Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Haziran '07

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Afrika sıcakları ve kalp sağlığı

Afrika sıcakları ve kalp sağlığı
 

Cuma gününden itibaren Afrika sıcaklarının yurdumuza geleceği ve Akdeniz bölgesinde hava sıcaklığının gölgede 45 dereceye, İstanbul'da ise 39 dereceye ulaşacağı tahmin edilmektedir.

Dün Akşam haberlerinde Atv de yayınlanan dünyaca meşhur kalp cerrahımız Prof.Dr. Mehmet Öz'ün bir röportajına rastladım. Bugün Lütfi Kırdar 'da bir konferans verecek olan ünlü doktorumuz röportajın ikinci bölümünde bu akşam Atv nin haber programında soruları cevaplayacağını söylemişti.

Prof.Dr. Mehmet Öz'ün bazı tavsiyeleri şöyle:

- Dışarı çıktığınızda gölgeniz boyunuzdan uzun olmalı. Yani sabah ve akşam saatlerinde dışarı çıkılmalı.

- Vücudun su kaybına karşı sabahın erken saatlerinden itibaren su veya tuzlu ayran için. Ordudayken erlere sıcakta eğitime çıkmadan evvel tuz tabletleri verdiğimizi hatırlarım. Çünkü insanlar terlediği zaman hem su hem de tuz kaybetmektedirler. Onun için şekerli mevye suları tavsiye edilmiyor.

- Bilhassa şişmanların çok daha dikkatli olması gerekiyor. Sayın Öz, obezitenin ölçüsünün kilodan daha önemli olarak bel kalınlığı olduğunu ifade ediyor. İnsanların bel kalınlığının boy uzunluklarının yarısını geçmemesi gerektiğini söylüyor. Örneğin 1.70 boy uzunluğu olan bir kişinin karnını içine çekerek göbek deliği üzerinden yapılan ölçümde bel kalınlığının 85 cm. yi geçmemesi gerekiyor. Bel kalınlığındaki her 1, 5 cm. vücuttaki 1 kg yağa eşit olduğunu söylüyor. Buradaki fazla yağ, karaciğere baskı yaparak, insulin salgılamasını etkileyerek, şeker hastalığına, böbrekler üzerine yapılan baskının ise yüksek tansiyona neden olduğunu anlattı.

-Yemeklerden yarım saat önce yenilen bir nane şekeri veya bir avuç fındığın iştahı kestiğini ve fazla yemek yemeyi engellediğini ve bunun da kiloya etkisini belirtti.

- Herşeyi yiyerek sadece günde 100 kalori eksik alınması ise yılda 5 kg. lık bir zayıflama da mümkün olabiliyormuş,

Rastladığım bu faydalı bilgileri burada sizlerle paylaşmak istedim.

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..