Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Haziran '07

 
Kategori
Astroloji
 

Ağaçkakan burcu

Ağaçkakan burcu
 

Bol güneşli günler dönemi ( Ağaçkakan )

21 Haziran – 22 Temmuz

21 Haziran ile 22 Temmuz tarihleri arasında dünyaya gelen insanların madenler alemindeki totemi kırmızı akik, bitkiler alemindeki totemi yabangülü, hayvanlar alemindeki totemi ağaçkakandır. Uğurlu renkleri gülpembesidir. Kurbağa kabilesindendirler.

Kırmızı akik, yosunlu akik gibi kuvarsın kripto-kristal bir biçimi olan kalsedon türündendir. Rengi gülpembesinnden kırmızı ve sarıya kadar değişebilen kırmızı akik saydam bir taştır. Kırmızı ve saydam olanına karneol, sarı renkte olanına sardion, süt gibi donuk olanına jasper denir.

Diğer tüm akikler gibi kırmızı akik de ilk çağlardan bu yana süs eşyası yapımında kullanılmış, eski çağlarda üstüne ilk kez gravür işlenmiş sert bir taştır. Kırmızı rengi nedeniyle kanla bir bağlantısı olduğu düşünülür, kanamaları durduracağına inanılırdı. Yine rengi nedeniyle insan yüreğiyle bağlantısı olduğu da ileri sürülürdü. Üzerinde bu taşı bulunduranların yüreklerinin sağlam, duygularının tüm sevgilere açık olacağına inanılırdı.

Ağaçkakan- İnsanları taşları gibi sözcüğün soyut ve somut anlamında kanla ilişkilidirler. Dalak ve kan dolaşımları çok etkin, göğüs ve karın bölgeleri çok duyarlıdır. Kanın sağlam bir bedende özgürce dolaşıp akması gibi bu insanlar da yaşamla birlikte engel tanımaksızın akıp gidebilirler. Ancak yaşamlarında herhangi bir yeniliğe karar vermeden önce uzun uzun düşünür tartar bu yeniliğin nasıl olması gerektiğini ve yaşamlarında diğer önem taşıyan diğer unsurlarla nasıl bağdaşacağını ölçüp biçerler.

Bu insanlar taşları gibi çevrelerini ve özellikle evlarini süsleyip döşemek isterler. Çünkü rahat ve bakımlı bir yuvaya sahip olmak huzurları açısından onlar için son derece gereklidir. Evcil yaradılışlıdırlar ve evleri fiziksel, duygusal ve ruhsal anlamda kendileri için rahat ve güzelse dengeli kişiler olurlar.

Zor durumlarda insanın yanında ağaçkakan burcundan birinin bulunması çok iyidir çünkü bu burcun gelişkin sezgi gücü zorluğun ana nedenini hemen bulur ve dikkatli bir şekilde yardımcı olarak kendini yeniden toparlamasını sağlar. Bu insanlar yüreklerinden gelen sese göre davranırlar. Eğer bir Ağaçkakan-İnsanı aşık olup severse karşı taraftan olumsuz bir davranış gelmediği sürece bu sağlam temelli ve kalıcı bir ilişki olacak demektir. Yüreklerindeki sevgi, çevrelerindeki her şeyi, bitkileri, madenleri, hayvanları ya da insanları coşkuyla sarar.

Ağaçkakan-İnsanları ana baba olarak dünyanın en sevgi dolu, en iyi kalpli insanlarıdır. Çocukları ve geniş anlamda çocukları yerine koydukları her şey için hiçbir özveriden kaçınmazlar. Bu insanların evi kendi çocuklarından başka birazcık gerçek sevgiye ve ilgiye gereksinim duyan dost ve akraba çocuklarıyla dolar taşar. Ağaçkakanlar onlara da sevgilerini dolu dolu verirler.

 
Toplam blog
: 103
: 2248
Kayıt tarihi
: 26.07.06
 
 

 Hacettepe Üniversitesi'nde Psikoloji okudu. İ.Ü. Gazetecilik mezunudur. Öğrencilik yıllarında İn..