyler Adolf.

-„Içimden rahip olmak isteyene de bak demek geliyor ama yazının ciddiyetini bozacak diye söylemiyorum“

Neyse; daha sonra ki yıllarda resim yapma sevgisini (kendince kabiliyetini) tespit eden Adolf babasına ressam olmak istediğini söyleyince, ortalık iyice karışır. Adolf ressam olma konusunda ısrar ettikçe, baba kamçıya sarılır ve her fırsatta sen benim gibi saygın bir memur olacaksın diye emreder. Adolf'ün elini sopadan, kayıştan eksik etmeyen, 1903 tarihinde ansızın ölen babasından çok çektiği bilinir. Zamanın şartlarına baba Hitler'in despotluğu da eklenince, ailede "şiddet" alışagelmiş eğitim tarzı halini alır.

Adolf Hitler’in Soyağacı:

Adolf Hitler’in baba tarafından, dedesinin kim olduğu günümüze kadar tam olarak anlaşılamamıştır.

Bu bölümde Adolf Hitler’in soyağacını incelemeye başlıyoruz. Doğrusunu isterseniz bu noktada benim kafam biraz karıştı, bakalım aşağıda izah ettiğim tablodan siz ne çıkaracaksınız?

Fücur (İnzest) teorisi:

Adolf’ün babası Alois gayrı meşru bir çocuk olduğu için, uzun süre annesi Anna Maria *Schicklgruber’in soyadını taşır. Annesinin ölümünden yıllar sonra 1876 da babalığı aile içinde kabul eden (resmi olarak hiçbir zaman kabul etmeyen ama isim değişikliği dilekçesi verildiğinde vefaat etmiş olan ) Johann Georg Hiedler, aynı zamanda Alois’ in ( yani Adolf’ün babasının ) eşi olan Klara Pötzl’in annesinin de babasıdır. Yani bu durumda Avrupalı’larda kesinlikle yasak olan akraba evliliği (Fücur olarak kabul edilir) söz konusu oluyor. Alois ile Klara Hitler bu olasılığa göre kuzen olurlar.

*ikinci dünya savaşının sonlarına doğru amerikan uçaklarının Berlin üzerinde attıkları bir duyuru da şu cümleler yer alacaktır. " Siz taptığınız liderinizi tanımıyorsunuz! Ona Heil (yaşasın ) Hitler demek yerine Heil Schicklgruber demelisiniz "

-“Amca sana baba diyebilirmiyim” teorisi!

Alois Hitler’in babası, Johann Georg Hiedler’in kardeşi, Johann Nepomuk Hiedler’dir. Nitekim Alois’in amcası olarak bilinen bu adamın ısrarı üzerine isim değişikliği yapılmıştır. Yani kısaca; Adolf Hitler’in babası, aslında amcası Nepomuk’un oğludur.

-Nasıl dediğim gibi karışık değil mi ?

Adolf Hitler'in çeyrek Yahudi olduğu teorisi
Alois Hitler’in annesi Anna Maria Schicklgruber’in zengin bir Yahudi olan Frankenberger’in yanında çalışırken, Alois’e hamile kaldığı söylenir. Alois’in babasının aslında Frankenberger olduğunu iddia eden yazarlar ( Hans Frank ) var. Bu durumda Alois yani Hitler’in babası yarı yahudi olur!

Alois Hitler’ in ilk eşi ( 1875) kendisinden 14 yaş büyük olan Anna Glasl Hörer’dir. Bu evlilik çocuksuzluktan dolayı noktalanır. 1883 de Alois, bu defa kendisinden 14 yaş küçük olan Franziska Matzelsberger ile evlenir. Franziska, Alois'e iki çocuk hediye eder, Adolf Hitler’in yarı abisi Alois Hitler jr. ve yarı ablası Angela Hitler.

Savaşdan sonra ismini Alois Hiller olarak değiştiren Alois junior'un hayatı, hayli dalgalı geçer. Mühendislik eğitimini yarıda bırakan Adolf’ün abisi, hırsızlık suçundan 6 ay hapis yatar. Daha sonra Londra’ya göçen abi Alois, dört yıl sonra İrlanda’lı Bridget Dowling ile evlenir. Bu evlilikten 1911 de dünyaya gelen Adolf Hitler’in „ nefret ettiğim, tiksindiğim tek akrabam „ dediği yeğeni William Patrick Hitler doğar. Daha sonra ki yıllarda alkolik olan abi Alois eşini ve çocuğunu içtikce döver.

1915’de karısından boşanmadan Avusturya’ya dönen Alois, burada Hedwig Heidemann ile evlenir. „Bigami „ suçundan dolayı hüküm giyen Alois’in bu evliliği hiçbir zaman geçerli sayılmaz. Bu ilişkiden Heinrich Hitler isminde bir çocuk doğar. Amcasının çizgisinden hiç ayrılmayan, Adolf Hitler’in „ En sevdiğim yeğenim“ dediği kısa adıyla Heinz Hitler 1942 yılında Moskova’daki „şöhretler hapishanesinde“ savaş tutuklusu olarak işkenceler altında sorgulanırken, hayata gözlerini yumar.

