Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Aralık '08

 
Kategori
Güncel
 

Ağaç hareketi düzeninde çevre

Ağaç hareketi düzeninde çevre
 

AĞAÇ HAREKETİ DÜZENİNDE ÇEVRE

1-)Bir ülkenin en büyük kentinin ana caddesinde bir köpek leşi 2 gün kaldırılmadan bekletiliyorsa o ülkede çevre konusunda bir şeyler yapıldığını söylemek halkla dalga geçmektir.

Bu ülkenin yöneticileri kendi evinin önünü bile temizlemekten aciz insanlardır.

2-)Bu ülkede çevre faaliyetleri kuyruğu ağaca sıkışmış bir kediyi kurtaran polislerin yaptığı şey, Bir "fok" u sahiplenen iş adamının hareketi ve bunlara benzer birkaç göstermelik davranıştan ibarettir.

İnsanlarımızda çevre bilinci askeriyede mıntıka temizliği ve içtiği suyun pet şişesini çöp kutusuna atmaktan ibarettir.

3-)Aslında bu ülkede çevre ile ilgili işlerde çalışan yöneticilerin maaşlarını Green Peace elemanlarına vermek lazım. Onlar daha fazla faydalı oluyorlar.

4-)Aslında"Ya ayıptır. Lütfen şöyle yapalım böyle yapalım anlayışıyla iş olmaz. Bakan tasarruf yapın diyor. Bir kişi dinliyor 10 kişi dinlemiyor. Sen halkın tasarruf yapmasını sağlayacak bir sistem kurabilirsin.

5-)Zaten dağlarımızda 2 tane ayı var onu da 3 kuruş turizm geliri sağlayacağım diye turistleri çağırıp avcılık yaptırıp öldürtüyor çevre ve orman bakanı.
"Gel dağlarımızdaki hayvanları öldür, bana da dolar bırak" denir mi ya? İşte böyle insanlar ülkeyi yönetiyor.

6-)Ben yediğim poğaçanın poşetini cebimde çöp bidonuna değilse ta eve kadar taşıyorum. Fabrikatör kimyasal madde dolu varilleri fabrikasının yanına toprağa gömüyor; benim yaptığım davranışın hiç bir anlamı kalmıyor.

7-)Köylüler tarlada mısırları yiyor diye yaban domuzlarını öldürüyorlar. Sanki matah bir şey yapıyorlarmış gibi herkes onlara bravo diyor. Din domuz yemek haramdır diyor, domuzları öldürün demiyor ki. Haram diye etini yemezsen yeme, neden öldürüyorsun? Bir kısım cahil din tayfasını bir domuz çiftliğine sal dinimizde haram diye zevk için öldürürler zavallı hayvanları. Hem gaddarca bir şey hem de zaten çözüm değil.

Senin dağlarında hayvan mı var ki zaten. Afrika mı burası?

Hayvanlar dağların ve doğal hayatın olmazsa olmaz güzellikleridir. Bazı dağlarımızda kıçı kırık bir tilki bile yoktur.

8-) "Piknik" güzel ancak "mangal" ilkel bir eğlenme şeklidir. Ormanları kirletmekten başka bir şeye yaramaz. Mutlaka daha medeni, daha az zararlı ve orman için daha az tehlikeli eğlenme, dinlenme şekilleri bulunabilir.

9-)Yeni düzende çok etkili bir çevre birimi vardır.

Temizlik Birimiyle birlikte çalışır. Ülke çapında yüz binlerce bu konuda yetişmiş elemanı vardır. Bu Birim ülkemizin her yanını her zaman tertemiz tutmakla görevlidir. Görevini yapmazsa işini kaybeder. Çalışma ilkeleri yeni düzende çok serttir.

10-)Çevre Birimi fiili olarak hayatın içinde uygulanan çevre kanunlarıyla çalışır. Çevre politikaları, genel politikalar ana yönetim birimi, bölgesel politikalar mesleki yönetim birimince hazırlanır. Denetleme aynı birimler tarafından yapılır. Halkında denetleme yetkisi vardır. Ülkede yaşayan herhangi bir kişinin çevrenin kirletilmesi olayını tespit ve ispat ederek ortaya koyması halinde ilgilileri mahkûm ettirmesi işten bile değildir.

11-) Bugün şehir, kasaba ve köylerimizde özellikle binalar ve diğer yapılaşmalar görüntü kirliliği yaratacak derecede bakımsız, harap ve viranedir. Yeni düzene geçildiğinde tüm Türkiye’de bütün yapılar baştan aşağı gözden geçirilerek durumları tespit edilecek deprem, ruhsat, iskân, uygun konum durumları ile ilgili gerekenler yapılırken temizlik, düzenleme özellikle de tüm bina ve yapıların sahiplerinin isteği doğrultusunda rengârenk boyanması buralarda yaşayanların sağlık ve mutluluğu için gerçekleştirilecektir.

