Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ekim '06

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Adrasan

Adrasan
 

Tatil için Akdeniz'in büyüsüne kapılıp, Antalya'yı seçtiyseniz ama tatil yaparken ille de huzur ve dinginlik arzuluyorsanız; 2 km.lik kumsalıyla ''Adrasan'' beldesi sizin için mükemmel bir alternatif olabilir.

Adrasan'ın adı günümüze mitolojik çağlardan geliyor. Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Adrasan'ın bir diğer adı da Çavuşköy ancak yöre halkı ve beldeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistler Adrasan adını kullanmayı tercih ediyorlar.

Antalya'ya 95 km., Kumluca'ya 25 km. uzaklıkta olan bu güzel beldede tatil yaparken bir çok alternatife sahip olmak mümkün.

Yürüyüşe ilgi duyanlar için yürüyüş alanları var. Sazak Koyu'na veya Gelidonya Burnu'na rahatlıkla yürünebilir. Piknik yapmak isteyenler için ağaçların altında piknik alanları mevcut. Beldedeki doğal güzellik, piknik yapacakları doğayı kirletmemek konusunda en başından ikna edecek nitelikte.

Denizi sığ olduğundan çocuklarıyla tatile gelenler ya da yüzme bilmeyenler rahatlıkla denizden yararlanabilirler ancak deniz sporlarıyla profesyonelce ilgilenenler de üzülmesinler, su kayağı, sörf gibi alternatifler de mümkün.

Adrasan'da günü birlik tekne turları düzenleyen gezi tekneleri var. Bu gezilerle Sazak, Çıralı, Phaselis, Olympos ve Suluada'ya ulaşmak mümkün.Suluada'da biraz duraklamak lazım; çünkü adanın içinden çıkan, hem yazın hem de kışın soğuk olan bir su var. Yöre halkının anlattığına göre, bu su böbrek taşlarını ve kumlarını temizliyor. Böbrek rahatsızlığı olanlara şifa veriyor.

Günü birlik turlara katılınca Olympos antik Kenti'ni Yanartaş'ı, Çıralı'yı görüp de etkilenmemek elde değil. Tekne gezisi biraz uzarsa Demre, Patara ve hatta Kaş'a kadar uzanmak mümkün.

Adrasan'da tatil yaparken ve bir de tekne turuna çıktıysanız ilk fark edeceğiniz denizin rengi olacaktır. Mavinin mükemmel tonları uzun süre belleğinizden silinmeyecek.

Yine tatil süresince sadece birer kere de olsa güneşin doğuşu ve batışı Adrasan’dan izlenmeli.

Adrasan'da Akdeniz balıklarının pek çok çeşidini de bulabilmek mümkün ki bunların başında avlanması çok da kolay olmayan, eti lezzetli Grida balığı geliyor.

Sit alan olmasından ötürü Antalya'nın beton haline dönüşmeyen beldelerinden biri olmasıyla, gidip görene verdiği huzuru ile, bu yıl farklı bir tatil geçirmek isteyenlerin, ya da tatilini Beldibi, Kemer, Çamyuva hatta Kumluca gibi yörelerde geçirmeyi seçenlerin, mutlaka görmesi gereken bir yer Adrasan.

ULAŞIM :

ÖZEL ARAÇLA GİTMEK İSTERSEK :
Antalya’dan Kumluca yönünde ana yoldan giderken, Adrasan (Çavuşköy) yazılı kavşaktan içeri girmemiz gerekiyor. Bundan sonra 22 kilometre süren bir yolculuk yapmalıyız.

Yol biraz virajlı. Çam ağaçlarının kokusu ve sessizlik yolun virajını unutturuyor.

Yolculuğun sonunda Çavuşköy Merkezine ulaşıyoruz. Köy merkezinden 2 kilometre daha gidersek sahil karşımıza çıkıyor.
OTOBÜS İLE GİTMEK İSTERSEK :
Antalya garajından, 15.45'de, Kaş- Patara minibüslerinin kalktığı yerden ise 16.00'da kalkan tek minibüs ile doğruca Adrasan’a gelmek mümkün.

Ayrıca bazı oteller Antalya – Kumluca otobüsleri’ne binen yolcularını Adrasan yol ayırımından da alabiliyorlar.

KONAKLAMA:
Adrasan’da tesisler genellikle Nisan ayının 15'inde çalışmaya başlıyor ve Ekimin ortalarına kadar hizmet veriyor.
Otel ve pansiyonların sunduğu alternatiflerden yararlanmak mümkün.

İyi tatiller.

 
Toplam blog
: 157
: 1671
Kayıt tarihi
: 12.10.06
 
 

İstanbul doğumluyum ama 20 yıldır Antalya'da yaşıyorum. 3 yaşında bir oğlum var ve eğitimciyim. Kend..