Adolf 1987 de ABD’de ölen Patrick William Hitler’den neden nefret ediyordu?

P.W.Hitler, amcası Adolf, Almanya’nın başına geçince onunla gurur duyar ve onun şöhretinden nasiplenmek ister. Almanya’ya amcasının yanına gider. Fakat bütün uğraşlarına rağmen Adolf’ün gözüne girmeyi beceremez ve Opel’de fabrika işcisi olarak işbaşı yapar. Amcası tarafından hayalkırıklığına uğradıktan sonra, çocukluğuyla ve ailesiyle alakalı çok az sır veren amcasını, aile sırlarımızı açıklarım diye tehtit eder. Bunun üzerine anlaşılamayan sebeplerden dolayı Almanya’dan Londra’ya, ordanda 1939 da ABD’ye göçen P.William, ABD saflarında cephede olmasa da amcasının Almanya’sına karşı savaşır.

„Bir adım geri, vur emri“ söylemi ile de tanınan Hitler’in yeğeni resmen kendisine karşı savaşmıştır.

P.W. Hitler’in 1949 doğumlu dört çocuğundan en büyükleri olan oğlunun adını Alexander Adolf olarak koyması, herşeye rağmen amcasına duyduğu sempatinin kanıtı olarak bilinir. P.W. Hitler’in dört çocuğu da, daha sonra soyisimlerini değiştirirler ve diktatör büyük amcalarından kendilerini soyutlarlar. Biri araba kazasında ölen, ikisi serbest meslekte, biri sosyal pedagog olarak çalışan çocukların, nesillerinin devam etmediği biliniyor.

Adolf Hitler’in babası Alois Hitler’in ikinci eşinden olan ablası Angela Hitler ( 28. Temmuz 1883 de Braunnau am İnn’de doğar. 30. Ekim 1949 Dresden’de ölür.) Büyük bir ailevi krize kadar kardeşiyle gayet düzgün bir ilişki sürdürür.

Angela Hitler’in soyadı, Leo Raubal isimli memurla evlendikten sonra değişir. Bu evliliğin meyveleri, Leo jr. (1906)- Geli (1908) ve Elfriede ( 1910 ) isimli çocuklardır. 1910 yılında vefaat eden Adolf’ün eniştesi Leo geride üç çocuk ve gözü yaşlı abla Hitler’i bırakır. 1920’li yıllarda, o sırada Münih’te yaşayan kardeşinin yanına taşınan Angela, 1936’da Adolf Hitler’le yaşadığı büyük tartışmalar sonucu, kızı Elfriede’nin yanına Dresden’e göçer. Orada tanıştığı Mimar Martin Hammitzsch ile ikinci kez dünya evine girer ve bu şehirde hayata gözlerini yumar.

Angela Hitler (Raubal/Hammitzsch)’ in oğlu Leo Raubal junior'un. dayısı Adolf ile ilişkileri Raubal ailesinde 1931 yılında yaşanan bir felakete kadar çok düzgündür. Birazdan açıklayacağım krize kadar aralarından su sızmayan dayısının savaşına da iştirak eder. Stalingrad’da tutuklanan yeğen Leo 1952 de Avusturya’ya döner ve 1977 de İspanya tatilinde ölür.

Leo Raubal’in oğlu Peter yüksek mühendis olur ve büyük dayısının mirasını reddeder.

1908 de doğan ve 1931 de ölen Angela Hitler’in kızı Geli ile dayısı Adolf Hitler’in arasında gizli bir aşk yaşandığı söylenir. 1931 yılında Adolf Hitler, yeğeni ve söylentilere göre yasak aşkı Geli ile „aramızdaki yaş farkından dolayı bu ilişkiyi sürdüremeyiz“ doğrultusundaki tartışmasından sonra Geli intihar eder.( Bu konu hakkında „Hitler’in yasak aşkı“ isimli bir film çevrildi!)

DEVAM EDECEK !

Kaynak:

http://www.dhm.de/lemo/html/biografien/HitlerAdolf/index.html

http://de.wikiquote.org/wiki/Adolf_Hitler

http://projects.brg-schoren.ac.at/Nationalsozialismus/hitler.html#Kindheit

http://www.spiegel.de/fotostrecke/fotostrecke-16426-6.html#backToArticle=439398

http://www.hadigel.net/biyografi/biyografi.asp?haber=20

 
Toplam blog
: 121
: 1814
Kayıt tarihi
: 29.01.07
 
 

Almanya'da doğdum. Haylaz bir öğrenciydim. 16 yaşımdan beri ticaretle ilgileniyorum. Şu anda büyük b..