Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '18

 
Kategori
Siyaset
 

Afrin Operasyonunun Ucu Nereye Dayanıyor Dersiniz?

Afrin Operasyonunun Ucu Nereye Dayanıyor Dersiniz?
 

Afrin Harekatı iyi algılanmadığı ve iyi sorgulanmadığı sürece 2019 seimlerinde değişen bir şeyin olmayacağını söyleyebiliriz. (Gerçi hükümet tarafından seçimlerin zamanında yapılacağı söylenmiş olsa da bunun tam tersi olacağından kimsenin şüphesi olmasın. Yani 15 Temmuz Pazar günü büyük ihtimalle erken seçim gerçekleşecektir)

Bir kaç ay önce Kılıçdaroğlu dillendirmişti hatırlarsanız 'Erken Seçim yapılsın' diye..

Bir önceki yazımda; "Ne AKP, ne CHP, ne MHP, ne HDP, ne İYİ Parti bizi kurtarmayacaktır' demiştim. Bütün partiler adeta şirket gibi ortak çalışıyorlar azizim! Bakmayın siz ekranlardan duello yapıyor görüntüler çizdiklerine. Birbirleriyle adeta saadet zinciri gibidirler!

Erken seçim, aylar önce AKP-CHP-MHP ile birlikte ortak alınmış karar olduğunu düşünüyorum. Öyle olmasaydı Kılıçdaroğlu daha önce erken seçimi dillendirmezdi.

Kılıçdaroğlu mevcut hükümetin adeta uzun yol otobüsün yedek şoförü gibidir.

Hatırlayınız, Baykal koltuğunu bırakırken Pensilvanya'ya selam göndermeyi ihmal etmemişti. Arkasından CHP'nin başına ılımlı lider olarak Kemal Bey getirilmiştir. Oysa Kılıçdaroğlu'dan önce o koltuğu hak edecek CHP'de çokca isim yer almaktadır. Kılıçdaroğlu'yu beğenmiyor değilim ama yeterli bulmamaktayım. Çıkıp somut adımlar atamamakta. Atmakta lakin sonuca varamamakta!. İyi bir politika ahlakına sahip olmasına rağmen liderliği istenilen düzeyde olmadığını söylemek isterim.

Ortamın bu denli kirlenmişliğinden kurtulmak için her bireyin umutla beklemekte olduğu temiz toplumu oluşturmak bir politikacı için zor olmamalıdır diye düşünüyorum. Hatta iyi bir politikacı için büyük bir fırsattır.

Çık kardeşim, bir dönem Demirel'in "iki anahtar" vaadine benzer vaatlerde bulun seçmene, gör bak nasıl kazanıyorsun seçimleri..

Eey Kılıçdaroğlu, vur masaya yumruğunu,  'Asgari ücreti ve emekli aylıkları (abartmadan) 2.750.-Tl yapacağım!' diye vaatlerde bulun, birinci parti olarak çıkmazsan yeniden uzatmaya başladığım bıyığımı keseceğim!

Ben sözümde dururum. 'Keserim' dedim mi keserim tıpkı 'Pelin Batu evlenirse bıyığımı keseceğim' deyip, evlilik haberini aldığım zaman bıyığımı kestiğim gibi..

Afrin Harekatını iyi anlatmalısın topluma Kemal Bey. Aksi halde yukarıda değindiğim gibi seçimlerde hiç bir şey değişmeyecektir.

Afrin operasyonu uluslar arası normlara göre gerçekleştirilmesi gereken bir operasyondur ancak bu noktaya neden gelindiğini seçmene izah etmezseniz seçimleri alamazsınız!

YPG'nin, PYD'nin, El Nusra'nın, IŞİD'in, PKK'nın, DEAŞ'ın Amerika tarafından hayata geçirilmiş olduğunu ve destek verildiğini ve de bütün bu terör örgütlerinin Ortadoğu'ya yönelik birer kalkan olarak Amerika tarafından kullanılmakta olduğunu topluma anlatmadığınız sürece ağzınızla kuş da kapmış olsanız seçimleri almanız mümkün değildir Kemal Bey.

Amerika tarafından YPG'nin sınırımıza yakın bölgeye konuşlandırılmasının zamanlamasını da sorgulayıp topluma anlatmalısınız Sayın Kılıçdaroğlu.

Açık açık söyleyiniz.' Ortadoğu'da yedi yıldan beri dökülen kanlar, silah tuccarlarının bire bir oyunlarıdır' diyerek toplumun düşünce dağarcığını geliştirmeye çalışın. Toplumu sevgi ortamına yönlendirmeye çalışın bakınız ne çıkacak sonuçta. Abartısız birinci parti olarak seçilirsiniz Kemal Bey. Demedi demeyin.

Bütün mesele bu icraatları yerine getirmektedir!

Ama bütün partiler ortak kararla hareket ettiklerine göre saydıklarım elbetteki mümkün olamayacaktır.

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..