Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '13

 
Kategori
Siyaset
 

Africa & Mandela, Türkiye & Öcalan

Africa & Mandela, Türkiye & Öcalan
 

2013 yılıyla T.C. Devleti çok büyük çelişkilerin yaşandığı bir ülke haline gelmiştir.

Önceleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, MİT Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş, KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu ve PKK’lı Sabri Ok, Kongra-Gel Başkan Yardımcısı Zübeyir Aydar ileOslo’da gerçekleşen görüşmeleri şiddetle yalanlamıştı.

Sonraları ise her şey halktan gizlenemeyecek hale gelince İmralı görüşmeleri yazılı ve görsel medyada boy boy yayınlanmaya başlamıştı.

21 Mart 2013’de Diyarbakır’da kutlananNewroz Bayramı’nda boy boy PKK Bayrakları ve çeşitli pozları ile Öcalan afişleri alandaki yerini alırken; dünyanın ve ülkemizin en önde gelen ‘haber ajansları’ ve ‘TV haber muhabirleri’ söylemleriyle ‘bebek katili’ Öcalan’ın “ülkemizin barışı için bir şans olduğunu” izleyiciye aktarmaya çabalıyordu.

Hatta ‘ülkemizin barışı’ için yaşamını hiçe saymış bir ‘halk kahramanı’ olduğunu ‘deklare etmeye’ çeyrek kala miting alanında Öcalan övgülerle ‘baş tacı’ yapılıyordu.

Şimdi soruyorum size Öcalan ‘halk kahramanı’?

Günümüz Afrika Kıtasında ‘yoksulluk’ ve ‘yoksunluğun’ dünyanın her yerine göre çok yüksek olduğunu görüyoruz.

Küreselleşmiş dünyada özellikle altın madeni ve ucuz işgücü nedeniyle Güney Afrika’ya göçen ‘kapitalist/emperyalist’ ‘beyaz ırk,’ ‘orantısız kar hırsı’ ile ‘yerli’ halkları sömürmüş ve kendine ‘köleler’ yaratmış, kendisi de ‘efendi’ konumuna gelmiştir.

İnsan Hakları Savunucu’  Nelson Mandela’nın beyaz yönetime karşı verdiği mücadele de ‘etnik kökenli’ olmasına karşın; kesinlikle ‘silahlı eylemi’ savunan bir ‘örgüt lideri’ olmamıştır.

Ancak pasaport yasalarını protesto eden silahsız halkın üzerine polisin ateş açması ve yüzlerce kişiyi öldürmesi, ‘ayrımcı yönetimine’ karşı ‘pasif direnişi’ bırakıp; ‘sabotaj’ eylemlerini desteklemeye başlamıştır.

Ocak 1962’de kendisine destek aramak amacıyla gittiği Afrika ve İngiltere’den aldığı silah ve para yardımı ile ‘ajitasyon,’ ‘sabotaj’ ve ‘suikast’ düzenlemek gerekçesiyle yargılandığı Beyaz Yönetim tarafından önce 5 yıl, 14 Haziran 1964’de de Güney Afrika Hükümeti’ni devirmek gerekçesiyle ‘müebbet hapis’ cezası almıştır.

Böylece; ‘Mücadele benim hayatımdır. Hayatımın sonuna kadar siyahların bağımsızlığı için mücadele edeceğim.’ diyen Nelson Mandela ‘ırk ayrımına’ karşı mücadele eden Afrikalı Siyahlara ‘simge’ ve ‘sembol’ olmuştur.

Avrupa’dan göçen kapitalist/emperyalist ‘ ırkçı Beyaz Yönetime karşı ‘İnsan Hakları ve‘Bağımsızlık’ yolunda mücadele veren Nelson Mandela, ‘idol,’ ‘Halk Kahramanı’ Mkhlu(Büyükbaba) olarak anılır.

PKK bir Terör Örgütü’ ve Abdullah Öcalan örgütün ‘elebaşı’ olurken; Afrika Ulusal Kongresi(ANC) ise, ‘ırkçı’ Beyaz Yönetime karşı mücadele eden, yerli halkın kurduğu bir örgüttür. Örgüt lideri üç kez evlenen Nelson Mandela’dır.

Afrika Ulusal Kongresi’nin(ANC)  Siyahlara ‘eşit vatandaşlık’ hakkı tanıyan Anayasa değişikliği halkoylamasıyla kabul edilmiştir.

Ancak T.C. Hükümeti tarafından kendisine takdir edilen 1992 Yılı ATATÜRK Barış Ödülü’nü almayı kabul etmemiştir.

Terörist başının ‘densiz’ ve ‘dengesiz’ kişiliği dikkatleri üzerinde toplamaktadır. Kardeşi Osman Öcalan ve Şemdin Sakık kitaplarında, terörist başının Beka Vadisi’nde genç kızlara ‘tecavüz edip’ ‘öldürmekle’ işlediği insanlık ‘ayıbını’ sergilemektedir.

1991 yılında ‘Parti Önderliğinin Çözümlemeleri adlı PKK yayınında “Bence, T.C.’nin bütün taktikleri ve politikası bitmiştir” diyen ‘terörist başı,’ 21 Mart 2013’de “Bugün artık yeni bir Türkiye’ye yeni bir Ortadoğu’ya ve yeni bir geleceğe uyanıyoruz. Bugün yeni bir dönem başlıyor.” yorumu ile ‘siyasal vizyonu’ muyoksa ‘siyasal tutarsızlığı’ mı sergilenmektedir.

Bence ‘takiye yapmaktadır!..’

Aradan geçen 29 yılda otuz beş bin Türk ve Kürt Halklarını toprağa verdikten sonra PKK Terör Örgütü Elebaşı hala ‘Bağımsızlık Mücadelesi’ yapığı yalanını bıraksın artık

Çünkü tüm dünya kamuoyu şunu çok iyi bilmelidir ki; ‘PKK Terör Örgütü’nün kanlı eylemleri ‘Bağımsızlık Mücadelesi’ olarak tanımlanamaz.

Hukuka aykırı olarak yabancı güçler tarafından toprakları işgal edilen veya elinden alınan ülke halkının, milis güçleri veya düzenli ordusunun ‘işgal güçlerine’ karşı ‘savaşmak’ zorunda bırakılması ‘Bağımsızlık Mücadelesi’ olarak tanımlanır.

‘Öcalan’ bir ‘Halk Kahramanı’ değil; ‘O’ bir ‘Terörist Başı’dır!..

23.03.2013, İzmir  

 
Toplam blog
: 392
: 908
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1951 Muğla doğumluyum. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni 1974 yılında bit..