Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Şubat '07

 
Kategori
Telekom / Mobil
 

ADSL'de kullanılmayan kota ertesi aya neden devredilmez?

ADSL'de kullanılmayan kota ertesi aya neden devredilmez?
 

ADSL kullanım bilgileri sayfasında şöyle bir açıklama var : “Kota kullanımı aylık olarak ücretlendirilmektedir. İlgili ay için kullanılmayan kota miktarı, ertesi aya AKTARILMAZ.” Hem de son sözcüğü büyük harflerle yazmışlar. ADSL bağlatırken imzaladığımız tek tip sözleşmede böyle yazdığı için kotalı tarife seçmişsek bunu kabul etmekten başka çaremiz yok.

Bir ay az bağlantı yapıp kotamı doldurmamışsam, ertesi ay bir ay önce kullanmadıklarımı kullanmaktan daha doğal bir hakkım olamaz ki. Bir öğretmen düşünün, yazın iki ay tatilinde memleketine gitmiş ve bu sürede hiç ADSL bağlantısı yapamamış ve uzun süre Internet kullanmadığı için döndüğü ay çok fazla kullanıp kotasını aşmış. Bu durumda iki ay hiç kullanmayıp bedelini ödemişken, şimdi fazla kullandı diye fazla ödeme yapması normal midir?

Türk Telekom ADSL’in daha kolay kullanımı için şebekedeki tüm telefonları ADSL bağlanacak hale getirebilir. ADSL abonesi olan herkes yalnızca kendi telefonundan değil dilediği yerde, dilediği telefondan kendi kullanıcı kodu ve şifresiyle bağlanıp kullanabilir. Her telefonun kullanılmasında sorunlar yaşanma olasılığı vardır mutlaka, belki ilk aşamada yalnızca kotalı tarife seçen abonelere kayıtlı birkaç telefondan bağlantı hakkı verilebilir. Internet’i yoğun kullanan öğretmen ve öğrencilerin sömestr ve yaz tatillerinde başka şehirlere gitme olasılığı çok fazladır. Böylece tatile gittiği yerde yeniden ADSL abonesi olması gerekmeden kolayca Internet’e bağlanabilirler. Her bağlantıda kendi kotasından harcayacağı için kaynak kullanımında da bir aşırılık olmaz. Bu durum Türk Telekom’u ayrıcalıklı bir konuma getirir.

Bir tüketici olarak kullanılmayan kotanın ertesi aya aktarılmaması şeklindeki uygulamanın haksız ve tüketici aleyhine olduğunu düşündüğüm için Tüketici Derneklerini girişimde bulunmaya çağırıyorum.

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..