Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Eylül '12

 
Kategori
Güncel
 

Afyon'daki patlamanın sorumlusu bulundu! (Ya nolacağıdı?)

Afyon'daki patlamanın sorumlusu bulundu! (Ya nolacağıdı?)
 

Başbakan Erdoğan Afyon'daki 25 askerin ölümüne yol açan patlamanın sorumlusuyla alakalı bilgi verdi. Çağ dışı yöntemlerle ve acemi askerlere sayım yaptıran üst düzey askeri yetkililer, 25 tane 'insan'ın hayatının solmasına neden olan kazadan kendini de sorumlu gören bakanlar, siyasiler ya da bürokratlar falan bekleyenleriniz varsa üzgünüm... O dedikleriniz klasik tabirle "Japonya'da oluyor".

Bizde hızlı treni süren makinistler sorumlu olur, eski hat üzerinde seçim öncesi apar topar hızlı tren koşturup içine vatandaş dolduranlar değil... Bizde abarttığı için basın suçlu olur, 3 aylık askerleri yılların eşkıyasının karşısına çıkaran komutanlar, siyasiler değil...

Soruların çalınmasını duyuranlar iftiracı şerefsiz, sorulara sahip çıkmakla yükümlü olmasına rağmen her 2-3 sınavdan birini iptal etmek zorunda kalan Ösym başkanı "yılların akademisyeni"dir. Hal böyleyken sen kimsin, sen nesin de sorgulayacaksın elbette başbakanımın dediği gibi. Yoksa "yargıya talimat" verip gereğinin yapılmasını mı istersin?(evet evet duymamış olup da ilk kez burada okuyan dostlarım, bu cümle bana ait değil. Başbakanın bizzat söylediğini basından öğrendik. Yargıya talimat verdik, gereğini yapacak. Gerçi konu Bdp'ye ilişkin olduğu için kimse olayın yargıya talimat nasıl verilebilir sorunsalına takılmamış olabilir ama yargıya talimat verilen bir ülkenin 25 vatandaşının ölmesinin sorumlusu da elbette ölenlerden biri ilan edilir, herkes de biat eder. Pardon onu diyordum değil mi, suçlu askerlerden biriymiş. Meraktan el bombasının pimini çekmiş. Hey güzel Allah'ım, nelere kadirsin... Meraktan el bombasının pimini çekmişmiş asker. Yahu gerçekten böyle bir asker varsa bile, hadi yedik diyelim yani, bu adam neden cephanelikte o anda? El bombasının pimini çekince ne olacağını şu anda beş yaşındaki çocuk bile bilirken senin o yaşa gelmiş askerin bilmiyordu güya, sen de ona cephaneliği emanet ettin, sonra da pimi çekti diye onu suçlu ilan edeceksin öyle mi? Mahalle bakkalı bu eleştirime güzel bir yorum yaptı: ya nolacağıdı?

Doğru söyledi belki de... Ne desem aynı yerde kilitlenip kalacağım... Neresinden tutsan elinde kalan ileri demokrasimde öyle olmayacağıdı da ya nolacağıdı?
 
Saygılar...

 
Toplam blog
: 63
: 793
Kayıt tarihi
: 28.08.10
 
 

Spor, edebiyat ve farkında olan bir vatandaş olmak için elbette ki gündem, ilgi alanlarım. ..