12-) Yaşam alanı içinde kendi tapulu yerin dahi olsa örneğin arsanı boş, bakımsız, çöp dökülen, toplum dışı sokaklarda yaşayan insanların mekân tutuğu bir yer olarak bırakamazsın. Etrafını çevirmek, çevrenin güzelliğine katkıda bulunacak şekilde bir düzenleme yapmak zorundasın. Hiç bir şey bilmiyorsan çiçek dikersin, gözümüz gönlümüz açılır.

13-) Duvarlara, umumi tuvaletlere yazılar yazılması, özellikle de seçim zamanlarında çirkin, yazı, resim ve afişlerin müthiş bir görüntü kirliliği yaratması yeni düzende önlenecektir. Öte yandan ilan reklam afiş şeklinde insanların görüp seyredip okuyup bilgilenmeleri onlar için güzel ve faydalı olabilir.Bu nedenle seçim ya da başka nedenle insanımızın yaratma becerisinin ürünü her biri ayrı bir sanat eseri olan afiş, yazı, resim ve ilanlar yine de asılmaya çalışılacaktır.Ama uygun yerlerde çok büyük özenle hazırlanmış panolar, tabelalar yaparak elbette.

14-) Sokak ressamlığı, sokak şarkıcılığı ve akla gelen gelmeyen sayısız sokaklarda yapılan faliyet ve gösterilerle uygun ve trafiğe kapalı cadde ve sokaklarımız panayır yerine dönecektir.

15-) Özellikle şehir ve kasabaların dışında inşaat yapılan alanlar, boş arsalar, metruk terk edilmiş binalar, tarihi eserler suç şebekeleri ve kanun dışı unsurlar için toplanma ve iğrenç eylemlerini gerçekleştirme yerleridir. Üçüncü sayfa haberlerinin çoğu ”Cesedi boş bir arsaya atılmış olarak bulundu” şeklinde başlar. Bu yerler yeni düzende “Genel Güvenlik Sistemi” nin elemanlarının görev nöbet yerleri olacaktır. 24 saat bu yerlerde insanlar rahatlıkla gezebilecektir.

16-) Bugün parklarda insanlar oturmaya korkmaktadırlar. Ben 30 yıldır İstanbul’da bir parkta bir polisle karşılaşmadım. Oysa toplumsal olayların birçoğu parklarda gerçekleşiyor. Bir büyük kentte olsun olsun 500 park vardır. Ve insanların en çok bulunduğu, gezdiği, eğlendiği, oturduğu, dinlendiği yerler de parklardır. 500 parkı koruduğun zaman zaten o kentin üçte birini koruyorsun demektir. Öyle ki ülkemizdeki parkların sanki Ali Baba’nın tekkesi gibi korumasız ve güvenliksiz bırakılması “park sapığı” kavramını da ortaya çıkarmıştır. Parklarda meydana gelen öldürme, yaralama, hırsızlık olayları her ne kadar güvenlik konusuna girmekteyse de bu olaylar sonucu çevre zarar gördüğü için aynı zamanda bunlar bir çevre sorunudur.

17-) yeni düzende insanların sokaklarda yaşamaları mümkün değildir. Bunlar devletin “Koruma Birimi” ne alınacaktır. Ayrıca yeni düzende dilencilik kesinlikle yasaktır. Bunlardan gerçekten ihtiyacı olanlar aynı birime alınacaktır.

18-) Yaşama alanlarında bulunan tüm boş alanlar, herkes kendi mahallesindeki alanı bir metre dahi boş kalmamak şartıyla, ortaklaşa bir çalışmayla kazacak, düzenleyecek, çiçek veya fidan dikecek, çayır oluşturulacaktır.

19-) Büyüklerimiz eğlenelim, oynayalım diye biz çocuklara kuşları vurmamız için sapan yapmışlar. Ya bu büyüklerimiz kusura bakmasınlar hiç de akıllı insanlar değiller. Çocuk ölen zavallı kuşun durumunu düşünmez. Sapan onun için oyuncaktır.

20-) Çocuklar sokakta caddede top oynuyorlar, bisiklet sürüyorlar. Sonra bir araba içlerinden birine çarpıyor, ölümüne sebep oluyor. Arabaların vızır vızır geçtiği caddede, sokakta top oynanır mı, bisiklet sürülür mü demiyoruz da vadesi bu kadar mış, ekmeği tükenmiş diyoruz.

21-) Yollar caddeler kazılıyor. Genelde seçim zamanlarında yapılıyor. Aynı yer seneler içinde defalarca kazılıyor. Hayat felç oluyor. İnsanlara gına geliyor. Türkiyenin yeni düzeni Ağaç Hareketine göre bu kazılar ilk uygulanışı dışında kesinlikle yapılmayacaktır.

22-)Yeni düzende öyle bir sistem kurulmuştur ki kimsenin bu ülkede çevreyi bozma değiştirme ve kirletme şansı yoktur. Ormanlarından küçük bir keklik yavrusunu bile alamazsınız.

Saygılarımla

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..