Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Kasım '14

 
Kategori
Güncel
 

Ağaçları bağlamışlar, köpekler serbest

Ağaçları bağlamışlar, köpekler serbest
 

Senin hiç eşin öldü mü, evinin direği, can yoldaşın, çocuklarının babası, hem de eceliyle değil, köle gibi çalıştırılıp hiçbir önlem alınmadığı için. Kendini koruması gereken Devletin kendisine Ak sarayları layık görürken kendi insanına acımadan yerin altında fareler gibi ölümü layık gördüğü için. Bu ölümlerden hiç rahatsız olan da yok.  Bu da yetmedi yüzlerce yıllık sağlık deposu, ekmek kapısı evladın gibi olan zeytin ağaçlarına da acımadı. 6.000 ağaç insana dönüşerek kalkıp üstüne yürüseydi silahlansaydı ona saldıranlara onlarda  vursaydı yapamazlardı. Ama şairimizin dediği gibi taşları-ağaçları bağlamışlar, köpekler serbestti.

Yerin altına girmek zorunda bırakılan insancıklar, insanca çalışma koşulları istiyoruz deyip boyun eğip girmeselerdi, girene de dur deselerdi olur muydu?  Ya da 301 kişinin öldürüldüğü bu yörede iktidara övgü düzer gibi silme oy çıkmasaydı. Bir canlarını çok ucuza satmasalardı.

6.000 ağacın birisine sarılan teyzem ağaca sarılacağına tüfeğine sarılsaydı. Zeytin yerken mutlu olan insanlar doğaseverler oraya aksaydı ve muhalefet denilen üstüne ölü toprağı atılan bu partide 15-20 adet Özgür Özelden olsaydı da durduğu yerden izlemeseydi. Tek başına bırakılmasaydı. Yalova da davullar çalan Muharrem İnce senin oralarda bu ağaçlar yetişmiyor mu, sıra oraya gelince mi koşturacaksın. Muhalefetin başı bu cumhurbaşkanlığı seçimine girmiyorum deseydin de başkanlığı meşru olmasaydı. Hiç olmazsa bir tepki görseydik. Onu oraya birazda sen yolladın alıyor musun dersini acaba, nafile,

Bu adamlar hukuksuzluğu ilke edindilerse ne bekliyoruz. Savaş koşulları geçerli dipçiği tüfeği kapan savaşmalı, ancak böyle akılları başlarına gelir. Danışta ya diyecek tek sözüm geç gelen adalet adalet değildir. Bir de muhbirleriniz ne kazandı bu işten acaba,

Şimdi zaman kısasa kısas mücadele zamanıdır. Kümese giren Tilkinin adaletini niye bekliyoruz. Artık mücadele onların hiç tahmin etmediği şekilde başlamalı, korkan, susanların yerine yenileri gelmeli. Bu şekilde mağlubiyeti, yenilgiyi baştan kabul etmiş olmayacağız. Tarih yeniden yazılacak. Başaracağız. Daha önceden de başardığımız gibi.

Gazanız Mübarek Ola !

 
Toplam blog
: 38
: 696
Kayıt tarihi
: 21.01.07
 
 

Antalyalıyım. Bir süre istanbul ve Çanakkale de bulundum. Uzun süredir Ankara da yaşıyorum. İki o..