Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Temmuz '14

 
Kategori
Siyaset
 

Ağacın kurdu içinden olurmuş!...

AKP, 03.11. 2002 tarihinde yapılan genel seçimlerde tek başına iktidara gelip 5 yıl içinde laik cumhuriyet için büyük tehlike oluşturacak birçok uygulamayı gerçekleştirmişti.

İkinci dönem için 22 Temmuz 2007 tarihinde yapılan genel seçimde de, bu tehlikenin farkında olmayan yurttaşların çoğunluk oyunu alarak yine tek başına iktidar olmuştu.

Seçimden kısa bir süre sonra, 28.08.2007 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde de, parti kurucusu Abdullah Gül seçilince, laik Cumhuriyetin karşı karşıya bulunduğu tehlikelerin gün geçtikçe dozunu arttıracağını ve laik Cumhuriyetin dönüştürebileceğini gören bir yurttaş olarak tarihe not düşmek ve büyük tehlikeyi yurttaşlara duyurmak için Cumhuriyet adına üç yazı yazmıştım.

O günden bu güne kadar değişen bir şeyin olmadığını, gün geçtikçe tehlikenin arttığını, tüm Cumhuriyet kurumlarının yandaş hale getirildiğini, laik Cumhuriyet sevdalısı ve savunucuları aydınların, yazarların, çizerlerin, sivil toplum kuruluşlarının, derneklerin birer birer devre dışı bırakıldıklarını görüyoruz.

Bu olumsuzlukları tek adam otoriterliğiyle gerçekleştirmekle, dini simge olan türbanı tüm kamu kuruluşlarından serbest bırakmakla, 1994 yılında “Bütün okullar İmam Hatipli olacak”sözünün arkasında durarak, okulları İmama Hatibe dönüştürmekle, övünen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şimdide Cumhurbaşkanı olmak istemekte ve ülkemize uymayan başkanlık sistemini gerçekleştirerek parlamenter sistemi kaldırmak istemektedir.

Çok acıdır ki kendilerini Cumhuriyet sevdalısı, Atatürkçü ve aydın olarak tanımlayıp yıllardır birlikte bu olumsuzluklara karşı duran bizler, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde karpuz gibi ikiye ayrılarak, bir bölümümüz Başbakanın, Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmasına, farkında olarak veya olmayarak katkıda bulunup değirmenine su taşımakta, buna karşı çıkanları ise hainlikle suçlamaktadır.

Başlıktaki özdeyiş, bu gün düştüğümüz bu durumun tam da özetidir.

Hep var olan bu tür aymazlığımız (gaflet) nedeniyle, büyük önderin kurarak bizlere emanet ve armağan ettiği laik cumhuriyeti, gereği gibi koruma ve kollama görevimizi yapmadığımız için bu günlere geldiğimizin özeleştirisini hepimizin kabul etmesi gerekmektedir.

Yıllar önce öngördüğüm bu tehlikeleri, Cumhuriyet adına sizlere duyurmaya çalıştığım ilk yazım, hala güncelliğini koruduğu kanaatinde olduğumdan, yazılarım yayınlandığı sitelerden okunabilir.

Umarım aklımızı başımıza toplayıp olanlardan ders almış oluruz. 18.07.2014

Gündüz AKGÜL

Emekli Cumhuriyet savcısı 

 
Toplam blog
: 310
: 504
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

Adaletin mülkün temeli olduğuna inanarak 32 yıl adalet görevini yaptığım için mutluyum ..