Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ağustos '09

 
Kategori
Teknoloji
 

ADSL Nedir?

ADSL Nedir?
 

Türkiye'de, özellikle son yıllarda, internet kullanıcı sayısının geometrik olarak artışını ADSL tekn


Hattan Ayrılmayın!

Milenyum çağının gündelik yaşam temposu, bizleri bir cambaz gibi ipin üzerinde pür dikkat yürümeye zorluyor.. Öyle ki an be an iş akışlarının takibini, mekan ve zaman kısıtsız yapabilmeli, sosyal ilişkilerde fiziksel sınırları birkaç sihirli dokunuşla aşabilmeliyiz. Bu yüzden, ipin üzerinde dikkatle yürümeli, hattan ayrılmamalıyız..

Türkiye'de, özellikle son yıllarda, internet kullanıcı sayısının geometrik olarak artışını ADSL teknolojisine borçluyuz. ADSL, yani Asimetrik Sayısal Abone Hattı(Asymmetric Digital Subscriber Line) kelimelerinin baş harfleriyle anılan bu teknoloji, mevcut telefon hatları için kullanılan bakır teller üzerinden yüksek miktarda ses ve veri akışını aynı anda sağlayan bir modem teknolojisidir. Geniş bant erişimi imkanı veren ADSL teknolojisi, tüm dünyada internet kullanıcıları tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır.

Bir İpte İki Cambaz ve Splitterlar(Süzgeçler)

Bakır telefon telleri üzerinde ADSL teknolojisi sayesinde aynı anda hem ses hem de veri bilgilerinin aktığını söylemiştik. Peki modemimiz yahut telefonumuz, aynı bakır tel üzerinden gelen verinin kendisi için gönderilip gönderilmediğini nasıl anlıyor? Tabii ki Splitter sayesinde.

Splitter isimli filtre cihazı, bir tarafından kendisine girdi yapılan telefon hatlarından akan veriyi kontrol eder, ve ses ve veri olarak ayırıp, iki ayrı çıkıştan, süzdüğü verileri, gönderildiği aygıtlara teslim eder.

ADSL Kotası Nedir?

ADSL hizmeti satın alan kullanıcıların pek çoğunun, merak ettiği bir diğer konu ADSL Kotaları ve bu Kotaların hesaplanma biçimi.

Kota, sizin bir ay içinde yaptığınız Download (İndirme) miktarıdır. Bu miktar, ADSL hizmet sağlayıcısı ile yaptığınız anlaşmaya göre değişebilir.

Siz sadece , paylaşım programlarından müzik, video vb bilgisayarınıza yüklediğinizde değil; MSN gibi anlık iletişim programlarından haberleştiğinizde, web sitelerini gezdiğinizde de, bu verilerin miktarı KOTA'nıza işlenecektir.

ADSL Kotası aşıldığında ise, hizmet sağlayıcınız, yaptığınız sözleşme doğrultusunda, aşılan kota miktarını, ücret olarak faturaya yansıtacaktır!

 
Toplam blog
: 26
: 1696
Kayıt tarihi
: 14.08.09
 
 

1986 İstanbul. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya eğitimini yarıda bıraktı. Sakary..