Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Temmuz '07

 
Kategori
Astroloji
 

Ağaçkakan burcu 4. bölüm

Ağaçkakan burcu 4. bölüm
 

Bu burcun insanları tıpkı totemleri gibi yaşam içinde diledikleri şarkıyı çalıp söylemelidir.Ancak özledikleri şarkıyı çalıp söylemek için önce korunaklı bir yuvaya ihtiyaçları vardır. Ağaçkakan-İnsanları çok evcildir ve diğer insanlardan çok daha fazla gerçek bir yuvanın özlemini duyarlar. Her uçuştan sonra dönüp gelebilecekleri rahat ve uyumlu bir yuva kurmadan mutlu olamazlar. Ancak bu uyumlu yuvada derinden bağlı oldukları kişilerin de bulunması lazımdır.

İnsanlararası ilişkiler bu kişilerin yaşamında büyük ve önemli yer tutar. Enerjilerinin büyük bölümünü diğer insanlarla düzenli, iyi ilişkiler kurmak ve bunları sürdürmek için harcarlar.

Bu totemin insanları ana-baba olarak çok sevecendirler. Çocuklarını sevgileri ve koruma duygularıyla sarıp sarmalarlar. Sevgisini çocuklarına özgürlüklerini verirken de gösterebilmek bir Ağaçkakan –İnsanı için yaşamındaki en güç deneyimdir.

Bu burcun çocukları çocukluklarında yeterince sevilip korunduysa büyüdükleri zaman da ayni sevgi ve güvenliği çevrelerine yayacaklardır. Güvenli bir aile yuvası isteyen bu çocukları sık sık kucaklayarak sevildiklerini göstermek gerekir. O zaman yetişkinliklerinde daha huzurlu olacak ve dengelerini daha kolay bulacaklardır. Onlar için coşkun sevgi ve sevecenliklerini sunacakları kişileri bulmak büyük önem taşır.

Genellikle uyum sağladıkları gruplar bulurlar. Hoşlandıkları ve doğru buldukları bir topluluğa katılırlar. Bu grup yardımsever bir dernek, kardeşlik ilkelerine dayanan bir kuruluş olabilir, ancak çoğu kez dinsel veya mistik bir yön taşırlar. Çünkü Ağaçkakan- İnsanları mistik eğilimleriyle böyle gruplarda kişiliklerini bulurlar. Maddi alanda güvence sağladıktan sonra mistik eğilimlerini doyurmak isterler. Böyle bir grupta kendi düşünce eğilimlerini paylaşan insanlarla bir arada olduklarında büyük bir özveriyle çalışırlar. İçlerindeki sevgi selini doğru yönde akıttıkları inancıyla mutlu olurlar.

Aslında Ağaçkakan – İnsanları kendilerini ve ailelerini aşan daha büyük bir olguya, kendilerine yuva olacak bir inanışa veya bir kişiye bağlanarak ona hizmet etmek isterler. Başka alanlara rahatça yönelebilecek kadar maddi güvence sağlayamazlarsa çok mutsuz olurlar. Kendilerini daha da olumsuz yönler sürükleyebilecek bir huzursuzluk denizinde çalkalanıp dururlar. Böyle durumlarda enerjilerinin düzgün akmaması nedeniyle birçok iç hastalığına yakalanabilirler. Bundan kurtulup tamamen iyileşebilmeleri için maddi ve manevi (somut ve soyut ) anlamda güvenliğe kavuşmaları gerekir.

Diğer burçlardan insanlar Şifa Çemberinde bu burçtan geçerken ;

İçlerinde sevme ve sevilme gereksinimi duyarlar. Ayni zamanda kendi algılama ve sezgi güçlerine güvenmeyi öğrenirler. Güvenli bir yuvaya sahip olmak, yaşamda ruhsal bir amacın bulunması ve yaşam güçlerinin doğru bir şekilde yönlendirilmesi de yine bu burçtan geçen insanların deneyimleyeceği ve öğreneceği şeyler arasındadır.

Ağaçkakan-İnsanları kendileri gibi Kurbağa Kabilesinden olan Puma ( 19 Şubat- 20 Mart ) ve Yılan ( 24 Ekim-21 Kasım ) – İnsanlarıyla iyi anlaşırlar. Kaplumbağa Kabilesinden olan Bozayı ( 23 Ağustos-22 Eylül ) ve Kunduz (20 Nisan 20 Mayıs )–İnsanlarıyla iyi bir uyum sağlarlar. Yabankazı (22 Aralık-19 Ocak ) –İnsanlarıyla bütünleşirler.

Kaynak : Şifa Çemberi Kızılderililerde Burçlar, Sun Bear ve Wabun, Sungur Yayınları 1984
Fotograf : Mark Hensley

 
Toplam blog
: 103
: 2248
Kayıt tarihi
: 26.07.06
 
 

 Hacettepe Üniversitesi'nde Psikoloji okudu. İ.Ü. Gazetecilik mezunudur. Öğrencilik yıllarında İn..