Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ağustos '22

 
Kategori
Felsefe
 

Afirmasyon

Hepimiz hayatımızdaki ilk kişisel gelişim deneyimimizi annemiz, babamız, büyükannemiz veya dedemizin genelde atalarımızdan bize aktardıkları kadim öğretileri paylaması ile yaşarız. “Bir şeyi 40 defa söylersen olur” sözü, günlük hayatımızda birçokkez tanık olduğumuz aslında hem bilimsel ayrıntılar içermekte, hem de halk arasında 40 sayısının ne denli kullanıldığını ve telkinlerin insan psikolojisine nasıl hakim olduğunu özetlemektedir. Her başlangıcın ve her bitişin bir kırkı vardır. Göktürk lere kadar uzanan her şeyin kırkını çıkarmak önemlidir. ve “Akıllıya kırk gün, deli dersen deli olur” sözü, kırk sayısının kabulleniş ve uyum sayısı olduğu inancını güçlendirmektedir.

Robert Rosenthal 1969 ders yılı başında uyguladığı zekâ testinden sonra, öğretmenlere her sınıfta belirli çocukların üstün zekâlı olduğunu söyledi. Öğretmenlere bu bilgiyi öğrenciler ve onların aileleriyle paylaşmamaları tembih edildi. Çocuklar gerçekte normal zekâ düzeyinde çocuklar olup, araştırma gereği rastgele seçilmişlerdi. Ders yılının sonunda hayret edilecek iki bulgu ortaya çıktı. Birincisi çocukların başarısı önceki yıllara göre yükselmişti. İkincisi ise, çocuklar ders yılı sonunda uygulanan zekâ testinden öncekine kıyasla daha yüksek puan almışlardı. Bu araştırma sonuçlarına göre; öğretmenin öğrenci ile beklentisi ne yönde ise, öğrenci o beklentiyi doğru çıkartıyor. Öğrencilerinin üstün zekâlı olduğuna inanan öğretmenler de, öğrencilerinin sıradan veya sıra dışı olduğuna inanan öğretmenler de haklı çıkıyor. Bu etkiye “Rosenthal Etkisi” veya “Kendini Doğrulayan Kehanet” dendi.

"Her şey enerjidir ve her şey yalnızca bundan ibarettir. Sahip olmayı istediğiniz gerçekliğin frekansına uyumlandığınızda artık yapacak bir şey yoktur, o gerçeklik size ait olur. Bundan başka bir yol yoktur. Bunun adı felsefe değil, fiziktir." Einstein

Konuşma yetisini kazandığımız ilk günden beri sarf ettiğimiz her sözcük, Olumlu yada olumsuz olarak düşündüğümüz ve söylediğimiz herşey (ses dalgası 20 Hz ile 20 kHz) enerji olarak yayılır. Ve enerji asla kaybolmaz. Bu enerji kalıpları aslında evrene bırakılmış güçlü bir mesajdır. Duygu ve düşüncelerin seslerle ifade edilmiş hali olan dil, pek çok şeyi değiştirebilecek kadar güçlü bir yapıdadır.

Kısaca tanımlamak gerekirse olumlama; özel olarak yapılandırılmış cümlelerle bilinçaltını programlamak diye tanımlanabilir. Türkçe’ye “olumlama” olarak çevrilen “affirmation” kelimesinin sözlük anlamında alternatif olarak “doğrulama, onay, evetleme” olarak anlamlandırılıyor.

Ne diyor Mevlana “Men edilen şeyi yapmayan kimdir?”

Patricia Muradi diyor ki çocuğumuza yönelik konuşmalarımızda birçoğumuz, yapmamasını istediğimiz ve yasakladığımız şeyleri dile getiririz. Mesela bir çocuğa koltukta zıplama dediğinizde Çocuklar da inatla bize kulak asmaz ve bıkıp usanmadan aynı şeyi yapmaya devam ederler. Olumsuz eklentili kelime ve cümleler özellikle çocuklarda belli bir direnç oluşturmaktadır. “Yapma, etme” demek ve olumsuz bir cümle kurmak yerine, o an için yapmalarını istediğimiz ne var ise onu söyleyerek duruma müdahale etmeyi deneyebiliriz.

Beyin dalgalarını 1924’de keşfeden Alman psikiyatr Hans Berger ile başlayan laboratuar testleri sonucunda beynin alfa, beta, teta ve delta dalgaları diye adlandırılan elektriksel etkinliklerde bulunduğu saptanmıştır. Beynimizin faaliyeti sırasında ölçülen frekanslar.

Beta (13–30 Hz), Beta frekansı bilinçli yaptığımız gün içinde yaydığımız frekansımızdır.

Alfa (8–12 Hz), Alfa frekansı uykuya dalmak üzere yaydığımız frekanstır. Kendimizde yaptığımız telkinlerini bu frekansta bilinçaltımıza kaydederiz. 

Theta (4–8 Hz) Uykuya ilk dalış

Deltadır (0.1–4 Hz) Derin uyku

On iki burç insanının her birinin hayata bakışı ve motivasyonu birbirinden farklılık göstermektedir. Olumlamaları;

KOÇ Sağlıklı ve huzurluyum

BOĞA Tepeden tırnağa yenileniyor yeteneklerimin farkına varıyorum.

İKİZLER  İletişime her zamankinden daha fazla önem veriyorum 

YENGEÇ Kendime değer verdikçe daha başarılı oluyorum

ASLAN Yeteneklerimi cesur bir şekilde ortaya koyarak bolluk ve bereket enerjisini kendime çekiyorum

BAŞAK Kendimi en doğru sözlerle ifade ediyor başarıya giden yolda kararlılıkla ilerliyorum. 

TERAZİ  Dengede kalabilmem için sağlığın önemini biliyor ve buna uygun yaşıyorum.

AKREP Sevginin ve inancın gücünün var olan zorlu şartları değiştirebileceğine tüm kalbimle inanıyor ve deneyimleyerek şahitlik ediyorum. Sevgiyi paylaştıkça her geçen gün yoluna giren ilişkilere zenginliğe bolluk ve berekete sahip olmanın şükrünü yaşıyorum.

YAY Güzellikler bolluk bereket başarı aşk ve huzur etrafımda dönüyor 

OĞLAK Gecenin karanlığında kaybolup giden mum ışığı gibi yüreğimde tükenen ümitlerim, Şimdi güneşin günü aydınlattığı gibi ışıldıyor dünyama. Ruhum ve bedenim yenileniyor doğan günle. Sevginin ve inancın büyük gücüyle ben çevreme çevrem bana zenginlikler katarak ilerliyorum bu muhteşem döngüde.

KOVA Yeteneklerime güveniyorum

BALIK Hayat seni seviyorum

Özetle, inanmak istediklerinizi sesli olarak ifade edin, pozitif şimdiki zaman cümleler kurun ve buna inanmak için uyumadan önce ve uyanır uyanmaz bunu kalbinizden geçirin.

Unutmayın, aradığınız şey de sizi arıyor!

 
Toplam blog
: 8
: 72
Kayıt tarihi
: 23.05.22
 
 

Bilgiye ve bilime meraklı olmak, öğrenmenin, ileriye gitmenin, başarmanın ve bilimin en değerli a..