Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Aralık '17

 
Kategori
Pazarlama
 

Affiliate

Affiliate, internette ticari mal ve hizmetlerin satışına referans link alarak aracılık etmek şeklinde çalışan bir ticari ortaklık sistemidir. Affiliate üyesi olmak için affiliate firmasının web sitesinden başvuru yapılır. Alınan linkler internette yapılan tanıtım ve reklamların içeriğine eklenir. Affiliate sisteminden para kazanma, referans linkten ürüne ulaşarak yapılan alışverişten komisyon alma veya referans linkten firmanın web sitesine ulaşıp üye olanların üyelik boyunca yaptığı tüm alışverişlerinden komisyon alma şeklinde gerçekleşebilmektedir. Komisyon oranları %20-%75 arasında olabilmektedir. Affiliate firmaları, yapılan satışlara bağlı bonus kampanyaları da yapabilir. Affiliate üyelerine ödenen komisyonlardan belirli bir oranda stopaj vergisi kesilmektedir. Bu sayede affiliate sisteminin ülke ekonomisine büyük katkısı vardır.
Web sitesi açmadan, affiliate linklerini reklam ve tanıtımlara ekleyerek kazanmak her ne kadar mümkünse de çok sakıncalıdır. Eğer böyle yapılırsa, linki tıklayan kişi satın almaya daha sonra karar verecekse karşısına çıkan, firma web adresini not alır, almaya karar verdiğinde ise geçici internet dosyalarını temizlemiş veya başka bilgisayardan girerek satın alırsa affiliate üyesini aradan çıkararak satın almış olur. En etkili yöntem, satış ortağı olunan mal ve hizmetleri tanıtan web sitesi açmak ve reklam ve tanıtımlara site adresini kullanmaktır.
Referans link yerine, binlerce veya milyonlarca ürün içeren hazır affiliate sitesi satın alınarak çalışan affiliate sistemleri de gelişmiştir. Alınan affiliate sitesindeki ürün portföyü, fiyatlar ve kampanyalar firmaya aittir ve sürekli otomatik güncellenir. Affiliate sitesinden verilen siparişler firma tarafından direkt görülür ve işleme alınır. Site sahibi siparişleri takip etmekle sorumlu değildir. Affiliate üyesine en büyük avantajı, ürün seçimi ve web sitesi hazırlama ile uğraşmamak ve aradan çıkarılmaya karşı tam anlamıyla korunabilmektir.
Satış ortağı olunacak ürün seçilirken ürünün rekabet durumu, popülaritesi önemliliği göz önüne alınmalıdır. Analiz için www.alexa.com , www.semrush.com gibi siteler kullanılabilir.
Affiliate üyelerinin vazifeleri yalnızca satıcı ve müşteri arasında aracılık olup, müşteriye ulaşıp ulaşmama durumu, satış sonrası destek, müşterinin şikayeti gibi şeylerden sorumlu değildir. O sorumluluklar mal ve hizmeti satan firmaya aittir.
Affiliate sistemi ile çalışarak kazanabilmek için önemli olan, internette en etkili reklam ve tanıtımlar yapabilmektir. Hiç kimseyi tanımak, görmek, iletişim kurmak gerekli değildir. Alışveriş yapanların kim olduğunu bilmeye bile gerek yoktur. Yeterli reklam ve tanıtımlar yapıldıktan sonra işin gerisi tamamen otomatik gelir.

 
Toplam blog
: 12
: 66
Kayıt tarihi
: 23.11.17
 
 

24 Temmuz 1984 Adana doğumluyum. Adanalıyım. Adana'da ikamet ediyorum. Bekarım. Endüstriyel Elektro..