Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Temmuz '07

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Ağaç ve orman yasası

Ağaç ve orman yasası
 

Günün Anlamı : Bugün benim için ‘’AĞAÇ’’ günü

Bugün kendimizi bir ağaç gibi düşünelim. Nasıl bir ağaç olmak istersiniz. Kökleriniz toprağın derinliklerine gidiyor mu? Ne kadar yükselebilirsiniz? Dallarınızda yaşamsal sıvı dolaşıyor mu? Yapraklar açısından zengin misiniz? Meyveleriniz çok mu? Yeterince olgunlaşmış mı? Uzaktan çekim merkezi oluyor musunuz? Yanıbaşınızda bir insan güvenlik içinde durabiliyor mu? Düşünün bir ağaç olduğunuzu ve hangi ormanda kimlerle yaşamak istediğinizi.

Günün Duası: Tanrım, beni verimli, gür ve bereketli bir ağaç gibi yücelttiğin için sana minnettarım.

Günün Onaylaması: Ben dallarında olgun meyveleri evrene sunan bir güçlü ağacım.

Günün Notu: Bugün boş bir sayfaya kendinizi bir ağaç olarak çizin. Kökleriniz inançlarınız olsun, gövdenizde değerleriniz. Dallar uzatın dilediğinizce ağacınızın bereketini simgeleyen. Sonra yapraklarla donatın dallarınızı istediğiniz alanlar için ve başarılarınızı olgun meyvelere dönüştürün, henüz başaramadıklarınız da ham meyveler olarak dallarınızda olgunlaşmayı beklesin. Nasıl güzel bir ağaç olduğunuzu düşünüyor musunuz? Ve benzer ağaçlarla bir ormanı yaratabilecek gücünüz var mı?

Günün Sözü: Her ağaç, kendi ormanını yaratır, yeter ki siz kesmeyin. Bülent Göncü - Orman Bekçisi ( Bodrum Tiyatromania'da sergilenen Ormanın Bekçisi isimli oyunda Bekçi rolünü Bülent Göncü oynamıştır. )

Evrenin Kütüphanesinden : Damak, diğer organlarla ve salgı bezleriyle yakın ilişki içindedir.

Damağın Ön Kısmı: Damağın dişlere yakın olan ön kısmı ve diş etlerinin arkası, kalp ve ince bağırsakla ilişki içindedir.

Damağın Orta Kısmı: Yumuşak bölgenin önündeki damağın orta kısmı, karaciğer ve safra kesesi ile ilişki içindedir.

Damağın Arka Kısmı: Ağzın en arka bölümünde bulunan damağın yumuşak bölümü, böbrekler ve mesane ile ilişki içindedir.


Günün Yasası : ORMAN YASASI

Bu dünyada karmaşa yaratanlar ve güçlerini kötüye kullananlar için orman yasası deyimi kullanmak, ormanların sağlıklı düzenini anlamamak demektir. İnsanlar ormanı yok ederek, illegal şehir yasalarıyla kendi hapishanelerini yaratmakta ve bunun sonucu olarak kendi nefes borularını tıkamaktadır. Siz bir ağaç olduğunuzu düşünün ve bu katliamda sizi ve benzerlerinizi yok etmek adına eylemde bulunan illegal şehir yasaları yaratanları uyarınız.

 
Toplam blog
: 137
: 1054
Kayıt tarihi
: 05.01.07
 
 

1951 İstanbul doğumluyum. Bireysel ve Kurumsal Gelişim Danışmanlığı, Moda Tasarımı ve Marka Danışman..